Tips

Bijzonder overnachten in Amsterdam: waar moet je zijn?


woensdag 21 augustus 2024

Krijg jij geen genoeg van Amsterdam of moet jij deze bruisende stad nog ontdekken? Verspreid je verblijf over een paar dagen en je hoeft geen enkele hotspot te missen. Slapen kan natuurlijk in een heel simpel hotel, maar hoeft niet! Maak je trip naar de hoofdstad onvergetelijk en ga bijzonder overnachten in Amsterdam. Hoog in de lucht, op het water of gewoon op de grond, maar dan wel in een yurt, treinwagon of uniek hotel. In dit artikel vertellen we je meer over bijzonder overnachten in Amsterdam

Bijzonder overnachten in Amsterdam: waar moet je zijn?
Bijzonder overnachten Amsterdam

Waarom een citytrip Amsterdam een goed idee is

Of je nu naar Amsterdam gaat voor de mooie historische gebouwen en de grachten of voor de vele winkels en de fraaie bezienswaardigheden: een citytrip Amsterdam is altijd een goed idee. Onze hoofdstad heeft ontzettend veel te bieden voor de diverse reiziger. Zowel shopliefhebbers, foodies, geschiedenisfanaten als nieuwsgierige reizigers zitten hier helemaal op de juiste plek. De stad staat wereldwijd bekend om de prachtige grachtenpanden, het Koninklijk Paleis op de Dam en natuurlijk de wereldberoemde musea zoals het Rijksmuseum.

Tijdens je verblijf op een bijzondere plek is het aan te raden om een fiets te huren, zodat je de stad goed kunt leren kennen. Amsterdam is een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld en je zal zien dat er verschillende plekken zijn waar je een fiets kunt huren. Ook leuk: boek een rondvaart door de grachten zodat je de stad vanaf het water kunt bekijken. En wil je even het groen in? Amsterdam biedt een aantal prachtige groene parken waarvan het Vondelpark het meest bekend is. Om het nog maar niet over de vele hotspots, restaurants, barretjes en shops te hebben.

Waarom een citytrip Amsterdam een goed idee is
Amsterdam bezoeken tijdens een citytrip

Slapen in een uniek hotel in Amsterdam

Het vinden van een hotel in Amsterdam is niet heel moeilijk. De stad staat bol van de hotels. In dat aanbod vind je ook talrijke bijzondere hotels. Dat zijn plekken die net even anders zijn dan de standaard hotels, zodat je niet alleen verrast wordt door de stad, maar ook door de plek waar je verblijft. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit magische Kunsthotel in Amsterdam? Hier overnacht je in een wereld vol kunst waarbij iedere kamer omgebouwd is tot een uniek kunstwerk. Het hele hotel voelt aan als een grote huiskamer waarin je je ogen uitkijkt. 

Een ander 'hotel' in Amsterdam waar je je overnachting nooit meer gaat vergeten, is deze indoor camping waar je in verschillende strandhuisjes kunt slapen. Dit is de enige indoor camping van heel Nederland en is gelegen vlakbij het centrum van Amsterdam. Met de fiets zit je zo in de leukste delen van Amsterdam, terwijl je in alle rust kunt overnachten. Je geniet hier van een echte beach experience in de buurt van de grote stad én de groene polder. Wat ons betreft is dat de meest ideale combinatie!

Slapen in een uniek hotel in Amsterdam
Uniek hotel in Amsterdam: indoor camping

Overnachten op of nabij het water in Amsterdam

Waar Amsterdam natuurlijk om bekend staat, is het vele water. Je kunt je uren vermaken aan het IJ of in de grachten. Hoe leuk is het om te blijven overnachten op of nabij het water? Check bijvoorbeeld deze recent gerenoveerde voormalige cementtanker. In het voorste deel van het schip is een luxe B&B gevestigd met een stoomdouche, home cinema en een sauna! Met de tram ben je binnen 15 minuten op Amsterdam Centraal. 

Wat ook een echte aanrader is, is slapen op het water in Botel Amsterdam. Dit bijzondere hotel is uniek gelegen aan de oever van het IJ, direct tegenover Amsterdam Centraal Station. Je kunt er slapen in een standaardkamer of in een van de bijzondere Loftletters. En psst... Loftletter B is ingericht met een halfpipe! In hartje Amsterdam kun je tot slot nog romantisch overnachten op het woonschip van een bekende schrijver. Dit schip is high end ingericht, helemaal privé en ligt op een te gekke centrale locatie.

Overnachten op of nabij het water in Amsterdam
Uniek schip in Amsterdam

Glamping in (de buurt van) Amsterdam: wat is er mogelijk?

Een uniek hotel of een bijzondere accommodatie aan of op het water in Amsterdam is een goed idee, maar wat dacht je van een glamping-accommodatie in Amsterdam? Het zal je verbazen op hoeveel plekken in de hoofdstad je een dergelijke accommodatie kunt boeken. Zo heb je deze indoor camping waar niet alleen de bovengenoemde strandhuisjes staan, maar ook enkele vintage caravans waarin je met familie, vrienden of collega's een fantastisch weekend kunt beleven. Het is mogelijk om de hele locatie af te huren, waardoor je er met maar liefst 50 mensen terecht kunt.

Extra fijn: het is hier altijd droog en lekker warm. Het grote voordeel van zo'n grote camping die overdekt is, is dat er heel wat accommodaties te boeken zijn voor een volwaardige glamping-vakantie in de hoofdstad. Naast de strandhuisjes en de caravans kun je er namelijk slapen in een barrel gemaakt van hout! De barrels zijn voorzien van 2 eenpersoonsbedden en stralen een hele fijne bosachtige sfeer uit. Je waant je midden in de natuur, terwijl je je 'gewoon' op een camping bevindt, maar dan zonder dat je je eigen tentje mee hoeft te nemen. Wie zei dat glamping niet mogelijk was in Amsterdam?

Glamping in (de buurt van) Amsterdam: wat is er mogelijk?
Indoor camping in Amsterdam

Bijzonder slapen met uitzicht in Amsterdam

Ben je ondanks de bovenstaande tips toch nog op zoek naar de ultieme tip voor een bijzondere overnachting in Amsterdam? Kom dan uniek overnachten in een heuse havenkraan uit 1957. Deze monumentale havenkraan is gelegen op het KNSM-eiland en beschikt over een appartement dat uit 3 verdiepingen bestaat. Vanuit de kraan heb je een fantastisch uitzicht over het Amsterdamse IJ. Hoe romantisch is dat?

Deze kraan is niet de enige waar je kunt verblijven. Op de industriële NDSM-werf staat nog een kraan waarin je kunt slapen. In het zogeheten Kraanhotel vind je 3 luxe suites op maar liefst 50 meter hoogte. Je mag er dus vanuit gaan dat je ook vanaf hier een enorm fraai uitzicht hebt over de stad. Bovenin de kraan staat een jacuzzi, dus je kunt hier bubbelen with a view. Tot slot nog een prachtige suite met uitzicht: deze romantische panoramasuite aan het IJ. De suite is van glas gemaakt, dus dat betekent dat je rondom je plekje uitzicht hebt.

Bijzonder slapen met uitzicht in Amsterdam
Panorama suite in Amsterdam

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting?

Bekijk voor meer ideeën ons aanbod voor een andere unieke slaapplek in Amsterdam. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


 


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht