Tips

7 bijzondere overnachtingen in België met je hond


dinsdag 14 november 2023

Slapen op een bijzondere plek in België waar je hond ook welkom is? We got you! We weten als geen ander hoe leuk het is om je trouwe viervoeter mee te kunnen nemen naar een unieke accommodatie. Daarom hebben we in dit artikel 7 bijzondere overnachtingen in België met hond voor je verzameld.

7 bijzondere overnachtingen in België met je hond
Boho huisje waar honden welkom zijn

Bohemien boshuisje in Zutendaal: paradijs voor jou en je hond

De perfecte plek voor jou en je hond is een accommodatie waar je zo het bos in kunt lopen voor een fijne wandeling. Dat kan bij dit Bohemien Boshuisje in Zutendaal in België waar huisdieren zijn toegestaan. Het kleurrijke huisje midden in de natuur en is volledig omheind. Je viervoeter kan dus lekker in de tuin snuffelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij of zij er tussenuit knijpt.

Binnen is er plek voor 1 tot 4 personen en geniet je volop van een bohemien en landelijke stijl met veel snuisterijen in die sfeer. Verwacht dus geen strak en modern huisje, maar een ware schat vol vintage meubels en accessoires waar je altijd wat te kijken hebt. De tuin is ruim en bestaat uit een vuurplaats, een grote picknicktafel en een trampoline.

Bohemien boshuisje in Zutendaal: paradijs voor jou en je hond
Boho huisje in Zutendaal

Lijnbus op pensioen in Poelkapelle

In Poelkapelle in West-Vlaanderen vind je nog zo'n superoriginele plek: een oude lijnbus die omgetoverd is tot een te gekke overnachting. Deze bus heeft nog net geen 1.000.000 kilometer op de teller en was een aantal jaren dus, logischerwijs, toe aan pensioen. De accommodatie ligt op een domein met allemaal andere unieke tiny houses, terwijl je wel geniet van je eigen privacy.

Rondom de lijnbus vind je dan ook volop groen met een terras en een hot tub. Je kunt bij je verblijf zelfs een mobiele sauna bijboeken! Vanaf de plek hebben jullie een mooi uitzicht op de alpaca-weide. Leuk voor jezelf, maar misschien ook juist erg leuk voor je trouwe viervoeter. In de lijnbus kun je terecht met maximaal 2 personen en een huisdier. Boeken maar!

Lijnbus op pensioen in Poelkapelle
Oude lijnbus in West-Vlaanderen

Tiny boshuisje in Zoersel bij Antwerpen

In de buurt van Antwerpen vind je een ander uniek bouwwerk: dit sfeervolle tiny boshuisje in Zoersel. Het huisje staat op het erf van Yves en Veerle, jullie hosts die voor een fijn verblijf zorgen. Op het erf loopt van alles rond, zoals de twee honden Fleur en Roos, maar ook schapen, kippen en pony's. Jouw hond is dus ook gewoon welkom in het boshuisje!

Met maximaal 4 personen geniet je hier van een prachtige groene plek die van alle gemakken voorzien is. Het boshuisje is compleet ingericht met keuken, 2 slaapkamers met uitzicht op het bos, een unieke buitendouche en een groot terras. Je komt hier volledig tot rust en je staat zo in het groen van de Brechtse Heide en het Zoerselbos. Tegelijkertijd sta je binnen 25 minuten in het hart van Antwerpen of Breda.

Tiny boshuisje in Zoersel bij Antwerpen
Knus en sfeervol boshuisje

Glamping in een luxe Crossover Lodge met hot tub

Dat je tegenwoordig steeds vaker ergens met een hond kunt logeren waar je gebruik kunt maken van een hot tub bewijst ook deze luxe Crossover Lodge in Veldegem in West-Vlaanderen. Hier ervaar je het gevoel van een luxe hotelovernachting maar dan midden in de natuur en rust van het platteland. Samen geniet je hier volop van de groene omgeving en wil je toch naar een stadje? Brugge ligt 10 kilometer verderop.

De hot tub die bij de Crossover Lodge staat is gedurende je verblijf gratis te gebruiken. En hoewel de lodge een tent is, voelt het door de ruimtelijkheid ervan toch meer als een huisje! Er zijn 2 slaapkamers te vinden met ramen, een aparte moderne badkamer met verzorgingsproducten, een gezellige leefruimte en een praktisch keukentje. Onze tip? Bestel vooraf een BBQ pakket om lekker te kokkerellen op de aanwezige teppanyaki.

Glamping in een luxe Crossover Lodge met hot tub
Crossover Lodge met eigen hot tub in Veldegem

Samen logeren in een tiny house met zicht op schapen en alpaca's

Ook in Namen in de Ardennen kun je terecht op een fantastische plek samen met je trouwe viervoeter. Daar staat een zelfgebouwd tiny house van 20m2 met direct zicht op de omliggende weilanden waar je schapen en alpaca's kunt spotten. Het tiny house is een grote ruimte met een open keuken, living en slaapkamer. De badkamer is wel apart.

Door de grote ramen heb je constant het idee dat je lekker buiten bent, maar dan natuurlijk wel met de warmte van binnen. Geniet in de avond samen met je hond van een zelfgemaakt kampvuur en neem in de ochtend de tijd om wakker te worden met een bijzonder uitzicht. Het tiny house is van particulieren en staat op het randje van de Belgische Ardennen in de buurt van dorpjes Thon en Mozet.

Samen logeren in een tiny house met zicht op schapen en alpaca's
Bijzonder tiny house in de Ardennen

Bijzonder vintage boshuis in Brecht bij Antwerpen

Een plek waar je in ieder geval zeker weet dat je hond meer dan welkom is, is dit bijzondere vintage boshuis in de bossen van Brecht. Hier staat tot rust komen, unpluggen en opladen centraal. Door de grote omheinde tuin van maar liefst 3000m2 heeft je hond urenlang snuffelplezier, terwijl jij lekker kunt ontspannen. Het boshuis is volledig gelijkvloers en ruim genoeg voor 4 personen. 

In het huis lijkt de tijd stil te hebben gestaan, terwijl je natuurlijk wel gewoon gebruikt kunt maken van hedendaags comfort. Er is zelfs een infrarood sauna aanwezig voor de volledige ontspanning. De keuken is volledig ingericht met vaatwasser, verse kruiden, koffie en thee en de bedden zijn opgemaakt bij aankomst. Voor de honden is er zelfs een nestje om te chillen, evenals een grote bench en hondenbakjes. 100% doggy proof dus!

Bijzonder vintage boshuis in Brecht bij Antwerpen
Droom voor iedere hond

Tiny kot in Poelkapelle

We sluiten dit artikel af met een wel heel unieke accommodatie waar je hond welkom is: het zogeheten Tiny Kot in Poelkapelle. Dit bijzondere zelfgemaakte huisje is compleet opgetrokken uit oude ramen, wat zorgt voor een origineel en ruimtelijk huis. Van binnen is het klein maar fijn, maar lijkt het geheel toch groter door de aanwezigheid van alle ramen. Het huisje staat in een eigen weide aan een vijver met uitzicht op groene landerijen.

Je bent hier zonder, maar ook met huisdier meer dan welkom. Samen geniet je van een grote groene tuin en een ontspannen verblijf. Als extraatje heb je hier een hot tub en de mogelijkheid om te BBQ'en. Ook is er een mobiele houtgestookte sauna aanwezig die je per dag kunt huren. Wat heb je nog meer nodig? Het Tiny Kot is de ideale getaway voor vrijwel iedereen met een hond.

Tiny kot in Poelkapelle
Tiny Kot in Poelkapelle

Meer inspiratie nodig?

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.



Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht