Tips

Dit zijn de meest bijzondere badkuipen van Nederland


donderdag 8 september 2022

Voor veel mensen is een nachtje weg pas écht compleet wanneer er een bad aanwezig is in de accommodatie of de hotelkamer. Geef ze eens ongelijk, want hoe heerlijk is het om je dag te beginnen of af te sluiten in een lekker warm bad? Er is een groot aantal originele slaapplekken te vinden in Nederland met bijzondere badkuipen. Waar je precies moet zijn, zochten we voor je uit in dit artikel.

Dit zijn de meest bijzondere badkuipen van Nederland

Slapen in een suite in een watertoren met hartvormig bad

In Friesland kun je bijvoorbeeld slapen in een suite op hoogte. Het plaatsje Nes is de basis van een echte eyecatcher, namelijk een watertoren van 41 meter hoog. Vanaf je suite heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving en kun je bij helder weer zelfs Ameland en Terschelling zien liggen.


Dat is niet de enige reden om deze bijzondere accommodatie te boeken. De badkamer beschikt namelijk over een hartvormig bad waar volop ruimte is voor twee personen! En psst… het is ook nog eens een bubbelbad. Pak er een lekker drankje bij en geniet!


Slapen in een suite in een watertoren met hartvormig bad

Je eigen bad op pootjes in een kerktoren in Arnhem

Heb je altijd al eens koninklijk willen overnachten? Dat kan in deze luxe badsuite in een 700 jaar oude kerk in het hart van Arnhem. Sterker nog: hier slaap je in een oude kerktoren die volledig is omgebouwd tot een stijlvolle en moderne accommodatie met natuurlijk de kenmerken van vroeger.


De suite is geschikt voor maximaal 4 personen en beschikt over twee ruime slaapkamers. In de master bedroom vind je een open badkamer waar een prachtig bad op pootjes staat. Als dat niet prinsheerlijk poedelen wordt! De suite wordt vaak geboekt als bruidssuite, maar is óók de ideale plek voor een bijzonder nachtje weg.


Je eigen bad op pootjes in een kerktoren in Arnhem

In bad bovenop de Euromast in Rotterdam

Wanneer je Rotterdam een beetje kent, ken je zonder twijfel de Euromast. Dit monumentale gebouw is maar liefst 185 (!) meter hoog en helemaal bovenin vind je twee exclusieve suites voor een romantische of avontuurlijke nacht weg in eigen land. De suites zijn geschikt voor maximaal 2 personen.


Suite Heaven is de grootste suite en biedt uitzicht over de haven van de stad. Ga je voor de iets kleinere Suite Stars dan geniet je volop van uitzicht over de skyline van Rotterdam én over je eigen jacuzzi. Grote kans dat je nog nooit eerder op zulke hoogte gebadderd en gebubbeld hebt!


In bad bovenop de Euromast in Rotterdam

Bubbelen in een bubbelbad in een vultrechter

Aan de andere kant van het land, in het mooie Harlingen, staat een wel heel imposant bouwwerk: een vultrechter. Je raadt het misschien al: in deze vultrechter is een heus verblijf gebouwd. De grote (hotel)kamer is bijna 50m2 groot en beschikt over alle luxe die je wenst tijdens zo'n bijzonder verblijf.


Naast een kingsize bed vind je er bijvoorbeeld een grote jacuzzi waar je heerlijk met z'n tweetjes in kunt ontspannen. Vanuit de trechter en vanuit het bubbelbad heb je een fenomenaal uitzicht over de Waddenzee. Is het helder weer? Dan heb je zelfs zicht op de eilanden. Hoe bijzonder is dat?


Bubbelen in een bubbelbad in een vultrechter

Binnen of buiten badderen in een natuurloft

In het Limburgse heuvelland kun je terecht voor een totaal anders maar zeker niet minder uniek verblijf: een natuurloft met hot tub én jacuzzi. Je leest het goed: in deze magische accommodaties die eco-neutraal gebouwd zijn heb je je eigen hot tub buiten en een heerlijke jacuzzi binnen. Je kiest dus zelf waar je gaat badderen!


De natuurlofts zijn te boeken voor maximaal 5 personen en beschikken naast deze baden over twee ruime slaapkamers en twee badkamers. Vanuit beide baden en het zitje heb je een waanzinnig uitzicht over het groene Limburgse landschap. Kortom: de ideale getaway voor ieder seizoen.


Binnen of buiten badderen in een natuurloft

Vrijstaand bad op 30 meter hoogte in de Klokketoren

Nog zo'n prachtig verblijf op hoogte: de oude Klokketoren in Weesp. Op een plek waar ooit drie kolossale klokken hingen, vind je nu een luxe hotelsuite voor maximaal 2 personen. De kerktoren is 30 meter hoog en is te bereiken door middel van 155 traptreden. Dat is met oog op het sjouwen van je bagage goed om te weten.


Naast het riante en comfortabele bed, luxe faciliteiten en een te gek uitzicht kom je hier natuurlijk ook voor iets anders: het vrijstaande bad. Dit bijzondere kuipbad is zwart van kleur en past daardoor precies in de sfeer van de kamer waar oud op een fantastische manier is gecombineerd met nieuw. Moet op je bucketlist!


Vrijstaand bad op 30 meter hoogte in de Klokketoren

Slapen met een grote jacuzzi in je woonkamer

In Limburg weet men wel wat luxe is. Zo vind je daar in de plaats Stevensweert deze fantastische accommodatie met een grote jacuzzi middenin de woonkamer. Op deze plek hoef je echt even aan niks anders te denken dan aan ontspannen, want aan alles is gedacht. Het enige wat jij mee hoeft te nemen zijn slippers. De rest is aanwezig.


Deze luxe wellnessovernachting beschikt niet alleen over een jacuzzi maar ook over een ruime sauna en een stortdouche. In dezelfde ruimte als de wellness staat ook een comfy bank bij de openhaard waar jullie samen lekker kunnen genieten. Wanneer je op zoek bent naar een romantische overnachting dan is dit zeker de plek waar je moet zijn.


Slapen met een grote jacuzzi in je woonkamer

Uniek buitenbad dat verwarmd wordt door een vuurtje

Heb je juist zin in een beetje avontuur? In het Overijsselse Okkenbroek vind je dit unieke A-frame huisje dat volledig off-grid is. Dat betekent dat je hier geen elektriciteit hebt, maar moet koken én badderen op vuur. Bij het tiny house hoort namelijk een fantastische zinken badkuip waarvan je het water zelf warm moet maken met een vuurtje onder het bad.


De A-frame is een uniek ontwerp dat nog weinig te zien is in Nederland. Daarnaast heb je hier volledige privacy, ook al is het huisje onderdeel van een mini-camping. Eigenaresse Zuzan heeft namelijk een plekje achter de paardenwei voor je vrijgemaakt vanaf waar je uitzicht hebt op het groen. Dit moet je echt eens meemaken.


Uniek buitenbad dat verwarmd wordt door een vuurtje

Badderen in een havenkraan in Amsterdam

In onze hoofdstad kun je gelukkig óók op heel wat bijzondere plekken terecht om te slapen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze monumentale havenkraan uit 1957? De kraan is te vinden op het KNSM eiland en beschikt over een appartement van drie verdiepingen. Vanuit je bed heb je het mooiste uitzicht over het IJ.


Dat is niet het enige: je suite beschikt namelijk ook nog eens over een badkamer met groot ligbad. Het kuipbad met ronde vormen past perfect binnen het moderne interieur van de havenkraan. We durven wel te zeggen dat dit een van de meest bijzondere plekken van Amsterdam is om te logeren.


Badderen in een havenkraan in Amsterdam

Verzonken jacuzzi in het terras op een drijvend Tiny House

Het meest luxe verblijf van dit rijtje hebben we voor het laatst bewaard: een drijvend Tiny House in Limburg met eigen wellness, privébioscoop, strandje en zwemvijver. Wow. In het hart van het Limburgse groen van Merselo vind je dit prachtig aangelegde Tiny House dat compleet stijlvol is ingericht. Je hoeft hier niets anders te doen dan volledig te relaxen.


Ga lekker bubbelen in de jacuzzi, kijk een film op een groot projectiescherm met een unieke Sonos geluidsbeleving of geniet van je eigen outdoorsauna waarna je nog een drankje doet bij het kampvuur in de vuurschaal. Begin de ochtend met een frisse duik in de zwemvijver die gevoed wordt door bronwater en ga nog even relaxen op de ligbedden. Om je verblijf af te maken is de koelkast gevuld en is ontbijt en diner inbegrepen.


Verzonken jacuzzi in het terras op een drijvend Tiny House

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht