Tips

De meest bijzondere accommodaties van Zeeland


dinsdag 17 oktober 2023

Wie aan Zeeland denkt, denkt aan de zee, de uitgestrekte stranden, de natuur, de verse vis, de zon en natuurlijk de rust en de ruimte. Als er één plek is in Nederland waar rust nog écht rust betekent dan is het wel aan de Zeeuwse kust. Des te fijner dat er in deze provincie heel wat bijzondere accommodaties te vinden zijn. In dit artikel lichten we de meest unieke slaapplekken van Zeeland voor je uit.

De meest bijzondere accommodaties van Zeeland
Slapen in een Zeeuwse dijk

Overnacht in een Dijksuite in een Zeeuwse dijk

Misschien heb je al eens in een boomhut of tiny house geslapen. Hoe bijzonder dat soort accommodaties ook zijn; het kan nóg unieker. Wat dacht je ervan om te slapen in een Zeeuwse dijk? In Kortgene vind je zogeheten Dijksuites; luxe suites die in de dijk gebouwd zijn en van alle gemakken voorzien zijn.

De suites zijn gemaakt van gerecycled hout en beschikken over zonnepanelen op het dak, waardoor ze circulair en energiezuinig zijn. Er is met 2 slaapkamers met een ensuite badkamer ruimte voor 4 personen en je geniet van een terras aan de voor- en de achterkant van de suite. Hoe bijzonder is dat? Je slaapt hier overigens in het hart van het groen, waardoor dit perfect is voor natuurliefhebbers.

Overnacht in een Dijksuite in een Zeeuwse dijk
Wow: bekijk deze Duinsuites in Zeeland

Modern duinhotel aan zee in Zoutelande

Over een verblijf in de duinen gesproken: ook in Zoutelande zien we een bijzondere accommodatie waar je in een duin kunt logeren. Aan zee vind je daar namelijk het Zeeuwse Duinhotel waar je verschillende kamers vindt voor maximaal 6 personen.Het hotel is modern en duurzaam opgebouwd en ziet er ontzettend luxe en stijlvol uit.

Vanuit je bed heb je een magisch uitzicht over de duinen, terwijl je van volop privacy geniet. Omdat het ontwerp voornamelijk uit duinbegroeiing bestaat, gaat het hotel volledig op in het duinlandschap. Hoe bijzonder is dat? Je verblijft hier minimaal één nacht, er zijn kamers die huisdiervriendelijk zijn en het ontbijt zit inbegrepen bij je verblijf. Wat wil je nog meer?

Modern duinhotel aan zee in Zoutelande
Duinhotel in Zoutelande

Slapen in een Tipidorp in Vrouwenpolder

Natuurlijk bestaat Zeeland uit nog veel meer dan alleen duinlandschap. Zo kun je in Vrouwenpolder overnachten in een heus Tipidorp. Dit 'dorpje' bestaat uit meerdere tenten in thema en is achter op een veldje van een mini-camping te vinden. Er staan 4 grote tipi's en 3 kleine slaaptipi's met verschillende kampvuurplaatsen.

Je kunt alle tenten tegelijk afhuren, waardoor het geschikt is voor grotere groepen maar ook voor gezinnen met kinderen die op een avontuurlijke manier willen overnachten. De mini-camping waarop het Tipidorp te vinden is, betreft een kleinschalige boerderijcamping op 500 meter afstand van het Veerse Meer. Er is hier genoeg te doen voor jong en oud!

Slapen in een Tipidorp in Vrouwenpolder
Tipi-dorp in Vrouwenpolder

Op avontuur in een 13-eeuws kasteel in Oostkapelle

Ben je altijd al nieuwsgierig naar hoe het is om in een kasteel te overnachten? In Oostkapelle kan het: daar staat een 13-e eeuws kasteel dat de deuren heeft geopend voor gasten. Dit prachtige kasteel is omringd door een slotgracht, is gelegen in het groen en ligt zelfs op loopafstand van het strand.

De hotelkamers bevinden zich in het kasteel zelf of in een van de twee koetshuizen. Goed om te weten: voor gezinnen is er een speciale familiekamer te boeken! Waan je voor twee dagen of langer als een heuse prins(es) en wandel door de kleurrijke tuinen van het kasteel. Eten doe je in het aanwezige restaurant, waar je eveneens kunt ontbijten. Het ontbijt is inbegrepen bij je verblijf.

Op avontuur in een 13-eeuws kasteel in Oostkapelle
Overnachten in een eeuwenoud kasteel in Zeeland

Buitenkamer op een biologische kwekerij in Zonnemaire

Er zijn nog veel meer bijzondere slaapplekjes in Zeeland te vinden. Wat dacht je van logeren in een buitenkamer op een biologische kwekerij? Dat kan in het plaatsje Zonnemaire waar je overdag lekker op je veranda kunt zitten en in de avond volop geniet van een zonsondergang. De buitenkamer is de ideale plek om even in je eentje bij te komen en op te laden.

Maar: wil je liever met z'n tweetjes komen, dan kan dat ook! Het huisje is namelijk 50m2 groot en beschikt over alles dat je nodig hebt. De focus hier ligt op rust, ontspanning en je innerlijke batterij opladen. Daarom is de buitenkamer eenvoudig, maar gezellig ingericht. Kortom: een hele bijzondere plek waar jij misschien binnenkort wel je energielevel een boost geeft.

Buitenkamer op een biologische kwekerij in Zonnemaire
Unieke slaapplek in het groen van Zonnemaire

Eco cabin met de luxe van een hotelkamer in Kats

Op zoek naar een onvergetelijke ervaring? Dan is een of meerdere nachten in deze unieke eco cabin in het plaatsje Kats iets voor jou of jullie. Dit tiny house is ontworpen door het Vlaamse Tortiga en heeft de luxe van een hotelkamer met de opzet van een loft. Het huisje staat helemaal vrijstaand in het Zeeuwse groen en is klaar om ontdekt te worden door jou.

Bij zowel de binnen- als de buitenkant kijk je je ogen uit. Hoe bijzonder is het ontwerp? En hoe comfortabel ligt het bed? Er is plek voor maximaal 2 personen met eventueel een huisdier en een baby (let op: zelf babybedje meenemen). Ook de locatie is te gek: de eco cabin is gebouwd bij een rozenkwekerij, waar ook een restaurant en een sfeervolle kas te vinden is. Hier verveel je je geen moment.

Eco cabin met de luxe van een hotelkamer in Kats
Te gekke eco cabin in Kats

Ook bijzonder overnachten in Zeeland?

Zeeland kent nog veel meer van dit soort unieke slaapplekjes. Bekijk ons aanbod bijzondere vakantiehuisjes in Zeeland maar eens! Wie weet overnacht jij daar binnenkort wel in een ingerichte tipi-tent of een duurzaam tiny house. De keuze is in ieder geval reuze. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor jouw volgende originele overnachting? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht