Tips

10 tips voor een bijzondere stedentrip


donderdag 21 oktober 2021

Zin om er even tussenuit te gaan? Combineer een bijzondere slaapplek met een citytrip en je geniet van het beste van twee werelden. In dit artikel geven we je 10 tips voor een unieke stedentrip in Nederland en/of België.

10 tips voor een bijzondere stedentrip

Weekendje Utrecht in een werfkelder

Ontdek het historische Utrecht vanuit je eigen 13e eeuwse werfkelder aan de gracht. Utrecht staat bekend om de vele grachten waar je zowel restaurantjes als hotels en andere bijzondere slaapplekken vindt. In deze werfkelder geniet je optimaal van het historische karakter en de moderne faciliteiten van nu. Er is plek voor 2 personen en je beschikt over alles dat je nodig hebt: een luxe kamer met badkamer, keukentje en Nespresso apparaat. Vanaf je werfkelder zit je direct in het hart van Utrecht.

In Utrecht kun je je zonder twijfels een heel weekend vermaken. Ga lekker shoppen in het vernieuwde Hoog Catharijne of ontdek de kleine boetieks aan de Oudegracht. Tussendoor haal je een kopje koffie of thee bij een van de vele koffiezaakjes om vervolgens verder te wandelen langs de Dom, de Nieuwegracht, Lepelenburg en natuurlijk het Nijntjepleintje. Heb je nog tijd over? Bezoek dan een van de vele musea of boek een high tea of een plekje bij een van de restaurants die de stad rijk is.

Weekendje Utrecht in een werfkelder
Uniek overnachten aan de gracht in Utrecht

Weekendje Den Bosch in een havenkraan

In het sfeervolle Den Bosch vind je deze bijzondere hotelkamer op hoogte voor twee personen. Hier logeer je namelijk in een voormalige havenkraan! De locatie van deze accommodatie is top; de havenkraan vind je aan de rand van het centrum, romantisch aan het water. Het uitzicht bepaal je helemaal zelf, want je kunt de kraan draaien. Er is plek voor maximaal 2 personen en je vindt er zelfs een keukenblok, luxe badkamer met badjassen en producten en een fijne zithoek.

In Den Bosch is van alles te doen en te beleven tijdens je weekendje in de havenkraan. Wat je in ieder geval moet doen, is een Bossche Bol scoren. Dat hoort natuurlijk wel een beetje bij deze stad! Verder is het heerlijk struinen door de oude straten van Den Bosch. Bezoek de Sint-Janskathedraal en natuurlijk de Bossche markt. Wil je de stad van een andere kant bekijken? Ga dan mee met een rondvaart en ontdek Den Bosch vanaf het water.

Weekendje Den Bosch in een havenkraan
Ontdek Den Bosch vanuit een havenkraan

Weekendje Gent in een zeecontainer

Van plan om de grens met de zuiderburen over te gaan? Boek dan zeker een of meerdere overnachtingen in deze prachtige zeecontainer op hoogte in Gent. Aan ieder detail in en buiten deze accommodatie is gedacht. Hier geniet je volop van luxe en design met een industrieel tintje. De zeecontainers zijn door de eigenaren zelf uitgezocht en verbouwd tot een fantastische slaapplek in de stad. Hier logeer je met maximaal 2 personen en weet je wat? Ook in je eentje is het een heerlijke plek.

Je zit vanaf hier namelijk zo in het hart van Gent. De accommodatie is de perfecte plek om in alle rust te slapen en de drukte op te zoeken wanneer jij dat wilt. Gent is een hele sfeervolle stad vol kroegen, boetieks en fraaie kerken. Een bezoek aan Gravensteen, een oude burcht, moet zeker op je lijstje, evenals Het Belfort van Gent. Ben je nog niet uitgekeken? Bekijk dan ook zeker de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. Wat een stad!

Weekendje Gent in een zeecontainer
Unieke zeecontainer op hoogte in Gent

Weekendje Zwolle in een middeleeuwse verdedigingstoren

Een weekendje Zwolle zou alleen al op je bucketlist moeten staan omdat je er kunt slapen in deze middeleeuwse verdedigingstoren, want wauw - wat een plek! Deze toren, genaamd de Pelsertoren, ademt historie terwijl je er tegelijkertijd kunt genieten van moderne meubels en luxe faciliteiten. Je vindt er namelijk 4 luxe suites met ruimte voor 4 personen per suite. Dat is nog niet het enige; er is ook een groot dakterras aanwezig waar je een magisch uitzicht hebt over Zwolle. Dit voelt bijna als een sprookje.

Zwolle is sowieso een hele leuke stad om een weekendje te spenderen. Het is alleen al ontzettend leuk om door de kleine straatjes en over de kleurrijke pleinen te wandelen. Iedere zaterdag vind je er een grote markt en zijn de terrassen gezellig gevuld. Heb je naast het shoppen zin in een beetje cultuur? Bezoek dan Museum de Fundatie en kijk je ogen uit bij de historische Sassenpoort. In de avond is het nog moeilijk kiezen waar je gaat eten, want er is heel veel leuks te reserveren.

Weekendje Zwolle in een middeleeuwse verdedigingstoren
Bijzonder overnachten in Zwolle

Weekendje Amsterdam in een windketelhuisje

Ben je op zoek naar een stille oase in het bruisende Amsterdam? En wil je het liefst bijzonder overnachten? Boek dan een weekendje in Amsterdam in De Windketel, een uniek bouwwerk in het hart van de stad. Wat extra leuk is, is dat je hier slaapt in een officieel monument. De Windketel is het kleinste gebouw van een heel complex wat een ware eyecatcher is. Er is ruimte voor maximaal 2 personen en je geniet hier volop van een Dutch Design interieur.

Natuurlijk is Amsterdam een hartstikke leuke stad om een weekendje naartoe te gaan. Struin door de winkelstraten zoals de Kalverstraat en de P.C. Hooftstraat en vergeet ook zeker niet om de boetiekjes aan de 9 Straatjes te ontdekken. Boek een lekkere high tea voor in de middag of maak een wandeling langs de vele grachten. Ook hier kun je de stad vanaf het water bekijken door een rondvaart te doen. Wil je nog wat cultuur snuiven? Ga dan naar het Rijksmuseum of breng een bezoek aan het Anne Frank Huis.

Weekendje Amsterdam in een windketelhuisje
Overnacht in De Windketel in Amsterdam

Weekendje Mechelen in een kerk

Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe Mechelen is? Ontdek deze fraaie stad in België vanuit je eigen kerk! Viersterrenhotel Martin’s Patershof is gevestigd in een voormalige kerk in het centrum van deze stad. Hier word je helemaal in de watten gelegd. Hoewel je overal ziet dat je in een oude kerk slaapt, is de ruimte ontzettend sfeervol en heel modern ingericht. Natuurlijk geniet je hierbij nog wel van de mooie pilaren, de bogen en de glas-in-lood-ramen. In iedere kamer is plek voor maximaal 2 personen.

Vanuit de kerk sta je zo in het gezellige centrum van Mechelen. Wanneer je een liefhebber bent van cultuur én gastronomie zit je hier helemaal op de juiste plek. Beklim de Sint-Romboutstoren, slenter langs het Dijlepad en kom langs bij het Museum Hof van Busleyden. Vervolgens neem je plaats in een van de vele restaurants voor een heerlijk hapje en natuurlijk een lekker Belgisch biertje. Je verveelt je hier zeker geen moment.

Weekendje Mechelen in een kerk
Uniek overnachten in een kerk in Mechelen

Weekendje Maastricht in een Gotisch klooster

Ook in Nederland kun je in een aantal historische kerken en kloosters slapen. Neem bijvoorbeeld dit schitterende Gotische klooster in Maastricht. In dit klooster vind je een bijzonder hotel waar stijl en luxe centraal staan. Hier profiteer je van een service van sterrenformaat en kun je even helemaal tot rust komen. Het hotel is ingericht door nationale en internationale ontwerpers en dat is overal te zien. Ieder kamer heeft een eigen unieke inrichting en biedt plek voor 2 personen.

Eigenlijk wil je niet uit dit magische hotel weg, maar Maastricht is een hele mooie stad om te bekijken. Al is het alleen al om even door de historische straatjes en langs het water te wandelen. Een absolute must see is de prachtige boekenwinkel in een oude kerk genaamd Dominicanen. Wat je ook niet mag missen is het statige Dingshuis, het Bonnefantenmuseum en de Vrijthof. Het is hier écht genieten geblazen!

Weekendje Maastricht in een Gotisch klooster
Heerlijk overnachten in een klooster in Maastricht

Weekendje Rotterdam in een kubuswoning

Wanneer je aan Rotterdam denkt, denk je aan de markante kubuswoningen die je er kunt vinden. Wist je dat je in een deel van die woningen kunt overnachten? Er is een privé-studio in de kubuswoningen te boeken waar je met maximaal 2 personen kunt logeren. Hoe bijzonder is het om te mogen slapen in een woning met een bijzonder design dat schots en scheef is? Er staat een comfortabel Auping tweepersoonsbed en je kunt gebruik maken van een eigen douche en toilet waar je handdoeken en diverse toiletproducten vindt. Ook is er een keukenblokje aanwezig. Een hele complete overnachting dus.

Rotterdam is een superleuke stad om in een weekend te ontdekken. Bezoek de Markthal waar je niet alleen kunt shoppen, maar ook (juist) heerlijk kunt eten. Bij de vele kraampjes vind je talloze terrasjes waar je aan kunt schuiven voor een snack, lunch of diner. Wandel vervolgens langs het water naar de Erasmusbrug en kijk hier je ogen uit. Wil je genieten van een prachtig uitzicht over de stad? Dan is het aan te raden om de Euromast op te gaan waar je een uitzicht van 360 graden hebt. Wauw!

Weekendje Rotterdam in een kubuswoning
Op stap in Rotterdam vanuit een kubuswoning

Weekendje Middelburg in een stadspoort

Weet je wat ook een hele leuke stad is voor een citytrip? Middelburg! In Middelburg vind je De Koepoort, een voormalige stadspoort die je kunt huren voor een of meerdere overnachtingen. Deze accommodatie is de enige overgebleven stadspoort van de stad en staat aan de rand van het centrum. Dat is ideaal wanneer je in alle rust wilt slapen, maar wel op loopafstand van de stad wilt zijn. De plek heeft twee verdiepingen: een slaapkamer en een woonkamer met volledig uitgeruste keuken. Je verblijft hier met maximaal 2 personen.

Wat ook goed is om te weten, is dat er van alles te doen is in Middelburg. Zo is het een hele fijne stad om te shoppen en om op het terras te zitten. Wandel langs het water langs diverse bezienswaardigheden zoals het Stadhuis van Middelburg en de Abdij van Middelburg. Wat ook leuk is om te bekijken is het Zeeuws Museum. Middelburg is daarnaast een goede uitvalsbasis om de rest van Zeeland te ontdekken en om uiteraard lekker naar het strand te gaan.

Weekendje Middelburg in een stadspoort
Wow: slapen in een oude stadspoort in Middelburg

Weekendje in Eindhoven in een klooster

Last but not least: in het gezellige Eindhoven vind je een wel heel bijzondere overnachting in een voormalig klooster. In dit historische gebouw is een hotel gevestigd met meerdere luxe kamers. Alle kamers zijn maar liefst 4 meter hoog en beschikken over een rijke mix aan materialen, luxe stoffen, Auping bedden en design items als Moroso stoelen. Kortom: een prachtige plek die je je nog lang gaat herinneren.

Tijdens je verblijf in dit unieke klooster is het aan te raden om de binnenstad van Eindhoven te verkennen. Eindhoven staat bekend om de goede shopmogelijkheden en de vele horecagelegenheden. De stad heeft echter nog meer te bieden dan alleen dat. Zo is er een groot aantal musea te bezoeken, zoals het Van Abbemuseum en het Philips Museum. Bezoek ook zeker Strijp-S en sta versteld van de verschillende gezichten van de stad.

Weekendje in Eindhoven in een klooster
Logeren in een klooster in Eindhoven

Meer inspiratie voor bijzonder overnachten

Bekijk dan onze collectie met unieke hotels. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht