Tips

Bijzondere accommodaties in Gelderland


dinsdag 19 november 2019

Het is de grootste provincie van Nederland en misschien ook wel de meest veelzijdige: Gelderland. Met de prachtige Veluwe en Betuwe, met gezellige steden als Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn, met haar vele musea en vele recreatieplassen en -meren. Wat het nog meer heeft? Een hoop bijzondere accommodaties! In deze vier originele slaapplekken in Gelderland wil je een keer geslapen hebben.

Bijzondere accommodaties in Gelderland

1. In een voormalig gemeentehuis – Dodewaard (Betuwe)

Midden in de natuur van de Betuwe vind je Gasthuis Pur Sang, waar je overnacht in het voormalige gemeentehuis van Dodewaard. Het statige gebouw dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw en telt zeven slaapkamers die plek voor maximaal 14 personen bieden. Je verblijft in een natuurrijk gebied met rivieren, dijkjes en fruitboomgaarden. In Gasthuis Pur Sang staan gezondheid, rust en bewegen centraal, en dat is duidelijk terug te zien in de inrichting. Zo is er een professionele gym en vrije trainingsruimte aanwezig, net als een Finse sauna, infrarood sauna en stoomcabine.

1. In een voormalig gemeentehuis – Dodewaard (Betuwe)

2. In een historische hooiberg – Barchem (Achterhoek)

De naam van B&B De Hooiberg verklapt al een beetje waar je hier in overnacht: inderdaad, een hooiberg. Eentje met een lange geschiedenis welteverstaan, die inmiddels omgetoverd is tot een romantisch en sfeervol stulpje voor maximaal vier personen. Je slaapt hier in een bedstee, en de accommodatie heeft daarnaast een terras dat deels inpandig is en zich deels boven de vijver met waterlelies bevindt. Ook is er een volledig uitgeruste keuken en comfortabele badkamer aanwezig: een ideaal verblijf om de mooie Achterhoek te ontdekken!

2. In een historische hooiberg – Barchem (Achterhoek)

3. In een Boswachtershuisje – Eerbeek (De Veluwe)

In het Veluwse Eerbeek wacht dit knusse boswachtershuisje op je. Je verblijft hier midden in het dennen- en loofbos, tussen de wildroosters. De woning is geschikt voor maximaal vier personen en is een volledig vakantieverblijf, inclusief keuken, zit- en eethoek, slaapkamers en een badkamer met douche en toilet. Maar het lekkerste vertoeven doe je op de overdekte veranda, zowel met mooi als minder mooi weer. Goed uitzicht gegarandeerd!

3. In een Boswachtershuisje – Eerbeek (De Veluwe)

4. In een oud stadsboerderijtje – Bredevoort (De Veluwe)

’t Boerderejken dateert uit de zeventiende eeuw en ligt in het gezellige Bredevoort. Hier ga je terug in de tijd voor een flinke portie nostalgie, want je ervaart aan den lijve hoe men vroeger leefde. Dat betekent: geen wifi, maar wel slapen in een originele bedstee. Geen centrale verwarming, maar een knusse houtkachel. Geen televisie, maar een grote voorraad traditionele spelletjes. De koelkast en provisiekast zijn bij aankomst al gevuld met drinken en streekproducten. Leerzaam, echt tijd voor elkaar en volop privacy: een unieke ervaring voor jong en oud!

4. In een oud stadsboerderijtje – Bredevoort (De Veluwe)

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht