Tips

5 bijzondere Belgische Tiny Houses


donderdag 8 juli 2021

Overnachten in een tiny house is hartstikke hip. In Nederland vind je een aantal prachtige tiny cabins, maar wat dacht je van onze zuiderburen? België is misschien wel dé expert in tiny houses! In dit artikel lichten we 5 bijzondere Belgische tiny houses voor je uit.

5 bijzondere Belgische Tiny Houses

Logeren in een Tiny Kot in West-Vlaanderen

In Poelkapelle (West-Vlaanderen) vind je bijvoorbeeld dit zelfgemaakte huisje dat compleet is opgebouwd uit oude ramen. Die ramen bieden veel licht en zorgen ervoor dat het tiny house toch groter lijkt dan het is. Vanuit je eigen Tiny Kot heb je uitzicht over een vijver en het omliggende groen. Dit bijzondere huisje ligt op een uniek paradijsje in de Westhoek. Hier staan allemaal tiny houses zonder dat je in hoeft te leveren op privacy. 

Het Tiny Kot is geschikt voor maximaal 2 personen en beschikt over alles dat je nodig hebt. Zo is er een keukentje aanwezig, evenals een comfortabel queensize bed, een toilet en een lekkere buitendouche. Kom heerlijk genieten in je eigen hot tub en maak ‘s avonds je eten klaar op de aanwezige BBQ. Onze tip? Huur de mobiele houtgestookte sauna bij je verblijf en je profiteert van je eigen wellnesshuisje. Wat wil je nog meer?


Logeren in een Tiny Kot in West-Vlaanderen

Bushbox: origineel boshuisje bij Antwerpen

Zin om te logeren tussen de eekhoorns, fluitende vogels en voorbij springende reeën? In Brasschaat in provincie Antwerpen boek je deze bijzondere Bushbox - een boshuisje in een privébos. Het huisje is op 20 kilometer afstand van Roosendaal (Nederland) te vinden, evenals op 20 kilometer afstand van de stad Antwerpen. In deze groene oase vind je rust en ontspanning en kun je even helemaal uit de dagelijkse sleur komen.

In het kleine maar fijne huisje vind je een woon- en slaapgedeelte met een (slaap)bank. In het kleine keukentje kun je je eigen eten klaarmaken. Loop je de trap op dan zie je daar nog een heerlijk tweepersoonsbed. De Bushbox is bedoeld voor maximaal 3 personen. Kom je toch liever met 4 personen? Dan kan er een extra boomtent bij worden geboekt. Vergeet niet om flink te ontspannen in de sauna - die bereik je via de achterkant van de Bushbox.


Bushbox: origineel boshuisje bij Antwerpen

Tiny House met hot tub en sauna bij Antwerpen

Op een prachtig landgoed bij Antwerpen vind je dit vrijstaande tiny house dat van alle gemakken voorzien is. Bij dit verblijf geniet je namelijk ook van een eigen hot tub en barrelsauna. Om over het groene uitzicht en het bijzonder opgebouwde huisje nog maar niet te spreken! Het tiny house beschikt namelijk over hoge raampartijen waardoor je direct zicht hebt op de natuur. Zelfs vanuit je bed geniet je van al het fijne groen om je heen. Vanaf binnen en buiten spot je hier regelmatig allerlei wild.

Deze te gekke tiny house biedt plek voor maximaal 4 personen: er zijn namelijk 2 slaapkamers te vinden. Hoewel de cabin compact is, zul je er absoluut niets missen. Zo vind je er een compacte keuken, een badkamer met douche en wc en koffie- en theefaciliteiten. Voor je eigen ontbijt hoef je niet te zorgen, want dat zit inbegrepen. Kortom: dit tiny house met hot tub en sauna bij Antwerpen is de ideale getaway voor een uitje naar de zuiderburen.


Tiny House met hot tub en sauna bij Antwerpen

Slaap in Tiny Wood House in de Ardennen

In het groene hart van de Ardennen vind je dit unieke Tiny Wood House. Dit apart gebouwde tiny house is vrijwel uniek te noemen qua uiterlijk. Grote kans dat je nog niet eerder zo’n vakantiehuisje van hout gezien hebt! De cabin voelt door de ronde vormen echt aan als een cocoon van maar liefst 20m2 groot. Binnen kom je niets te kort: heerlijk logeren in de knusse bedstee, koffie en thee klaarmaken in het keukentje en alsnog genoeg ruimte voor een comfortabel verblijf.

Op je eigen terras kun je ook heerlijk zitten en genieten van een BBQ bij lekker weer. Het Tiny Wood House wordt gezellig verlicht met lichtsnoeren en lampjes wat er in de avond ontzettend knus uitziet. Omdat het huisje niet op een vakantiepark staat, waan je je hier écht even weg van huis. Extra tip: ook hier kun je een barrelsauna huren bij je verblijf. Voor complete ontspanning is dat natuurlijk altijd een aanrader.


Slaap in Tiny Wood House in de Ardennen

Wow: voormalige elektritciteitscabine in Herve

Last but not least: wat dacht je ervan om te overnachten in een voormalige elektriciteitscabine? In het Belgische Herve vind je deze wel heel unieke accommodatie. Dit kleine huisje is slechts 2,5 meter bij 2,5 meter groot en beschikt over 4 verdiepingen. In eerste instantie lijkt dat wellicht klein, maar het zal je verbazen hoe heerlijk je de ruimte hebt hier. Zo vind je helemaal bovenin de slaapkamer waar je een magisch uitzicht hebt van 360 graden. Hier kijk je uit over de groene heuvels van het omliggende landschap.

Op de eerste verdieping vind je een keuken met magnetron, koelkast en kookplaat. Ook kun je hier lekker eten aan de eettafel die je met gemak kunt opbergen. Op de tweede verdieping is een badkamer met toilet te vinden. Er is plek voor 2 personen wat dit tot een van de meest romantische plekken van België maakt. Alles klopt immers: de ruimte, het bed met uitzicht, de natuur… Wat heb je nog meer nodig?


Wow: voormalige elektritciteitscabine in Herve

Meer inspiratie voor overnachten in een tiny house?

België en Nederland kennen nog veel meer te gekke tiny houses die je kunt boeken. Op zoek naar nog meer inspiratie? Check dan hier: tiny house huren. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht