Tips

De leukste to do's voor een weekendje weg in Rotterdam


woensdag 14 februari 2024

Wil je een mooie stad in Nederland ontdekken? Boek dan een weekendje Rotterdam en sta versteld van de te gekke plekken, leuke accommodaties en nog veel meer in de grootste havenstad van Europa! In dit artikel vertellen we je er meer over en geven we je een paar tips waar je echt moet slapen.

De leukste to do's voor een weekendje weg in Rotterdam
Overnacht in een Kubuswoning in Rotterdam

Waarom Rotterdam een hele leuk stad is voor een weekendje weg

Dat Nederland over een aantal bruisende steden beschikt, is je vast niet onbekend. Eén daarvan is Rotterdam, de grootste havenstad van Europa. Dat zie je op verschillende plekken terug in de stad. Rotterdam is een hele moderne stad en biedt de ideale mix tussen oude en nieuwe architectuur. Wanneer je dus gek bent op het bekijken van gebouwen en het bezoeken van musea dan zit je hier helemaal goed. Maak een wandeling langs de magische skyline van Rotterdam, bezoek de Euromast en laat je verwennen in een van de vele horecagelegenheden.

Wat ook zeker niet mag ontbreken tijdens je weekend in Rotterdam is een bezoekje aan de Markthal. Dat is dé plek van de stad waar je heerlijk kunt eten: van Grieks tot oer-Hollands en van Japans tot Indonesisch - er is voor iedere foodie wel iets te krijgen. Daarnaast is Rotterdam de ideale stad voor mensen die van shoppen houden. Bezoek de winkels in de Koopgoot of kom lekker shoppen in een van de winkelcentra, zoals Alexandrium in Rotterdam Alexander. Kortom: er is genoeg te doen en te zien voor iedere soort toerist. Daarom is Rotterdam absoluut een aanrader voor een weekendje weg!

Waarom Rotterdam een hele leuk stad is voor een weekendje weg
De Markthal in Rotterdam / copyright: vzoest0 via Pixabay

Overnachten in een Kubuswoning in Rotterdam

Grote kans dat je de bekende Kubuswoningen in Rotterdam wel kent. Deze schots en scheve woningen zijn al meer dan 30 jaar een architectonisch fenomeen in de stad. Je vindt ze nabij de Oude Haven waar ze een echte eyecatcher zijn. Een deel van de woningen is bewoond en er is een heuse Kijkkubus aanwezig. Wat nog leuker is, is om er in eentje te overnachten!

Slapen in een Kubuswoning is iets wat je echt eens gedaan moet hebben. De woning is geschikt voor 2 tot 6 personen en bestaat uit 3 kamers die verspreid zijn over 4 verdiepingen. Het is een bijzonder gezicht om te zien hoe de scheve ruimtes zijn ingericht. Daarbij is het de ideale plek voor een citytrip in Rotterdam, omdat je hier op een hele centrale plek slaapt. Zo is de Markthal op loopafstand te vinden!

Overnachten in een Kubuswoning in Rotterdam
Interieur van de Kubuswoning waar je kunt slapen

Slapen op hoogte in de Euromast in Rotterdam

Een andere plek die je echt niet kunt missen in Rotterdam is de Euromast. Met maar liefst 185 meter hoogte is het de hoogste uitkijktoren van heel Nederland die open is voor publiek! En sterker nog: je kunt zelfs blijven overnachten in de Euromast. Bovenop de toren zijn 2 luxe suites gemaakt die perfect zijn voor een romantische overnachting. Hoewel de suites vaak worden geboekt voor huwelijksnachten zijn ze uiteraard ook beschikbaar voor een 'gewoon' weekendje weg.

Maar: 'gewoon' overnachten doe je hier zeker niet. Dit is een plek die je nooit meer gaat vergeten! Het uitzicht is adembenemend; je kijkt uit over de stad en het groen van Rotterdam. In de verte zie je zelfs de haven! Er is plek voor maximaal 3 personen, er is een groot bad aanwezig en ontbijt is inbegrepen bij je verblijf. Kortom: op en top romantiek!

Slapen op hoogte in de Euromast in Rotterdam
Logeren op de Euromast

Boek de Captains Cabin in het hart van Rotterdam

Nog een accommodatie die je niet mag missen, is deze Captains Cabin voor 2 personen. Deze romantische suite vind je op een boot die in het hart van Rotterdam ligt, namelijk in de gezellige Wijnhaven. Hier ga je echt even terug de tijd in, want het schip is een voormalig werkschip uit de tijd toen de haven opnieuw werd opgebouwd. Dat maakt dit naast een romantische overnachting een enorm stoere plek om te slapen!

De suite is op basis daarvan ingericht en beschikt over een uniek interieur. Je hebt een eigen terras, een eigen entree en in de winter een eigen houtkachel. Vanaf dat terras kijk je uit over de gezelligheid van dit stukje Rotterdam. We raden je aan om het scheepsontbijt bij je verblijf te boeken om je weekend in Rotterdam helemaal compleet te maken.

Boek de Captains Cabin in het hart van Rotterdam
Logeren in de Captains Cabin

Dit mag je niet missen wanneer je in Rotterdam bent

Hoe leuk je accommodatie in Rotterdam is; de stad is té leuk om binnen te blijven. Daarom hebben we een paar to do's voor je verzameld die je echt niet mag missen wanneer je een weekendje in Rotterdam bent:

 

Uniek overnachten in Rotterdam

Ben jij helemaal enthousiast geworden over een leuke weekendtrip naar Rotterdam? Boek dan een unieke overnachting en maak jouw citytrip extra bijzonder!

> Bijzondere overnachtingen in Rotterdam


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht