Tips

4x slapen op historische locaties in Limburg


vrijdag 15 november 2019

Denk je aan Limburg, dan denk je waarschijnlijk aan de prachtige glooiende heuvels, het gezellige Maastricht en de heerlijke bourgondische mentaliteit. Maar wist je dat deze provincie ook een hele hoop geschiedenis herbergt? Ontdek de schoonheid van Limburg vanuit je eigen historische accommodatie. Op deze vier plekken waan je je in vroegere tijden!

4x slapen op historische locaties in Limburg

1. Overnachten in een gotisch klooster – Maastricht

Op vijf minuten lopen van het centrum van Maastricht vind je het Kruisherenhotel. In de 15e eeuw gebouwd als gotisch klooster, nu is het een luxe designhotel dat de perfecte uitvalsbasis vormt om de stad te verkennen. Het hotel won in 2017 de Dutch Hotel Award vanwege haar stijlvolle en eigentijdse interieur, waarbij de details van vroeger nog steeds goed zichtbaar zin. Elke hotelkamer heeft een unieke inrichting met kunst en een persoonlijk gedicht, ingericht door interieurarchitect Henk Vos, in samenwerking met internationale ontwerpers als Philip Starck, Le Corbusier en Ingo Maurer. De inhouse wijnbar en het restaurant doen niet onder voor de rest van de vertrekken.

1. Overnachten in een gotisch klooster – Maastricht

2. Overnachten in een kasteel – Roermond

Kasteeltje Hattem draagt de titel ‘kleinste kasteel van Nederland’. Maar nog steeds heeft het een formaat waar gemiddeld huiseigenaar ‘u’ tegen zegt. In het stadspark Hattem, op een kilometer afstand van het centrum van Roermond, staat dit eeuwenoude pand omringd door groen. In het kasteel zelf bevindt zich een restaurant, in de voormalige koetshuizen zijn acht luxe hotelsuites gerealiseerd, ieder met een eigen privé bubbelbad!

2. Overnachten in een kasteel – Roermond

3. Gele kamer in de Voorburcht - Limbricht

Dit prachtige kasteel is het enigste 'motte-kasteel' van Nederland en is de perfecte plek om te genieten van een historische overnachting in een unieke gele thema kamerHet kasteel is gelegen aan de rand van het Limbrichterbos. Hier kun je genieten van de pure natuur. Maastricht, Valkenburg, Aken en Roermond zijn allen binnen 30 minuten met de auto te bereiken. 

3. Gele kamer in de Voorburcht - Limbricht

4. Overnachten in een Abdij – Kerkrade

In Kerkrade staat Abdij Rolduc, een van de belangrijkste religieuze monumenten van Nederland. Het klooster is meer dan 900 jaar oud en is nu een UNESCO-monument dat maar liefst 160 kamers telt. Slenter door de oude kruisgangen, bewonder de rococobibliotheek, daal af naar de oude crypte en komt tot rust in de abdijkerk. Een ding is zeker: dit is een hotelovernachting die je niet snel zult vergeten. Het hotel heeft ook nog steeds een prachtige abdijtuin in de aanbieding, en de kloosterbrasserie zorgt ervoor dat je geen moment honger zult hebben.

4. Overnachten in een Abdij – Kerkrade

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht