Tips

Dit zijn de voordelen van slapen op een vakantiepark


dinsdag 20 juni 2023

Een weekendje of weekje weg in of buiten Nederland kan op verschillende manieren worden volbracht. Heb je zin in een vakantie waarbij je nergens aan hoeft te denken, er van alles leuks te doen is binnen handbereik en je lopend naar een restaurant kunt? Misschien is een vakantie op een vakantiepark dan iets voor jou. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen ervan.

Dit zijn de voordelen van slapen op een vakantiepark
Slapen op een vakantiepark

Genieten van fijne faciliteiten op een vakantiepark

Natuurlijk kun je een tiny house in het bos of een pipowagen aan zee huren waar je de omgeving voor jezelf hebt. Maar: soms heb je gewoon even zin in luxe op een fijne plek waarbij je van diverse faciliteiten kunt genieten. Je raadt het al: op een vakantiepark kun je dat vinden. De meeste vakantieparken beschikken over een groot aanbod van voorzieningen.

Denk aan een restaurant, maar ook aan een winkeltje, sportvelden, diverse speeltuinen en in veel gevallen zelfs een zwembad met kinderbad! Zoek je het nog wat luxer dan kun je zelfs profiteren van je eigen wellness bij je huisje op een vakantiepark. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit Tiny House op de Veluwe met eigen hot tub? Hier profiteer je van het gemak van een vakantiepark en geniet je van je eigen wellness. En dat in het groen!

Genieten van fijne faciliteiten op een vakantiepark
Logeren in een tiny house op een vakantiepark

Voor ieder budget een vakantiehuisje te vinden

Natuurlijk is dat niet het enige voordeel van slapen op een vakantiepark. Wat ook erg fijn is, is dat er allerlei soorten vakantieparken te vinden zijn. Op de meeste parken vind je ook nog eens verschillende soorten huisjes, bungalows en tenten voor diverse prijzen. Dat betekent maar één ding: er is voor vrijwel ieder budget wel een vakantiehuisje te vinden waar je lekker vakantie kunt vieren met je familie en/of je vrienden.

Ga je liever voor een ruim vakantiehuis met diverse opties voor wellness of vind je een kleine bungalow voor twee personen al voldoende? Dit uiteenlopende aanbod is niet alleen goed voor verschillende portemonnee's, maar ook voor allerlei persoonlijke wensen. De één vindt een luxe vakantiehuis prettig, terwijl de ander het heerlijk vindt om back to basic te gaan. Dat is ideaal.

Voor ieder budget een vakantiehuisje te vinden
Waterlodge in Limburg

Vakantiepark is leuk voor jong en oud

Er is een reden dat gezinnen en complete families er vaak voor kiezen om vakantie te vieren op een vakantiepark: het is écht leuk voor jong en oud. Veel vakantieparken zijn ingericht om zowel kinderen als volwassenen te vermaken. Dat zie je aan het aanbod van faciliteiten en de inrichting van zo'n park. Terwijl de ouders buiten zitten met een boek en een kop koffie kunnen de kinderen lekker ravotten in de speeltuin, zoals bij dit vakantiepark in Limburg.

Samen eten doe je bij het huisje of in het restaurant dat op het vakantiepark te vinden is. En heb je zin om even samen een activiteit te ondernemen? Dan kun je de kinderen met een gerust hart bij het animatieteam achterlaten! Op veel vakantieparken is er een team dat gaat knutselen, spelen en verkleden met de aanwezige kindjes. Vakantie op een vakantiepark is dus écht vakantie voor iedereen.

Vakantiepark is leuk voor jong en oud
Met het hele gezin naar een Waterlodge

Bijna altijd in de buurt van de natuur

Kijken we naar het aanbod van vakantieparken in Nederland dan zien we dat die parken vrijwel altijd in het hart of in de buurt van de natuur te vinden zijn. Dat is fijn voor iedere soort vakantieganger; of je nu zelf in de natuur woont of vanuit de (grote) stad komt. Groen om je heen zorgt er namelijk voor dat je volledig tot rust komt, iets dat misschien wel hét doel is van vakantie.

Daarbij kun je ontzettend veel in de natuur. Trek je wandelschoenen aan voor een fijne wandeling door het bos of ga samen naar het strand om een dagje te zwemmen en te zonnen, wanneer je in de buurt van het strand slaapt zoals bij deze toffe Sea Lodge in Bloemendaal. Ook leuk: huur een bootje, een kano of een SUP wanneer het vakantiepark in de buurt van een meer, de zee of een rivier is. Wat je ook gaat doen, slapen en zijn in de natuur zorgt ervoor dat je weer ontspannen naar huis gaat.

Bijna altijd in de buurt van de natuur
Sea Lodge in Bloemendaal

Vakantieparken bieden regelmatig aantrekkelijke kortingen

Tot slot moet je weten dat slapen op een vakantiepark ook financieel gezien een meevaller kan zijn. Wist jij namelijk dat vakantieparken regelmatig fijne kortingen aanbieden voor een verblijf op het park? Dat geldt vaak wanneer je lekker op tijd boekt; in zo'n geval maak je gebruik van zogeheten vroegboekkorting. Dit voordeel kan, afhankelijk van de duur van je verblijf, je zo enkele honderden euro's schelen.

Verder loont het natuurlijk ook wanneer je buiten het hoogseizoen een vakantiewoning op een vakantiepark boekt. Dergelijke parken willen hun huisjes ook dan het liefst verhuurd hebben. Daarom geven ze regelmatig korting op een verblijf van een weekend of langer. Op die manier kun jij met korting optimaal genieten van je eigen bungalow, tiny house, boomhut op een vakantiepark, villa of ander soort vakantiehuis op een vakantiepark. Voor welk park ga jij?

> Bekijk hier de actuele aanbiedingen bij Roompot

> Bekijk hier de actuele aanbiedingen bij Landal

> Bekijk hier de actuele aanbiedingen bij Europarcs

Vakantieparken bieden regelmatig aantrekkelijke kortingen
Boomhut op vakantiepark Mölke

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht