Tips

8 Strandhuisjes waar honden zijn toegestaan


donderdag 24 maart 2022

Zin in een week(endje) weg aan zee waarbij je trouwe viervoeter mee mag? Goed nieuws: in deze blog hebben we 8 te gekke strandhuisjes voor je verzameld waar honden zijn toegestaan. Dat is niet alleen leuk voor jou maar ook voor je hond - woef!

8 Strandhuisjes waar honden zijn toegestaan

Slaapstrandhuisje op het strand in Zeeland

Op het mooie strand van Vrouwenpolder staat een aantal Slaapstrandhuisjes. Deze huisjes staan direct op het strand, iets wat je maar op een paar plekken in Nederland ziet. Hier word je wakker met het geluid van de golven en het uitzicht op zee. Extra leuk is natuurlijk het feit dat je hond mee mag naar deze slaapstrandhuisjes. In enkele huisjes zijn huisdieren toegestaan.

De slaapstrandhuisjes in Vrouwenpolder zijn geschikt voor maximaal 4, 5 of 6 personen. Hoewel ze er vanaf een afstandje misschien klein maar fijn uitzien, bieden ze toch volop ruimte voor genoeg mensen. In de huisjes vind je een gezellige living met televisie, een compleet ingerichte keuken met vaatwasser en twee slaapkamers. Kun je je al voorstellen hoe tof het is om hier wakker te worden met je hond? 

 

Slaapstrandhuisje op het strand in Zeeland
Strandhuisjes in Zeeland

Kleurrijke lodge op 500 meter van zee in Noord-Holland

Iets hoger gelegen in Nederland, namelijk in Callantsoog in Noord-Holland, vind je deze kleurrijke lodge in de duinen op slechts 500 meter afstand van zee. In dit magische duingebied staan meerdere lodges waar je bij het zien ervan direct vrolijk wordt. Iedere lodge heeft namelijk een eigen kleurenthema. De huisjes zijn bedoeld voor maximaal 6 personen en zijn modern ingericht.

De zit- en eethoek bieden volop sfeer en de keuken beschikt over alles dat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Denk aan een vaatwasser, een koffiecupmachine en een grote koelkast. Om je vakantie hier af te maken, moet je weten dat je hond mee mag naar de lodges. Vanuit het huisje wandel je zo naar het strand en kun je uren door de duinen lopen. Leuk voor jou én nog leuker voor je hond.

Kleurrijke lodge op 500 meter van zee in Noord-Holland
Lodges in Callantsoog

Design strandhuisje in Zeeland

In het welbekende Cadzand in Zeeland staat een superdeluxe strandhuisje dat gloednieuw is. Je raadt het al: je bent samen met je vrolijke viervoeter welkom om te komen overnachten op deze te gekke plek. Dit design strandhuis is volledig duurzaam opgebouwd en is onderdeel van een park van Molecaten. Toch merk je daar niet veel van: het volgende strandhuisje staat een stukje verderop.

Wat daarnaast uniek is, is dat je ook hier echt óp het strand slaapt. De zee is maar een paar meter verwijderd van je accommodatie! Dat betekent dat je na het wakker worden zo een frisse duik kunt nemen en dat je in de avond kunt genieten van de mooiste zonsondergangen. In de luxe strandhuisjes is plek voor maximaal 6 personen. Onze tip? Kies voor de slaapkamer met uitzicht op zee!

Design strandhuisje in Zeeland
Uniek overnachten op het strand in Zeeland

Beach house aan de Oosterschelde

Wauw: nog zo'n mooie huisdiervriendelijke accommodatie in Zeeland. In Kamperland aan de Oosterschelde staat dit adembenemende Beach house. Deze vakantiehuizen zijn een echte eyecatcher op het strand. Er staan er meerdere achter/naast elkaar zonder dat je last hebt van andere bezoekers. Neem je hond gezellig mee naar deze strandhuisjes, want zij mogen gewoon mee.

In de Beach houses kun je met maximaal 6 personen slapen. Wat extra tof is, is dat de huisjes het hele jaar door zijn te boeken. Ook in de winter kun je hier dus heerlijk overnachten! Er zijn drie slaapkamers aanwezig, evenals een knusse zithoek en een complete keuken. Nog belangrijker hier is je tuin: het grote zandstrand aan de Oosterschelde. Dat wordt op en top genieten!

Beach house aan de Oosterschelde
Luxe Beach House in Zeeland

Luxe strandwoning in Zuid-Holland

In het meestal zonnige Ouddorp in Zuid-Holland kun je ook terecht voor een verdiende strandvakantie. Daar vind je namelijk een aantal van deze luxe vakantiewoningen direct aan het strand. Boek een villa voor 2 of 4 personen of ga er gezellig met z'n allen op uit en boek een vakantiehuis voor 6 mensen. In overleg mag je hond(je) ook gewoon mee, dus dat wordt een echt familie-uitje.

Alle villa’s zijn gelegen in de duinen of op het strand rondom de aangelegde baai van het resort. Voor de villa’s is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De woningen hebben groene daken en passen daardoor perfect in de omgeving. Kijk ook eens goed naar de extra grote ramen waardoor het soms net lijkt alsof je gewoon buiten bent. Het voelt hier bijna Caribisch aan! 

Luxe strandwoning in Zuid-Holland
Luxe vakantiewoning in Ouddorp

Logeren in een Jutter aan het Zeeuwse strand

En ja hoor: weer zo'n pareltje in het Zeeuwse. In Renesse slaap je in een zogeheten Jutter, een houten huisje met een dak van tentdoek. Dit knusse verblijf staat in de duinen van Renesse wat direct in de buurt is van het strand. De Jutter is sfeervol ingericht en heeft plaats voor maximaal 4 personen en je hond. De huisjes zijn onderdeel van een vakantiepark.

Omdat het huisje echter in de duinen te vinden is, merk je daar weer weinig van. Dat is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning! De Jutter bij het strand is ingericht als een safaritent met veel steigerhouten meubels en andere houten details. Sla de deuren naar buiten open en geniet van de Zeeuwse zon, kust en uitzicht. Hier wil je niet meer weg.

Logeren in een Jutter aan het Zeeuwse strand
Jutter bij het strand in Renesse

Ontdek deze Beach Lodge in Zeeland

Dat Zeeland een huisdiervriendelijke provincie is, hebben ze meerdere malen bewezen met alle bovenstaande huisjes. In Nieuwvliet-Bad staat nóg een fantastische accommodatie waar je je hond mee naartoe mag nemen: deze coole Beach Lodge. Deze lodges liggen in de duinen vanaf waar je ver kunt kijken; recht de Zeeuwse natuur in. En psst... de huisjes zijn nog spiksplinternieuw!

De Beach Lodges zijn geschikt voor 2 tot 4 personen en hebben 2 slaapkamers. Je ziet de huisjes al van ver; ze hebben een hele bijzondere en vooral mooie bouwstijl. Het vakantiehuis is heerlijk luxe ingericht en beschikt onder andere over een smart tv en een vaatwasser. Natuurlijk is er ook een buitenterrasje aanwezig. Je hond gaat het hier ook fantastisch vinden met zoveel strandzand binnen handbereik. Wát een plek!

Ontdek deze Beach Lodge in Zeeland

Sea Lodge op 100 meter van zee in Noord-Holland

Last but not least: check deze fraaie Sea Lodge in Bloemendaal. Dit unieke vakantiehuis ligt op slechts 100 meter afstand van zee en midden in de duinen. Daardoor is het de ideale locatie voor gezinnen, stelletjes en vrienden. Je hoeft je hond niet naar de oppas te brengen, want die mag gewoon mee bij een aantal van de lodges. Er zijn huisjes beschikbaar voor 4 en 6 personen.

Kom je met de hele familie? Boek dan de Sea Lodge Family met twee slaapkamers en een slaapvide. Ook is er een lodge aanwezig voor mensen die mindervalide zijn. Voor welke lodge je ook gaat; iedere plek is sfeervol en modern ingericht. Profiteer van de grote ramen en de fantastische lichtinval, fijne faciliteiten zoals een vaatwasser, Nespresso en combimagnetron en je eigen overdekte veranda.

Sea Lodge op 100 meter van zee in Noord-Holland
Heerlijk slapen in een Sea Lodge

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting?

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ons aanbod 'strandhuisjes waar honden zijn toegestaan' en laat je verrassen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht