Tips

De mooiste boomhutten van België


woensdag 9 november 2022

Slapen in een boomhut - wie wil dat nou niet? In België vind je een paar prachtige boomhutovernachtingen die echt op jouw bucketlist moeten staan. Ga je mee de bomen in?

De mooiste boomhutten van België
Boomhut Tjiftjaf

Boomhut Tjiftjaf in Retie

Neem bijvoorbeeld deze droom van een boomhut: Boomhut Tjiftjaf in Retie (in de buurt bij Antwerpen). Dit is hoe een boomhut hoort te zijn! Hier slaap je middenin het bos in een prachtige houten cabin op hoogte. Zowel de buitenkant als de warme inrichting zullen ervoor zorgen dat je hier tijdens je verblijf met open ogen aan het dromen bent. 

Boomhut Tjiftjaf staat op een boomhuttendorp wat betekent dat er nog veel meer parels te bekijken zijn. Er is plek voor 2 tot 4 personen in deze rustieke hut. De boomhut beschikt over een volledig uitgeruste keuken, een fraaie badkamer met dito ligbad met uitzicht op de bomen en een overdekt terras met BBQ en kampvuurplaats. Dat klinkt niet alleen fantastisch; dat is het ook. Hier wil je niet meer weg.

Boomhut Tjiftjaf in Retie
Uniek overnachten in een boomhuttendorp

Bijzondere boomhut in Belgisch Limburg

In Neeroeteren (Limburg) vind je deze unieke boomhut voor maximaal 4 personen. De houten accommodatie op poten staat verscholen tussen het groen en is de ideale plek voor een paar dagen weg met je partner, een vriend(in) of met het hele gezin. Vanaf je terras kijk je uit over de boomtoppen en ook binnen is de natuur altijd dichtbij. Om de knusse sfeer af te maken, is er een houtkachel aanwezig in de boomhut.

Wat daarbij mooi meegenomen is, is de locatie van deze magische boomhut: in het Nationaal Park Hoge Kempen en het natuurgebied Bergerven. Je kunt hier uren wandelen en fietsen of lekker ontspannen in het Adventure Park. Ook is er een klimpark aanwezig voor de echte avonturiers, maar wat natuurlijk ook lekker is, is om optimaal te genieten van je eigen boomhut in de natuur.

Bijzondere boomhut in Belgisch Limburg
Boomhutovernachting in Limburg

Boomhut met hot tub en sauna in Durbuy

In de Belgische Ardennen staat nóg zo'n verborgen parel tussen de bomen: deze fantastische boomhut met hot tub en sauna in Durbuy. Wanneer je op zoek bent naar een romantische getaway met je geliefde is dit absoluut de plek waar je moet zijn. Hier heb je namelijk alles: sfeer, natuur en rust en dat alles op een bijzonder fraaie locatie in the middle of nowhere in de Ardennen.

De boomhut is geschikt voor maximaal 2 personen en heeft een knus woongedeelte met een kitchenette en een zitje. Het fijne bed bereik je via het trappetje waar je kunt slapen onder de sterren. Boven het bed is namelijk een groot raam gemaakt waardoor je zicht hebt op de sterrenhemel! Om je verblijf helemaal af te maken, vind je een privé hot tub én sauna op het terras van je boomhut. Dat wordt echt op en top genieten.

Boomhut met hot tub en sauna in Durbuy
Boomhut in de Ardennen

Boomhut in een A-frame: Bonte Specht in Retie

Denk je aan een boomhut dan denk je waarschijnlijk aan een standaard houten cabin op hoogte. Dat dit ook anders kan, bewijst Boomhut Bonte Specht in het boomhuttendorp in Retie. Dit bizar mooie exemplaar is namelijk gebouwd in een A-frame! Dat soort bouwwerken zie je voornamelijk in het buitenland zoals in Canada en Amerika en is daarom extra bijzonder om te kunnen boeken bij onze zuiderburen.

Deze unieke constructie is te huur voor 4 tot 6 personen en beschikt over 2 slaapkamers en een slaapbank. Lekker koken doe je in de volledig uitgeruste keuken en relaxen doe je in de zithoek of op je eigen overdekte terras. Daar vind je overigens ook een hot tub die je optioneel bij je verblijf kunt boeken, evenals een BBQ, hangmat en kampvuurplaats. Dat klinkt toch hartstikke fantastisch?

Boomhut in een A-frame: Bonte Specht in Retie
Boomhut in Retie

Boomhut met overdekt terras en privé sauna in Neeroeteren

Even weer terug naar Belgisch Limburg: in Neeroeteren staat nog zo'n bijzondere boomhut. Hier vind je, eveneens op een vakantiepark, een boomhut met overdekt terras en privé sauna. Er is met 2 slaapkamers en een slaapmogelijkheid in de woonkamer plek voor maximaal 5 personen. Optimaal genieten doe je hier op je eigen terras of gewoon lekker binnen waar de rustieke houtkachel brandt.

En dat is nog niet het enige: bij deze boomhut hoort een privé sauna! Via de aanwezige loopbrug wandel je zo naar de sauna toe. Hamamdoeken zijn aanwezig in de boomhut; badjassen kun je meenemen of bijboeken. Hoe bijzonder is het om op zo'n magische plek in de natuur in de sauna te zitten? Zet deze fantastische boomhut in België dus (ook) maar op je bucketlist, want wauw. Wij zijn verliefd.

Boomhut met overdekt terras en privé sauna in Neeroeteren
Boomhut in Belgisch Limburg

Boom B&B in West-Vlaanderen

Hoog tussen de bomen slapen doe je ook in Emelgem in West-Vlaanderen, in een one of a kind boomhut verstopt tussen het groen. Het principe van een boomhut ken je inmiddels wel, maar wat dacht je van een B&B in een boomhut? Ja, je leest het goed: bij deze boomhut krijg je 's ochtends een ontbijtmand vol lekkers aan de deur bezorgd. Wat een luxe!

Dat is niet de enige reden om in deze boomhut voor maximaal 2 personen te komen overnachten. Je slaapt hier op 7 meter hoogte in volledige privacy. De B&B is compleet uit hout opgebouwd en beschikt over meerdere etages. Slapen doe je in de zonnevrije slaapkamer met comfortabel tweepersoonsbed en kamerjassen en helemaal op de bovenste verdieping vind je een zonnige en verwarmde bovenkamer met eethoek, zitje en espressomachine.

Boom B&B in West-Vlaanderen
B&B Boomhut in West-Vlaanderen

Boomcabin op 3 meter hoogte boven de grond in Limburg

Last but not least: bijzonder overnachten in een cabin op 3 meter hoogte boven de grond én met een magisch uitzicht op het bos. Ook dat kan in Neeroeteren in Belgisch Limburg. Deze plek in het groen is voor natuurliefhebbers een échte hemelse spot op aarde. De houten cabins op poten hebben grote ramen waardoor de natuur eenvoudig naar binnen wordt gehaald. Ook met slecht weer geniet je hier dus optimaal van het groen.

Wil je voor iets meer luxe gaan dan kies je voor een cabin met hot tub die te vinden is op het grote buitenterras bij je hut. De cabin zonder hot tub heeft als extraatje nog een hangmat onder het woongedeelte. In iedere boomhut slaap je met maximaal 4 personen, maar psst... ook voor 2 personen is deze plek de ideale romantische getaway. Laat de vakantie in de natuur maar beginnen!

Boomcabin op 3 meter hoogte boven de grond in Limburg
Cabin in het bos

Meer inspiratie nodig voor uniek overnachten?

Boomhutovernachtingen zijn leuk voor jong en oud! Check ons aanbod met boomhutovernachtingen voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht