Tips

8x Adults only origineel overnachten


woensdag 20 december 2023

Op zoek naar een plekje waar je in alle rust zonder kinderen kunt ontspannen? Ga dan voor een Adults only accommodatie! In en buiten Nederland vind je verschillende van dit soort originele overnachtingen waar alleen volwassenen welkom zijn.

8x Adults only origineel overnachten
Dome in Limburg

1. Unieke glamping dome met eigen hot tub en sterrenraam

Een plek waar je optimaal geniet van het adults only principe is Parc Buitengewoon in Limburg. Daar vind je onder andere deze bijzondere glamping dome met eigen hot tub en een prachtig sterrenraam. Door dat raam kijk je samen romantisch naar de sterren als het helder is! Er is sowieso veel licht en ruimte in deze unieke dome te vinden. Je geniet hier volop van het mooie uitzicht.

Via een ladder binnen klim je naar boven waar je nog even een drankje kunt drinken onder de sterrenhemel. Willen jullie nog langer buiten zitten? Steek dan de hot tub aan die naast de accommodatie staat. Er is plek voor maximaal 2 personen en het ontbijt zit inbegrepen bij de boeking. Je hoeft dus echt nergens aan te denken. Als dat niet ontspannen wordt!

1. Unieke glamping dome met eigen hot tub en sterrenraam
Dome op Parc Buitengewoon

2. Bijzondere glamping experience in romantische yurt in Toldijk

In het oosten van het land kun je met maximaal 2 volwassenen in een wel heel bijzonder yurt slapen: deze romantische yurt in Toldijk. Slapen in een yurt is sowieso al bijzonder, laat staan op deze prachtige plek. Hier logeren jullie in het midden van het groen en met uitzicht op de omliggende weilanden. Het grootste doel hier? Je lekker even afzonderen van de buitenwereld.

De yurt is uniek en stijlvol ingericht en biedt een comfortabele basis met een tikje luxe. De accommodatie is zowel in de zomer als in de winter de ideale plek voor een fijne retreat waar je mooie herinneringen kunt maken en kunt verbinden met elkaar. Het mooie is dat de plek geschikt is voor volwassenen vanaf 24 jaar. Leuk om te weten: vanaf maart tot oktober kun je een BBQ vuurschaal huren bij je boeking, evenals een Dutch Oven.

2. Bijzondere glamping experience in romantische yurt in Toldijk
Unieke yurt in de Achterhoek

3. Wow: slapen in een Havenkantoor in Den Haag

Liever met z'n tweetjes slapen in de stad? Boek dan (vanaf) 2 nachtjes in dit te gekke Havenkantoor in Den Haag. Dit bijzondere boutique hotel ligt direct aan het water en beschikt over een prachtig uitzicht. Het Havenkantoor is officieel een rijksmonument en is gebouwd in 1900. Het pand is in 2021 grondig gerestaureerd en bestaat nu uit een luxe hotelsuite.

Natuurlijk zie je nog wel allerlei details van vroeger aan het pand, zoals het stenen beeld van de boeg van een houten schip en natuurlijk de inscriptie 'Havenkantoor'. Vervelen doen jullie je hier geen moment: binnen 30 minuten met de tram sta je samen op het strand. Ook kun je vanaf het Havenkantoor met gemak lekker uiteten gaan in hartje Den Haag.

3. Wow: slapen in een Havenkantoor in Den Haag
Havenkantoor in Den Haag

4. Bijzonder overnachten in een Bierspa in Ootmarsum

Een andere plek die overduidelijk Adults only is, is deze brouwerij met een heuse Bierspa in Ootmarsum. Alles in deze themakamer staat in het teken van bier. Sterker nog: het is de eerste Bierspa van heel het land! Laat je hier compleet onderdompelen in de wereld van bier door een proeverij of high beer bij je verblijf te boeken. Of ga samen op brouwerijtour door de brouwerij!

De themakamers is knus en gezellig ingericht voor 2 personen. Er is een kingsize bed aanwezig, evenals een goed gevulde minibar, een smart tv en koffie- en theefaciliteiten. Je logeert hier tussen de hopvelden en je kunt in de Bierspa zelfs genieten van een heus bierbad. Dat is een hot tub waarin water gemengd is met hop, mout en gist. Wedden dat je je na afloop weer als herboren voelt?

4. Bijzonder overnachten in een Bierspa in Ootmarsum
Bierspa in Ootmarsum

5. Kom logeren in een suite in een Kerktoren in Arnhem

In het hart van Arnhem staat eveneens een magisch bouwwerk waar je met z'n tweetjes (of vieren) kunt overnachten: deze bijzondere suite in een iconische kerktoren. De kerk is meer dan 700 jaar oud en als gast slaap je in de middeleeuwse toren waar zelfs koning Lodewijk Napoleon ooit zijn voetstappen zette. Hoewel de kerk dus honderden jaren oud is, is het interieur dat natuurlijk niet.

De suite is een paar jaar geleden gerenoveerd en ingericht met luxe en stijlvolle meubels, materialen en details. Deze inrichting contrasteert heel goed met het sobere interieur van de kerktoren. In de suite zijn 2 slaapkamers te vinden, evenals een compleet uitgeruste keuken, een smart tv en een gezellige eethoek. Vanaf de kerk sta je zo in de winkelstraten van het leuke Arnhem, maar we snappen het ook helemaal als je juist in de kerktoren wil blijven tijdens je verblijf.

5. Kom logeren in een suite in een Kerktoren in Arnhem
Slapen in een kerktoren in Arnhem

6. Slapen op grote hoogte in een Silotoren

In Zelhem in Gelderland kun je bijzonder overnachten op maar liefst 18 meter hoogte, namelijk in deze voormalige Silotoren die omgebouwd is tot bed en breakfast. Deze toren is gebouwd in 1950 en is sindsdien een echte eyecatcher in de omgeving van Zelhem. Niet zo gek, want door de hoogte van 18 meter is 'ie overal te zien. Helemaal bovenin de toren is een prachtige bed en breakfast gerealiseerd.

Vanaf daar kun je (met helder weer) kilometers ver kijken. De accommodatie is gezellig en modern ingedeeld en bestaat uit 3 woonlagen. Leuk weetje: op de plek waar de douche staat, werd vroeger veevoer opgeslagen! Op de hoogste verdieping genieten jullie samen van de glazen lounge met dakterras waar je met een beetje geluk de zon onder ziet gaan. Wat een romantische plek!

6. Slapen op grote hoogte in een Silotoren
Uniek overnachten in een Silotoren

7. Veluwse schaapskooi met jacuzzi in Kootwijkerbroek

Aan de rand van de Veluwe staat een Veluwse Schaapskooi naast het erf van een biologische boerderij. Je raadt het al: deze schaapskooi is omgebouwd tot een bijzondere accommodatie voor 2 personen! Hier is het écht genieten met z'n tweetjes: de tuin is afgesloten en helemaal omheind, er staat een heerlijke jacuzzi en zelfs een 'buitenbed in het gras'.

Ook deze accommodatie is enkel geschikt voor volwassenen en is volledig ingericht op een ontspannen en fijn verblijf. Zo vind je er vloerverwarming, een volledig ingerichte keuken, een tv met chromecast en een heerlijk groot bed. De natuur is direct om de hoek, dus neem je wandelschoenen mee. Wanneer je hier eenmaal bent, wil je niet meer weg - zo fijn is het er.

7. Veluwse schaapskooi met jacuzzi in Kootwijkerbroek
Schaapskooi op de Veluwe

8. Gipsywagen met sauna en jacuzzi in Enschede

Tot slot nog een prachtige plek voor volwassenen die je niet mag missen: deze originele Gipsywagen die ooit van een Poolse circusfamilie was. De wagen staat inmiddels, na een flinke opknapbeurt, in Enschede en bestaat nog steeds uit de authentieke details van vroeger. Het is de ideale plek om even met z'n tweetjes romantisch te overnachten. De wagen staat namelijk in een ruime tuin met een jacuzzi en een wijnvat sauna; helemaal voor jullie!

Ook van binnen is het verblijf een absolute parel. Er is een palletkachel aanwezig, een fijne kitchenette en een complete badkamer met een douche en bad. De eigen tuin is mooi groen en je beschikt hier over je eigen entree. Je hoeft niks te delen dus. En psst... om jullie verblijf samen helemaal af te maken: het ontbijt zit inbegrepen bij de prijs. Dat geldt ook voor de badjassen, bedlinnen, eindschoonmaak en het onbeperkt gebruik van de sauna en de jacuzzi.

8. Gipsywagen met sauna en jacuzzi in Enschede
Prachtige gipsywagen in Enschede

Meer inspiratie nodig voor je volgende unieke overnachting?

Op zoek naar meer bijzondere overnachtingen die Adults only zijn? Check dan bijvoorbeeld ons aanbod met tiny houses voor volwassenen of unieke wellnesshuisjes die Adults only zijn voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook



Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht