Tips

Bijzonder overnachten op de Waddeneilanden: dit moet je weten


vrijdag 26 juli 2024

Slapen op de Waddeneilanden is iets dat menig toerist uit Nederland en ver daarbuiten met regelmaat doet. Naast de standaard hotels en vakantiehuizen op de Waddeneilanden zoals Texel en Vlieland zijn er heel wat unieke accommodaties op de Wadden te vinden. In dit artikel vertellen we je graag meer over bijzonder overnachten op de Waddeneilanden en waar je zoal moet zijn voor een te gek verblijf.

Bijzonder overnachten op de Waddeneilanden: dit moet je weten

Waarom bijzonder overnachten op de Waddeneilanden een goed idee is

De Waddeneilanden zijn zonder twijfel een bijzonder stukje Nederland. Toch zijn er nog steeds heel veel Nederlanders die nog nooit op een van de eilanden zijn geweest. Dat is ontzettend zonde, want ze hebben heel wat te bieden voor iedere soort vakantieganger! Zo is het de ideale plek voor een vakantie in de natuur. Alle eilanden beschikken over een eigen soort natuur met veel bossen, stranden, duinen en andere natuurgebieden. Je kunt je vast wel voorstellen hoeveel vogels, vlinders, insecten en andere soorten dieren dat aantrekt. Wie weet spot je wel een zeehondje vanaf de boot of vanaf het strand!

Verder bieden de eilanden een serene en bovenal rustige omgeving, helemaal wanneer je buiten het hoogseizoen een vakantie boekt. Je kunt hier heel goed ontspannen, heerlijk wandelen, uitgebreid fietsen of gewoon met een boekje op je eigen terras tot rust komen. Wil je liever wat actiefs doen? Ook dat is mogelijk op de Waddeneilanden! Ga mountainbiken, zeilen, kitesurfen of wadlopen! Of ontdek een Waddeneiland door middel van een paardrijtochtje. Vergeet zeker niet om de gezellige dorpjes te bezoeken waar je kunt winkelen en lekker wat kunt eten. Kortom: sla de Waddeneilanden zeker niet over wanneer je op zoek bent naar een unieke plek om vakantie te vieren.

Waarom bijzonder overnachten op de Waddeneilanden een goed idee is
Duinlodge Texel

Boek een Duinlodge op Ameland

Op Ameland kun je op verschillende plekken bijzonder overnachten. Neem bijvoorbeeld deze prachtige Duinlodge in het hart van de duinen. Deze luxe accommodatie is de perfecte plek om met het hele gezin te vertoeven op misschien wel het mooiste stukje van Ameland. De Duinlodge ligt op 1 kilometer afstand van het strand en heeft daardoor de perfecte locatie voor een vakantie aan zee.

Je slaapt hier met maximaal 4 personen op een modern familiepark waar zowel voor jong als oud van alles te beleven is. Terwijl de kinderen zich vermaken in het overdekte zwembad of bij de Kids Club kun jij heerlijk tot rust komen in de sauna, de spa of een van de stoombaden. Verder is het goed om te weten dat de locatie van de Duinlodge heel fijn is. Je staat namelijk niet alleen zo op het strand, maar ook in dorpjes zoals Hollum en Nes.

Boek een Duinlodge op Ameland
Bijzonder overnachten op Ameland

Uniek overnachten in een Tipi op Terschelling

Op een boerencamping op Waddeneiland Terschelling kun je in een tipi verblijven. Iedere tipi heeft privé-sanitair in bij de tent en is volledig ingericht. Zo kun je dus zonder al te veel spullen mee te nemen, alsnog heerlijk kamperen. Je kunt overdag meekijken hoe de boer te werk gaat op deze schapen- en koeienboerderij. In de boerderijwinkel kun je verse producten van het land kopen. Heerlijk landelijk dus!

In de tipi's is er volop ruimte voor maximaal 4 personen en slaap je op echte bedden. Dat maakt deze bijzondere accommodatie op de Waddeneiland dus ook geschikt voor mensen die eigenlijk niet van kamperen houden. Vanaf de plek heb je een weids uitzicht over de polder en de meer dan 100 koeien die rondom de boerderij grazen. Ook zijn er schapen, geiten, kippen en een pony aanwezig. Met een beetje geluk zijn er zelfs lammetjes die je misschien wel een flesje melk mag geven. Kortom: een leuke plek voor jong en oud.

Uniek overnachten in een Tipi op Terschelling

Slapen in een Sea Lodge op Ameland

Ook leuk: Sea Lodges Ameland, een autovrij park op het rustieke Ameland. Je slaapt hier in een moderne accommodatie die werkelijk van alle gemakken is voorzien. Wat denk je bijvoorbeeld van vloerverwarming, een afwasmachine, een combimagnetron en een smart-TV? Het is allemaal standaard aanwezig. Je wordt hier wakker met de ideale combinatie van zon, zee, strand en natuur.

Het strand ligt namelijk letterlijk om de hoek en door de grote raampartijen lijkt het net of je altijd buiten bent. Er zijn verschillende lodges die je hier kunt boeken. Zo biedt Sea Lodge Royal plek voor 4 personen, zoals 2 stellen die samen reizen. Deze lodges beschikken over 2 slaapkamers met een eigen badkamer. Sea Lodge Family is ideaal voor 4 volwassenen en 2 kinderen. Extra leuk: huisdieren zijn welkom bij deze accommodaties.

Slapen in een Sea Lodge op Ameland
Sea Lodge op Ameland

Bijzonder slapen op de Wadden: een Duinhuisje op Texel met whirlpool

Heb je zin in een bijzonder én luxe verblijf op de Waddeneilanden? Dan is dit Duinhuisje met whirlpool en sauna op Texel zonder twijfel iets voor jou. Sterker nog: het is niet zomaar een huisje in de duinen, maar een luxe 8-persoonsvilla op een riant perceel met ontzettend veel privacy. Daarbij is het vakantiehuis ook nog eens bijzonder vormgegeven en kijk je hier zonder twijfel je ogen uit. Zo'n plek vind je niet gauw op de Waddeneilanden.

Het Duinhuisje beschikt over diverse wellnessfaciliteiten, zoals een whirlpool en een sauna. Verder is het interieur stijlvol en luxe en volledig ingericht door interieurdesigners. Via de glazen pui die helemaal doorloopt tot de nok heb je een panoramisch uitzicht op het omliggende groen. Zowel binnen als buiten zijn fijne plekken te vinden om te relaxen en te koken. Dit maakt het Duinhuisje geschikt voor ieder seizoen!

Bijzonder slapen op de Wadden: een Duinhuisje op Texel met whirlpool
Uniek vakantiehuis op Texel

Kamperen op 50 meter van het strand van Vlieland

Natuurlijk mag Vlieland ook niet ontbreken in dit lijstje met bijzondere slaapplekken op de Waddeneilanden. Op Vlieland huur je met maximaal 4 personen een ingerichte design tent met een aparte woonkamer en 2 slaaptenten op een supermooie plek in de duinen! Op slechts 50 meter afstand is het strand te vinden, dus dat betekent iedere ochtend een frisse duik in zee nadat je bent ontwaakt. Zo lekker kan kamperen zijn op de Waddeneilanden!

De tent heeft een complete en vooral sfeervolle inrichting met luxe bedden en stoelen, een uitgebreide keuken, wifi, een snoerloze stofzuiger en heerlijke Fatboy loungers om in te relaxen. Tijdens je verblijf maak je gewoon gebruik van het luxe sanitair van de camping. Er is op de camping sowieso van alles te doen en te beleven, maar omdat Vlieland zo kleinschalig is, sta je ook zo aan de andere kant van het eiland. Aan jou de keuze wat je hier zoal gaat beleven.

Kamperen op 50 meter van het strand van Vlieland
Bijzonder kamperen op Vlieland

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting in Nederland?

Bekijk voor meer originele overnachtingen bijvoorbeeld onze collectie strandhuisjes of glampings. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht