Tips

Slapen in bijzondere architectonische hoogstandjes in Nederland


maandag 18 december 2023

Bijzonder slapen kan steeds vaker op een écht unieke manier. Wat dacht je ervan om te logeren in een architectonisch hoogstandje ergens in Nederland? In dit artikel hebben we een aantal van dit soort plekjes verzameld voor een origineel, maar dan ook écht een origineel, nachtje weg.

Slapen in bijzondere architectonische hoogstandjes in Nederland

Kom slapen in een Kubuswoning in Rotterdam

Met stip op nummer één zijn natuurlijk de Kubuswoningen in Rotterdam. Dit opvallende bouwwerk is door de jaren heen wereldberoemd geworden en dat is niet voor niets het geval. Wat veel mensen niet weten, is dat er een Kubuswoning beschikbaar is om in te overnachten. Je leest het goed: een van de iconische Kubuswoningen kan voor een nacht of langer jouw huis zijn!

Het bijzondere huis bestaat uit 3 kamers die verspreid zijn over 4 verdiepingen. Je kijkt je ogen uit in dit moderne kunstwerk dat ooit ontworpen is door de beroemde architect Piet Blom. Deze specifieke kubus bevindt zich direct boven de Oude Haven! Aan luxe trouwens geen gebrek, want naast het feit dat de woning gezellig is ingericht, beschik je hier over je eigen luxe badkamer met ligbad en een volledig uitgeruste keuken. Boeken maar!

Kom slapen in een Kubuswoning in Rotterdam

Magisch verblijf bij Cabin ANNA in Noord-Brabant

Cabin ANNA in de bossen van Schaijk wordt door menigeen als een van de meest bijzondere plekken van Nederland gezien. Het is lastig om ze ongelijk te geven, wanneer je dit bijzondere bouwwerk in het echt hebt gezien. Dit architectonische vakantiehuis is namelijk zelf open en dicht te maken. Daarmee bedoelen we niet de deuren, maar het complete dak. Je leest het goed!

In het hart van de cabin staat een bad, dus je bepaalt zelf of je in de open lucht gaat badderen of dat je het dak gesloten laat. Je fixt dus zelf een sfeer die past bij het moment, het weer en je wensen. En dat alles in volledige comfort. Cabin ANNA is onderdeel van een groot groen natuurgebied, wat betekent dat je zo in the middle of nowhere staat. Wanneer ga jij slapen in deze beweegbare houten constructie?

Magisch verblijf bij Cabin ANNA in Noord-Brabant

Ontdek de Gestapelde Zaanse Huisjes in Zaandam

Oer-Hollands overnachten? Yes please! Dat kan in Zaandam, waar je in een stapel Zaanse huisjes kunt slapen. De gevel van dit opvallende bouwwerk bestaat uit bijna 70 van die Zaanse huisjes, uitgevoerd in 4 kleuren Zaans groen. Dit thema komt ook nog eens terug in de kamers, waar je eveneens van alles vanuit de Zaanstreek tegen zal komen.

Naast dit te gekke uiterlijk profiteer je hier als gast van allerlei luxe extra's. Een deel van de hotelkamers beschikt bijvoorbeeld over een eigen whirlpool en/of sauna, dus wanneer je op zoek bent naar een ontspannen verblijf zit je hier goed. Ook is er een wellness club met een zwembad aanwezig waar het heerlijk toeven is. Kortom: je gaat als herboren weer naar huis.

Ontdek de Gestapelde Zaanse Huisjes in Zaandam

Kunstzinnig tiny house met jacuzzi in de vloer in Limburg

Een andere accommodatie die nog uniek in Nederland is, is dit tiny house in Limburg. Dit bijzondere verblijf is niet alleen qua looks een echte eyecatcher, maar heeft ook qua inrichting van alles te bieden. Vlak voor het bed vind je namelijk een heuse jacuzzi in de vloer! Het bubbelbad is te verbergen met een houten stuk, waardoor je zelf kunt kiezen of het bad zichtbaar is of niet.

Hoewel het een tiny house betreft, heb je dat gevoel absoluut niet. Dat komt onder andere door het vele gebruik van licht hout, fijne materialen en sfeervolle meubels. Op het dak van het tiny house heb je je eigen rooftop waar je lekker in de zon kunt relaxen. Om over het weidse uitzicht over de omgeving nog maar niet te spreken. Dit te gekke tiny house moet echt op je bucketlist.

Kunstzinnig tiny house met jacuzzi in de vloer in Limburg

Overnachten in een omgevallen huis in Uffelte

In Drenthe staat een wel heel bijzonder vakantiehuis: een omgevallen huis! In dit arthouse is alle net even anders dan anders. De muren lopen opvallend scheef en het lijkt wel of de vloer niet helemaal recht is. Gelukkig is dit allemaal optisch bedrog en kun je hier met een gerust hart overnachten. Dit zogeheten Fallen House staat in Uffelte en maakt onderdeel uit van een serie van meerdere kunstzinnige huizen.

Ieder verblijf is ontworpen door een andere kunstenaar; het Fallen House is een project van de kunstenaar Wouter Dijk. Ook de plek waar het huis te vinden is, is meer dan speciaal te noemen. Het scheve huis staat namelijk op een kleinschalig kampeerterrein midden in het groen. Er is plek voor maximaal 6 personen met een master bedroom en twee hoogslapers. Vergeet tijdens je verblijf niet om gebruik te maken van de grote jacuzzi of de infrarood sauna.

 

Overnachten in een omgevallen huis in Uffelte

Overnachten in een Houten Zwijn op de Veluwe

Is een omgevallen huis niets voor jou, maar zie je het wel zitten om in een houten cabin in het bos te slapen? Boek dan 2 of meer nachtjes in dit Houten Zwijn op de Veluwe. Naast het feit dat dit bijzondere bouwwerk een plaatje is om te zien, is de kans heel groot dat je vanuit je houten bungalow zo een paar wilde zwijnen spot. Als het daar niet is, dan is het misschien wel op een andere plek hier.

Het Houten Zwijn staat namelijk op een gezellig bungalowpark vanaf waar je direct het Veluwse bos in kunt lopen. Uiteraard is het ook heerlijk toeven in en rondom het huisje, Er is plek voor maximaal 4 personen in dit unieke bouwwerk. Extra leuk: het ontwerp van het Houten Zwijn is de enige in Nederland en waarschijnlijk zelfs wereldwijd. Daar wil je toch echt eens overnachten?

Overnachten in een Houten Zwijn op de Veluwe

Meer inspiratie nodig voor een architectonische overnachting?

Op zoek naar meer architectonische hoogtepunten? Bekijk dan ons aanbod design & architectuur overnachtingen voor meer unieke designs om in te slapen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht