Tips

3 bijzondere Nederlandse campings voor de zomer


vrijdag 15 november 2019

Het is weer januari en dat betekent voor veel mensen hét moment om de zomervakantie te plannen. Het zou immers zonde zijn als je net achter het net vist bij dat ene vakantiehuis of die ene camping. Wil je na de mooie zomer van 2018 dit jaar lekker dicht bij huis bivakkeren? We selecteerden drie bijzondere Nederlandse campings die je nog lang bij zullen blijven!

3 bijzondere Nederlandse campings voor de zomer

Camping Land uit Zee – Wieringerwerf

Camping Land uit Zee in Wieringerwerf is sowieso al een fijn toevluchtsoord dankzij de ligging vlakbij het strand. Maar wat deze plek helemaal onvergetelijk maakt zijn de vele bijzondere accommodaties: zo kun je hier slapen in een vliegtuig met verkeerstoren, op een speedboot en in een helikopter, maar behoort overnachten in een tram of treinwagon ook tot de mogelijkheden. En voor de volwassenen onder ons: je kunt hier tevens verblijven in de echte tourbus van U2. Liever met je eigen tent of sleurhut op pad? Dat kan hier ook!

Camping Land uit Zee – Wieringerwerf

Camping Dromenland – Braamt

Je scoort geheid punten bij je kroost wanneer je je navigatie instelt op Kindercamping Jan Klaassen Dromenland. Het terrein ligt in het Gelderse dorpje Braamt, direct naast kinderpretpark Het Land van Jan Klaassen. Wanneer je hier verblijft heb je niet alleen onbeperkt toegang tot de attracties in het park, maar is het ook ‘s nachts een feest: want wanneer kan je nou zeggen dat je hebt geslapen in een brandweerauto, helikopter of piratenboot? Dat zijn de betere verhalen wanneer je weer terug op school komt. Ook zijn er tipitenten, pipowagens, safaritenten en gewoon kampeerplekken beschikbaar.

Camping Dromenland – Braamt

Camping Het Schinkel en Camping De Pampel – Hoenderloo

Camping Het Schinkel en Camping De Pampel zijn beiden specifiek gericht op kinderen en bevinden zich allebei in het dorpje Hoenderloo op de Veluwe. Op beide campings kun je meer dan goed terecht met je eigen caravan of tent, maar je zit hier ook prima als je op zoek bent naar iets originelers. Op kindercamping Het Schinkel kun je bijvoorbeeld slapen in een drakenei, waar je met z’n allen in een gigantisch bed overnacht. Op Camping De Pampel verblijf je met het hele gezin in een holle boomstam die ook uit een groot bed bestaat.

Camping Het Schinkel en Camping De Pampel – Hoenderloo

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht