Tips

Bijzonder overnachten in een Bed & Wellness


woensdag 14 december 2022

Even helemaal tot rust komen? Dat doe je in een zogeheten Bed & Wellness: een bijzonder plekje waar je kunt slapen én waar je beschikt over je eigen wellnessfaciliteiten. We vertellen je er graag meer over en geven je 5 tips voor een Bed & Wellness.

Bijzonder overnachten in een Bed & Wellness
Bed & Bios in Wijchen

Wat is een Bed & Wellness?

Voordat we je een paar tips geven voor een Bed & Wellness in Nederland is het wel zo leuk om te weten wat een Bed & Wellness precies is. Wanneer je zo'n accommodatie boekt, mag je veel luxe en wellness verwachten. Meestal zijn het vakantiehuisjes of accommodaties waar je zowel een bed als een wellnessfaciliteit in dezelfde ruimte hebt staan. Dat kan van alles zijn: van een bad op de kamer tot aan een whirlpool naast je bed.

Het grote voordeel hiervan is dat je compleet tot rust kunt komen in je eigen wellnessaccommodatie. Het is net even anders dan een wellnesshuisje of een hotel met een bubbelbad in de badkamer. De ervaring is in ieder geval net zo fijn of misschien wel nóg beter. Verspreid over het land vind je meerdere plekken waar je een Bed & Wellness kunt boeken. We zochten er 5 voor je uit.

Wat is een Bed & Wellness?
Bed & Wellness in Moergestel

Bed & Bios met whirlpool en sauna

In Wijchen in Gelderland vind je het knusse Bed & Bios waar je met 2 personen even helemaal kunt ontspannen. Deze bed and breakfast is veel meer dan een plek om te slapen en te ontbijten. Hier heb je bijvoorbeeld je eigen bioscoopzaal tot je beschikking waar je je favoriete films en series kunt kijken. Na de film kun je lekker ontspannen in de sauna of in het aanwezige bubbelbad. En dat helemaal privé!

De Bed & Bios is een uniek concept in Nederland waarbij luxe en ontspanning voorop staan. Naast de wellnessfaciliteiten beschik je hier over een royale slaapkamer met elektrische bedden, een woonkamer met open haard en een en suite badkamer met inloopdouche. Bij aankomst staat er een fles bubbels voor jullie klaar en is er een volle koelkast én popcorn voor tijdens de film te vinden. 

Bed & Bios met whirlpool en sauna
Geniet van je eigen whirlpool en sauna in Wijchen

Rust, ontspanning en luxe in de Wellness Love Suite

In Nuland in Noord-Brabant kun je de zogeheten Wellness Love Suite boeken, een romantische getaway voor 2 personen. Deze unieke wellnesslocatie vind je nabij Den Bosch en biedt de fijnste wellnessfaciliteiten in volledige privacy. Dat betekent dat je vanuit bed zo kunt chillen in het bubbelbad of even op kunt warmen in de sauna die in de tuin staat. Deze grote wellnesstuin is heerlijk in de zomer én in de winter.

Binnen is een saunacabine te vinden en vind je een relaxruimte met een Smart TV waar je lekker met een kop koffie of thee kunt zitten. Bovenin de suite is een ruimte gemaakt waar je romantisch kunt overnachten. Ondanks het romantische karakter is de Wellness Love Suite ook geschikt voor twee vriendinnen, zussen of andere koppels. Den Bosch is op slechts 12 kilometer afstand te vinden en dus leuk om te bezoeken tijdens je Bed & Wellness uitje in deze suite.

Rust, ontspanning en luxe in de Wellness Love Suite
Romantische getaway nabij Den Bosch

Wellness- en bioscoopsuite met jacuzzi en sauna in Rijsbergen

Volledig ontspannen doe je gegarandeerd bij deze Wellness- en bioscoopsuite in Rijsbergen. Het maakt niet uit wat voor weer het buiten is, want hier zitten jullie lekker droog. Vanuit je elektrische bed kijk je hier naar de mooiste films en series op groot bioscoopscherm. Je kunt gewoon je eigen Netflix-account aanmelden en voilà: je hebt je eigen privé-bioscoop. Dat is niet het enige dat deze plek bijzonder maakt.

De suite beschikt ook over een groot wellnessdeel met jacuzzi, Finse sauna en zelfs een dubbele inloopdouche. Ga je eerst lekker ontspannen in het bubbelbad of kies je toch eerst voor een film? Alle faciliteiten zijn volledig voor jullie tijdens het verblijf, dus je deelt niets met andere gasten. Alsof dat nog niet genoeg is, krijg je in de ochtend ook nog een smakelijk ontbijt voorgeschoteld. Dat is écht even weg in eigen land.

Wellness- en bioscoopsuite met jacuzzi en sauna in Rijsbergen
Luxe wellness- en bioscoopsuite in Noord-Brabant

Wellness Hooiberg met whirlpool en Finse sauna

Op een andere plek in Noord-Brabant, namelijk in Moergestel, staat een heuse Wellness Hooiberg waar je met z'n tweetjes in alle luxe kunt overnachten. Deze stijlvolle accommodatie ligt in de groene omgeving van de Oisterwijkse bossen. Daar geniet je volop van vanuit je eigen whirlpool buiten met uitzicht over het Brabantse land. Ook binnen lijkt het door de grote raampartijen net alsof je buiten bent, maar dan met absolute privacy.

Naast de whirlpool zijn er nog meer wellnessfaciliteiten te vinden. Zo kun je je even lekker opwarmen in de infraroodsauna en is er een stoomcabine aanwezig. Verder beschikt de Hooiberg over een ligbad en meerdere zit- en liggedeeltes om écht even tot rust te komen. Je hebt de mogelijkheid om een ontbijtje bij je verblijf te boeken om een compleet luxe ervaring te hebben. Wat een heerlijke en vooral bijzondere plek!

Wellness Hooiberg met whirlpool en Finse sauna
Unieke plek in het groen van de Oisterwijkse bossen

Luxe wellnessovernachting in Limburg

We sluiten dit rijtje af met een prachtige luxe wellnessovernachting in Limburg. Bij deze Bed & Wellness hoef je alleen je eigen slippers mee te nemen. Aan de rest is namelijk al gedacht! De accommodatie beschikt over vijf sterren wat betekent dat je compleet ontzorgd wordt. Hier heb je bijvoorbeeld een sauna en whirlpool helemaal voor jezelf - en dat op kruipafstand van een heerlijk groot bed in de kamer ernaast.

In dezelfde ruimte, een wellnesswoonkamer, staat ook een comfortabele bank met een open haard waar jullie even volledig tot elkaar kunnen komen. De accommodatie is volgens het eiland van de liefde, Ibiza, ingericht en dat is overal te zien. Beginnen jullie samen aan het unieke liefdesspel dat er klaar ligt of duiken jullie meteen de sauna in? En psst... een echte aanrader is om een diner (grote borrelplank voor twee personen) bij je verblijf bij te boeken. Dat wordt een onvergetelijke overnachting samen!

Luxe wellnessovernachting in Limburg
Geniet samen van een Bed & Wellness in Limburg

Ook tot rust komen in een Bed & Wellness?

Heb je ook zin om even helemaal te ontspannen in een wellnessaccommodatie? Bekijk dan hier ons aanbod wellnesshuisjes. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht