Tips

5 bijzondere plekken om in de open lucht te slapen


woensdag 1 september 2021

Slapen in de buitenlucht is gezond. Er zijn wereldwijd plekken waar het klimaat een dergelijke overnachting toestaat, en waar ze hun accommodatie naar ingericht hebben. Ook in Europa of zelfs thuis is het mogelijk, zij het in de geschikte seizoenen.

5 bijzondere plekken om in de open lucht te slapen

Sterrenkijken tussen de leeuwen in Zuid-Afrika

Als je wat meer in de natuur wilt verkeren, tussen bijzondere fauna, is er misschien geen betere plek dan het werelddeel dat daar bekend om staat: Afrika. In het Kruger National Park vind je Tinyeleti Treehouse, middenin een leeuwenreservaat. Je slaapt in een onoverdekte boomhut (gelukkig wel voorzien van muskietennet), waar je behalve een heerlijk bed ook een telescoop tot je beschikking hebt om de sterren te bewonderen.

Sterrenkijken tussen de leeuwen in Zuid-Afrika
Foto via: Safari.com

Slapen aan zee en een breakfast in America

Een eind de andere kant op, in Big Sur in Californië, ligt het Treebones Resort. De naam zegt het al, hier overnacht je tussen de takken oftewel in een zogenaamde twijgenhut. Het zijn piepkleine hutjes met een matrasje, redelijk Spartaans dus, met uitzicht op de Stille Oceaan. Overdag kijk je uit over het vele groen, 's nachts hoor je de zee ruisen en 's morgens zet je je aan een echte breakfast in America!

Slapen aan zee en een breakfast in America
Foto via: Treebonesresort.com

Romantiek onder de Italiaanse hemel

Aan het Iseomeer in Italië, bevindt zich de Cabriolet Suite van L'Albereta. Een luxere manier van overnachten ergens tussen de mooie noordelijke steden Milaan en Verona in. Vanuit je bed druk je op een knop en het dak boven je schuift open. Eromheen liggen wijngaarden en het prachtige Iseomeer. Hoe romantisch en idyllisch wil je het hebben?

Romantiek onder de Italiaanse hemel
Foto via: Albereta.it

Slapen als een alpinist in de Duitse bergen

We sluiten af in het bergachtige het knalgroene Pfronten, Duitsland. In Waldseilgarten Hollschlucht bivakkeer je op een houten vlondertje op zeven meter hoogte. Maar een tentje dat aan een stevige boomtak hangt behoort ook tot de opties. Net als - voor de echte alpinist in je - hangtentjes die tot wel 300 meter worden opgehesen.

Slapen als een alpinist in de Duitse bergen
Foto via: waldseilgarten-hoellschlucht.de

Een originele overnachting: thuis!

's Winters moet je er niet aan denken, dan stook je het huis van tevoren op en zet je hooguit het slaapkamerraam op een kier voor de frisse lucht. Het is wel beter de verwarming omlaag te draaien als je eenmaal gaat slapen - ook voor de energierekening. Al is energieprijzen vergelijken een prima manier om de kosten te drukken, slapen met de verwarming aan is niet gezond. In de zomer zetten veel mensen 's avonds buiten een stretchertje neer. De eerste keer voelt dan een beetje onwennig aan, maar je bent er wel even 'uit'.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht