Tips

Inpaklijst voor een weekendje Nederland: wat neem je mee?


donderdag 20 juli 2023

Staat er een weekendje weg in Nederland op de planning? En heb je geen idee wat je zoal mee moet nemen? Geen zorgen! In dit artikel maakten we een handige inpaklijst die jij kunt gebruiken voor een weekendje Nederland.

Inpaklijst voor een weekendje Nederland: wat neem je mee?
Lekker op pad in Nederland / Foto: OnzeCreativitijd via Pixabay

Zorg voor een stevige weekendtas of koffer

Hoe fijn is het om een paar dagen in Nederland op pad te gaan? Om je voor vertrek wat stress te besparen, lees je in dit artikel een aantal handige tips voor de inpaklijst. Zo weet je precies wat je moet meenemen en wat je beter thuis kunt laten. Het is in ieder geval aan te raden om een stevige weekendtas, backpack of koffer mee te nemen. De één vindt het prettig om veel kleding mee te nemen, terwijl de ander met één of twee setjes genoeg heeft.

Kijk dus goed naar je eigen persoonlijke wensen en gebruik de rest van de inpaklijst als een leidraad voor wat in ieder geval handig is om mee te nemen. Het grote voordeel van zo'n lijst is dat je een basis hebt die je zelf aan kunt passen. Neem naast een backpack of koffer een extra dagrugzakje mee voor activiteiten overdag zoals wandelen, fietsen of een stad bezoeken. Daar komt wat extra bagageruimte altijd bij van pas.

Zorg voor een stevige weekendtas of koffer
Weekendje in Nederland / Foto: Pexels via Pixabay

Inpaklijst weekend weg: persoonlijke spullen

Je backpack, koffer of weekendtas vul je in ieder geval met een aantal persoonlijke spullen zoals:

Daarbij is er een aantal toiletartikelen dat handig is om mee te nemen:

Inpaklijst weekend weg: persoonlijke spullen
Bagage voor een weekend weg / Foto: Congerdesign via Pixabay

Inpaklijst voor belangrijke documenten en elektronica

Daarbij is het altijd handig om over een aantal documenten te beschikken wanneer je op reis gaat. Ook als dat binnen Nederland is. Denk aan de volgende zaken:

Tegenwoordig nemen de meeste mensen elektronica mee op vakantie of een weekendje weg. Denk alleen al aan je smartphone of aan een camera. Ook daar hebben we een paklijst voor gemaakt:

Inpaklijst voor belangrijke documenten en elektronica
Vergeet je reisdocumenten niet! / Foto: Charly_777 via Pixabay

Niet nodig, wel leuk: vergeet dit niet op je inpaklijst

Ga je met de auto een weekendje weg in eigen land dan kun je vaak wat meer meenemen dan wanneer je met het openbaar vervoer of misschien zelfs met de fiets gaat. Heb je nog wat ruimte over dan is er nog een inpaklijst in de categorie: niet nodig, wel leuk. Kijk maar eens:

Niet nodig, wel leuk: vergeet dit niet op je inpaklijst
Kind aan zee / Foto via 1204479 via Pixabay

Weekend weg met baby's of (jonge) kinderen

Tot slot nog een inpaklijst die van pas komt wanneer je een weekend weg gaat met baby's en/of jonge kinderen. Items die je niet mag vergeten zijn onder andere:


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht