Tips

Dit zijn de 10 meest bijzondere bedden van Nederland


zondag 7 november 2021

Nederland is het perfecte land wanneer je op zoek bent naar een unieke overnachting met een écht speciale slaapplek. In dit artikel geven we je tien tips waar je de meest bijzondere bedden van het land kunt vinden.

Dit zijn de 10 meest bijzondere bedden van Nederland
Uniek bed in Amsterdam

Romantisch bed dat openvouwt als een bloem

Wanneer we het over bijzondere bedden hebben, hebben we het sowieso over deze romantische panoramasuite in Amsterdam. Aan het IJ vind je het zogeheten Mandelahuisje, een prachtige accommodatie met uitzicht op het water. Nu vraag je je misschien af wat er zo bijzonder is aan het bed in dit vakantieverblijf. Het bed in het Mandelahuisje is rond en biedt een direct zicht op de omgeving door de grote omliggende ramen. Eén woord? Wauw!

Deze panoramasuite is volledig van glas, waardoor je eindeloos kunt genieten van duizenden sterren boven je hoofd, maar ook van de boten die voorbij varen. Naast een prachtig groot bed in het hart van de kamer vind je er ook een heerlijk bad en een comfortabel zitje. Omdat je hier op een van de mooiste plekken in de hoofdstad slaapt, ben je binnen no time in het centrum en kun je vanaf dit huisje allerlei leuke activiteiten ondernemen.

Romantisch bed dat openvouwt als een bloem
Prachtig rond bed in het Mandelahuisje

Bed in een luchtballon

In het Noord-Brabantse Haaren vind je een andere wel heel bijzondere slaapplek, namelijk een heuse luchtballonkamer met een bed in een luchtballonmandje. Deze accommodatie is volledig in thema ingericht, waardoor je je helemaal in de wolken bevindt. Dat moet wel lekker slapen toch? Je kunt hier met maximaal 8 personen logeren en zelfs je huisdier is tegen betaling welkom.

De woning beschikt niet alleen over een bijzonder bed, maar ook over een sfeervolle woonkamer met open keuken en een eigen terras om lekker buiten te kunnen zitten. Naast de kamer met het ballonmandje als bed heb je hier nog andere opties, zoals de bedstee Gondola en Invierno, de kamer In De Zevende Hemel waar je als het ware boven Afrika zweeft en de kamer In De Wolken. Iedere kamer is een boeking waard.

Bed in een luchtballon
Je eigen luchtballonmandje als bed in Noord-Brabant

Bed in een voormalig wijnvat van 7000 liter

Wijnliefhebbers opgelet - in Kootwijkerbroek kun je slapen in een voormalig wijnvat van 7000 liter. Ja, je leest het goed: een oud wijnvat is hier omgebouwd tot een bijzondere slaapplek... en wat voor eentje! De Wijnlodge, zoals deze plek ook wel wordt genoemd, is onderdeel van een oude boerderij. In 2019 is het achtererf van deze wijnboerderij omgetoverd tot een luxe vakantiewoning voor 6 personen.

Hier geniet je volop van rust, luxe én privacy in een fraaie groene omgeving. Slaap prins(es)heerlijk in je eigen wijnvat en ervaar hoe het boerenleven is. Rondom het vakantiehuis scharrelen namelijk kipjes en ander kleinvee zoals geiten, konijnen en cavia's. Leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen! Kijk je ogen uit bij de aangeplante wijngaard en bovenal: kom heerlijk tot rust in deze unieke vakantiewoning.

Bed in een voormalig wijnvat van 7000 liter
Luxe logeren in Kootwijkerbroek

Een zwevend bed op 33 meter hoogte in een Watertoren

Op zoek naar een bijzonder bed op hoogte? Dan zit je in Castricum helemaal op de juiste plek. Hier vind je namelijk de Watertoren Duin & Bosch waarin een vakantieverblijf gevestigd is op 33 meter hoogte. In deze voormalige watertoren is een prachtige suite gebouwd waar je romantisch kunt overnachten. Het verblijf is volledig gebouwd met duurzame materialen en past daarmee helemaal bij deze moderne tijd.

In de watertoren vind je een comfortabel tweepersoonsbed op een zwevend plateau met ramen rondom het bed. Vanaf je bed heb je een fantastisch panoramisch uitzicht over de omgeving. Bij helder weer kun je zelfs Amsterdam zien! Uiteraard is er nog meer luxe waar je van mag genieten. Wat dacht je van het vrijstaande bad met uitzicht? En het uitgebreide ontbijt dat bij je verblijf inbegrepen zit? Hier wil je niet meer weg!

Een zwevend bed op 33 meter hoogte in een Watertoren
Zwevend bed in een voormalige watertoren

Wow: bedstedes in een Brandweerhuisje

Totaal iets anders zijn de knusse bedstedes van het Brandweerhuisje bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen. Hier worden kinderdromen werkelijkheid, want je overnacht hier in een écht brandweerhuisje. Voor de deur van het vakantiehuis staat een brandweerwagen waar kinderen lekker in kunnen spelen. De slaapplek is dus echt volledig in thema opgebouwd en dat is overal terug te zien.

Daarom is deze bijzondere accommodatie in Zuid-Holland een te gekke ervaring voor jong en oud. Er is zowel binnen als buiten een vuurplaats te vinden waar je gezellig een vuurtje kunt maken. Na een sfeervolle avond bij het vuur duik je je eigen bedstede in. In het brandweerhuisje zijn vier bedstedes te vinden waar plek is voor 8 personen. Ben je klaar voor een vurige overnachting?

Wow: bedstedes in een Brandweerhuisje
Brandweerhuisje bij De Vreemde Vogel

Bed met uitzicht op de sterrenhemel

Romantisch in slaap vallen onder de sterren doe je in de Sterrenkubus Space in Lattrop. Op het Overijsselse platteland staat deze te gekke accommodatie waarbij je logeert in een bed onder een lichtkoepel. Dat betekent dat je vrij zicht hebt op de hemel boven je. Met een beetje geluk heb je zicht op duizenden sterren vanuit je warme bed. Je hoeft dus niet het huisje uit om vallende sterren te kunnen zien.

Dit unieke tiny house staat op een eeuwenoud boerenerf waar sfeer centraal staat. Op het erf staan meerdere sterrenkubussen die plaats bieden voor 2 tot 4 personen. Wil je liever een beter zicht hebben op de sterrenhemel? In de Sterrenkubus Space staat een telescoop die je tijdens je verblijf mag gebruiken. Ook vind je er allerlei interessante informatie zoals een planisfeer en een jaarboek sterrenkunde. Wie weet steek je nog wat op van deze overnachting!

Bed met uitzicht op de sterrenhemel
In slaap vallen onder de sterren in Lattrop

Het eerste zespersoonsbed van Nederland

Van plan om een bezoekje aan de Efteling te brengen? Combineer je bezoek dan met een overnachting in het familiehotel van het pretpark waar je kunt slapen in het grootste bed van het land! In het GuestHouse Hotel Kaatsheuvel vind je de Greenhouse Room waar een zespersoonsbed staat. Dat heb je ongetwijfeld nog nooit eerder gezien, want dit is het eerste zespersoonsbed van heel Nederland.

Verspreid door het hotel liggen daarnaast nog 8 bijzondere FarmHouse Rooms die stuk voor stuk ontzettend veel ruimte bieden. Vanaf je slaapplek ben je binnen 500 meter bij de Efteling en dat terwijl je hier optimaal geniet van de nodige rust en privacy. Kortom: dit is de ideale locatie om te overnachten nadat je met het hele gezin in de Efteling bent geweest.

Het eerste zespersoonsbed van Nederland
Logeer met het hele gezin bij de Efteling

Bed in een Carrousel met hobbelpaard & lachspiegels

Op slechts 5 minuten wandelen van de Efteling vind je het Efteling Hotel waar je kunt overnachten in een heuse carrousel. Hier heb je de keuze uit 20 verschillende betoverende themasuites waaronder De Fata Morgana Suite en de Carrousel Suite. In de Carrousel Suite is niets te dol - hier logeer je met maximaal 4 personen in de torenkamer die ingericht is met carrousel taferelen.

Denk aan hobbelpaarden, lachspiegels en televisies waar series van de Efteling op worden afgespeeld. Hier verveel je je geen moment! In het hotel vind je verschillende restaurants en er is iedere dag entertainment aanwezig voor kinderen. Natuurlijk ben je overdag gewoon in het pretpark zelf te vinden, want de Efteling vind je direct naast het hotel. De Carrousel Suite is de ideale uitvalsbasis voor het hele gezin.

Bed in een Carrousel met hobbelpaard & lachspiegels
Carrousel Suite van de Efteling

Keizerlijk, handgesneden hemelbed in een kasteel

Ook romantisch overnachten kan in een bijzonder bed. Kasteel Kerckebosch in Zeist biedt het perfecte decor voor een romantisch weekendje weg met je lief. In dit kasteel van 120 jaar oud vind je 30 stijlvolle kasteelkamers die luxe en klassiek zijn ingericht. Door de mix van moderne meubels en oude elementen geniet je hier van de charme van een authentiek kasteelverblijf.

De kamers van dit kasteel zijn stijlvol en intiem ingericht en kennen een bijzondere sfeer. Je kunt kiezen uit de Kasteelkamer Dubbel, Kasteelkamer Twin, Superior King, Superior Twin, de Kasteel Suite, de Toren Suite en de Kasteelkamer Single. Naast het bijzondere bed is de locatie van dit verblijf meer dan de moeite waard. Hier zit je namelijk dicht in de buurt van natuurgebieden de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijn.

Keizerlijk, handgesneden hemelbed in een kasteel
Koninklijk overnachten in Zeist

Bed op een bootje in Nijmegen

Maak tot slot kennis met de Opoe Sientje, een mooie oude boot gelegen in de Museumhaven van Nijmegen. Dit schip stamt al uit 1885 maar is volledig gerenoveerd tot een luxe vakantieverblijf waar je origineel kunt overnachten. Naast de bed en breakfast vind je er een scheepvaartmuseum - leuk om te bezoeken tijdens je verblijf op de Opoe Sientje.

Op deze boot vind je vier luxe hutten: de Schippershut, de Juttershut, de 1001 Nachtkamer en de kamer Op Het Water. Daarnaast is er nog een appartementje aanwezig dat je kunt huren. Iedere ruimte is volledig naar eigen thema ingericht, maar ze hebben één ding gemeen: het bijzondere bed waarin je slaapt. Ervaar hier hoe het is om op een prachtige oude boot te slapen zonder dat je hoeft in te leveren op luxe.

Bed op een bootje in Nijmegen
Slapen op een oude boot ui 1885

Meer inspiratie voor bijzonder overnachten?

Bekijk dan onze collectie met unieke hotels. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht