Tips

Kunst op de kamer. Bijzonder overnachten tussen de kunst


vrijdag 25 november 2022

Staat slapen tussen kunst (en kitsch) op jouw bucketlist? Lees dan gauw verder, want in dit artikel tippen we je 6 fantastische plekjes in Nederland, Luxemburg én België waar je kunt overnachten tussen diverse kunstwerken en kunst.

Kunst op de kamer. Bijzonder overnachten tussen de kunst
Kunsthotel in Brussel

Slaap in een middeleeuwse kelder vol met kunst in Deventer

Als kunstliefhebber moet slapen in dit sfeervolle atelier in een kelder in Deventer zeker op je lijstje staan. Deze bijzondere overnachting is in het hart van de stad te vinden en zal je direct verbazen bij binnenkomst. Je slaapt hier namelijk niet op een doorsnee adres, maar op een plek waar je maar liefst 2 verdiepingen vol kunst voor jezelf hebt. Het atelier is ook nog eens 140m2 groot en is geschikt voor maximaal 6 personen.

Een leuk extra weetje: alle bedden die in deze galerie staan zijn afkomstig van het Deventerse merk Royal Auping. Dat móet wel lekker slapen! De accommodatie is als een ware een heel vakantiehuisje, maar dan net even anders. De tongewelfde kelder hangt en staat vol met kunstwerken; het ene werk nog unieker dan het andere. Saai is het in ieder geval niet. Kortom: een plekje waar je écht eens moet overnachten.

Slaap in een middeleeuwse kelder vol met kunst in Deventer
Slapen in een atelier in Deventer

Peggy's Belle Epoque kamer in een Kasteel

In Luxemburg staat een klein authentiek kasteel uit 1634 waar je kunt slapen in Peggy's Belle Epoque kamerDeze kamer neemt je mee in de sfeer van de Belle Epoque met zijn weelderige decoratie. In het kasteel zijn nog 3 andere kamers te boeken; ieder in hun eigen charmante stijl. Wat deze plek zo bijzonder maakt is dat iedere kamer conceptueel is ingericht zodat je je kunt onderdompelen in de sfeer van een tijdperk.

Dat onderdompelen gebeurt hier gegarandeerd! Omdat er 4 kamers aanwezig zijn, kun je zelfs met maximaal 8 personen het hele kasteel afhuren. Hoe bijzonder is dat? Deze suite, de Peggy's Belle Epoque kamer, bevindt zich op de begane grond en beschikt over waanzinnige schilderingen van de schilder Peggy Dihé. De aangrenzende (antieke) privé badkamer is op een eigentijdse manier ingericht.

Peggy's Belle Epoque kamer in een Kasteel
Bijzondere kasteelsuite in Luxemburg

Kunstzinnige gastenkamers in Wijk aan Zee

Kunstenaars en creatievelingen hebben bijzondere, inspirerende kamers voor jou ontworpen in het authentieke dorpje Wijk aan Zee. Wees welkom in de bijzondere wereld van Herberg Be My Guest House, waar je in een magisch art-nouveau stijl pand slaapt. Iedere kamer is ontworpen door een andere kunstenaar wat voor een bonte mix zorgt vol kleuren, prints en materialen.

De gastenkamers liggen op slechts 250 meter afstand van zee, dus daar wandel je zo naartoe. Je hond is welkom in de speciale Dibbes kamer dus die kan lekker mee naar het strand. Een verblijf op deze kleurrijke plek kan met of zonder ontbijt; op de begane grond vind je het Eetlokaal Be My Guest. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit wereldse verblijf? Dat snappen we helemaal! Boek dan vandaag nog jouw kunstzinnige verblijf in Wijk aan Zee.

Kunstzinnige gastenkamers in Wijk aan Zee
Bijzondere kamers met ieder een eigen stijl

Kunstkamers ingericht door een kunstenaar uit de streek

Ben je in België op zoek naar een arty verblijf dan zit je in Kortrijk helemaal op de juiste plek. Hier kun je namelijk bijzonder overnachten in een kunsthotel met kamers die ingericht zijn door een kunstenaar uit de streek. Voor ieder van de 12 kamers heeft de kunstenaar de vrijheid gekregen om ermee te doen wat hij of zij wilde. Het resultaat zou je eigenlijk met eigen ogen moeten zien. Het is kleurrijk, werelds, minimalistisch, divers en alles daar tussenin.

Wat in ieder geval centraal staat, is een huiselijke sfeer. De kleinschaligheid van het hotel geeft je een huiselijke gevoel, waar je na een drukke dag tot rust kan komen. Daarbij kun je 's ochtends ook nog eens aanschuiven aan het ontbijt voordat de dag begint. Het historische stadje Kortrijk is bijzonder leuk om daarna te ontdekken. Daar vind je talloze middeleeuwse straatjes én gezellige café's en terrassen.

Kunstkamers ingericht door een kunstenaar uit de streek
Kunstkamers in Kortrijk

Boek je verblijf bij een kunsthotel in Brussel

Dat kunst geen regels kent, bewijst dit kunsthotel in Brussel dat te vinden is in een oud herenhuis uit 1850. Van de buitenkant heeft het pand een klassieke look, terwijl het interieur volledig kunstzinnig is ingericht. En dat gewoon in het centrum van Brussel! Elke kamer is met veel liefde ontworpen door een kunstenaar of kunstcollectief, waardoor je een heel divers geheel krijgt.

Waar de ene kamer heel kleurrijk is, doet de andere kamer juist wat soberder aan. Zo is er voor ieder wat wils te boeken. De kamers van het kunsthotel zijn verder voorzien van een eigen badkamer, een hardhouten vloer en grote ramen om zo goed van het uitzicht op de stad te kunnen genieten. Alle kamers hebben een eigen open badkamer met hoogwaardige armaturen. Optimaal genieten!

Boek je verblijf bij een kunsthotel in Brussel
Kunsthotel in Brussel

Slapen in het kunstzinnige kunsthotel in Amsterdam

Ben je in eigen land op zoek naar een creatief verblijf? Dan zit je in het hart van Amsterdam goed bij het Hotel Not Hotel waar iedere kamer een kunstwerk op zich is. Dat betekent dat iedere hotelkamer een eigen verhaal en een eigen identiteit heeft. Nergens wordt het saai en overal kijk je je ogen uit. Dit kunsthotel is gelegen in het hart van de hoofdstad en is daardoor heel goed te bereiken.

Alle kamers zijn ontworpen door Collaboration-O, een groep creatieve ontwerpers die allen gestudeerd hebben aan de Eindhoven Design Academy, en door Arno Coenen en partner IRIS. Zelfs de lobby voelt aan als één grote expositieruimte! Slapen doe je hier als een roosje op de extra luxe bedden en nadat je je ogen hebt uitgekeken. Het is misschien wel een van de meest kunstzinnige slaapplekken van heel Amsterdam!

Slapen in het kunstzinnige kunsthotel in Amsterdam
Kunsthotel in Amsterdam

Meer inspiratie nodig voor uniek overnachten?

Slapen tussen kunst valt sowieso onder onze meest unieke overnachtingen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht