Tips

Het voorjaar is begonnen: 5 originele overnachtingen in het groen


dinsdag 9 april 2024

De eerste lammetjes zijn alweer geboren en de natuur is volop in bloei. Dat kan maar één ding betekenen: de lente is weer begonnen! Heb je zin om er dit voorjaar op uit te gaan om optimaal te genieten van al dat groen om je heen? Dat snappen we heel goed. Daarom hebben we in dit artikel 5 hele originele overnachtingen op een rij gezet waar je in het hart van de natuur logeert.

Het voorjaar is begonnen: 5 originele overnachtingen in het groen
Spiegellodge in Duitsland

Slapen in een Spiegellodge in het groen in het Duitse Wilsum

Net over de grens met onze oosterburen vind je een wel heel unieke accommodatie in de natuur: deze bijzondere Spiegellodge met een prachtig uitzicht over de omliggende vallei. Dit natuurhuisje ligt in Wilsum en valt op door het extravagante ontwerp: de volledige buitenkant is gemaakt van spiegels, waardoor deze accommodatie helemaal op gaat in de natuur. Hoe uniek is dat?

De Lodge is bedoeld voor 2 personen en is enorm knus ingericht. Door de grote raampartijen lijkt het namelijk net alsof je buiten slaapt, maar je profiteert natuurlijk wel van het comfort van binnen. Hoewel de Spiegellodge onderdeel is van een groen vakantiepark heb je hier echt het idee dat je alleen op de wereld bent. Zie jij jezelf al zitten met een koffie of thee in de ochtend op je eigen grote terras? Boeken maar!

Slapen in een Spiegellodge in het groen in het Duitse Wilsum
Sfeervol interieur van de Spiegellodge

Bijzondere Trek-In op een natuurkampeerterrein in Drenthe

Dat je Nederland eigenlijk helemaal niet hoeft te verlaten om te logeren in een mooi huisje in de natuur bewijst deze Trek-In in Drenthe. Dit huisje is volledig gemaakt van sloophout en is daarmee niet alleen duurzaam, maar ook echt een lust voor het oog. De Trek-In is te vinden op een prachtig terrein van zo'n 2 hectare in het Drentse Mantinge en is de ideale plek voor iedereen die op zoek is naar rust en natuur.

Er is plek voor maar liefst 6 personen en ook je huisdier is hier van harte welkom. Vanuit het huisje kijk je uit over de weilanden en spot je met een beetje geluk een hertje of ander wild. In de avond is het hier heerlijk toeven bij je eigen kampvuurtje of het aanwezige eethuis op het terrein. Wat hier ook absoluut niet mag ontbreken, is een wandeling in de omgeving. Het nabijgelegen Mantingerzand is meer dan mooi te noemen.

Bijzondere Trek-In op een natuurkampeerterrein in Drenthe
Trek-In in de Drentse natuur

Logeren tussen de koeien in Gelderland

Wil je het voorjaar écht op een unieke manier meemaken? Dan raden we je aan om dit vrijstaande vakantiehuisje tussen de koeien te boeken. Dit bijzondere houten huisje staat in Kring van Dorth in Gelderland en geeft je een inkijkje in het leven van de boerderij. Dat terwijl je op je eigen plekje met voldoende privacy en een eigen oprit slaapt; de boerderij is namelijk 300 meter verderop. Wel word je hier vergezeld door een paar gezellige koeien!

Je kunt de boerderij bereiken via een wandelpad door de weide, dus je kunt iedere ochtend verse melk komen halen. Hoe leuk is dat? Het huisje zelf is geschikt voor maximaal 6 personen en is compleet en gezellig ingericht. Geniet van je eigen terras en kijk je ogen uit bij de koeienweide of maak een wandeling in de bosrijke omgeving. Wat een leuke plek om het voorjaar te vieren!

Logeren tussen de koeien in Gelderland
Slapen tussen de koeien S

Safaritent aan het water met eigen aanlegsteiger in Noord-Brabant

Deze zonnige dagen vragen erom om in de buurt van het water te slapen. Dat kan heel goed in deze knusse Safaritent aan het water in het Noord-Brabantse Veen. Hier omring je je met een ander soort natuur dan de bovenstaande accommodaties, namelijk met water, water en nog eens water! Bij de tent hoort een eigen aanlegsteiger en een heuse Canadese kano. Neem een duik in het water of ga erop uit met de kano of sup.

De tent is gelegen op een afgesloten park, waar rust van groot belang is. In de tent is plek voor maximaal 5 personen en er ontbreekt je aan niets. Het lijkt net een huisje waar je slaapt! Zo is er volop ruimte voor iedereen aan tafel, is er een ruime badkamer aanwezig en slaap je prins(es)heerlijk in een van de twee slaapkamers. Perfect voor gezinnen met kinderen!

Safaritent aan het water met eigen aanlegsteiger in Noord-Brabant
Je eigen safaritent aan het water in Veen

Slapen in een mini-bioscoop in de natuur in Beverwijk

Tot slot nog een accommodatie in het groen waar je zonder twijfel heel blij van gaat worden: deze oude mini-bioscoop die vroeger van festival naar festival reisde om op diverse locaties allerlei films te kunnen vertonen. Vandaag de dag staat het verblijf in het groen van Beverwijk en kijk je niet meer naar films vanuit het huisje, maar naar het mooiste uitzicht: de natuur. En dat in volledig art deco stijl!

Je slaapt hier met maximaal 2 personen en je hebt alles wat je nodig hebt: een heerlijk zonne-terras, een comfortabele hoogslaper en een mini-kitchenette. De badkamer vind je op 5 meter van je slaapplek. Het voelt dus een beetje als glamping, maar dan op een wel heel unieke manier! Het landgoed is nog volop in ontwikkeling en je zit hier op fietsafstand van het strand. Wat heb je nog meer nodig voor een fijne getaway in het voorjaar?

Slapen in een mini-bioscoop in de natuur in Beverwijk
Wow: slapen in een oude mini-bios in de polder

Op zoek naar meer inspiratie voor natuurhuisjes in het groen?

Slapen in een natuurhuisje is sowieso enorm aan te raden in het voorjaar (en stiekem ook in alle andere seizoenen). Bekijk hier ons huidige aanbod met Natuurhuisjes voor een heerlijk(e) week(end) weg. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht