Tips

Leven als de eskimo’s: slapen in een iglo in Nederland


vrijdag 15 november 2019

Om te weten hoe het is om als een eskimo te leven hoef je niet per se af te reizen naar het koude Groenland, Canada, Alaska of Siberië. Dat kan ook gewoon in Nederland! Een dikke jas aantrekken is niet nodig en jagen voor je eten ook allesbehalve. In deze drie Nederlandse iglo’s ga je een onvergetelijke tijd tegemoet zonder dat je er op hoeft in te leveren op je vertrouwde comfort. Win-win!

Leven als de eskimo’s: slapen in een iglo in Nederland

Iglo van stro – Groningen

Iglo’s van ijs doen het met ons relatief warme weer natuurlijk niet zo goed hier. Daarom dachten ze in Groningen: we maken er gewoon een van stro! Op het platteland, bij Hayema Heerd Oldehove, vind je zo’n exemplaar waar je slaapt in het stro (maar gelukkig gewoon op een matras) en dankzij de glazen koepel in het dak ‘s nachts uitkijkt op de sterren. Er is een eethoek, verwarming en een klein koelkastje aanwezig. Buiten staan de trampoline en schommels al voor de kids klaar. Kortom: hier in alle comfort toeven is een koud kunstje!

Iglo van stro – Groningen

Iglo van hout – Zuid-Holland

Voor nog meer luxe reis je af naar de Zuid-Hollandse iglo’s op Vakantiepark Delftse Hout. Met maximaal zes personen heb je alle ruimte in deze houten variant. Je overnacht op de vide, eten doe je gezellig samen aan de picknicktafel. De iglo is volledig geïsoleerd, dus ook in de winter zit je er hier warmpjes bij. Er is een woongedeelte, keuken en toilet, en naast de vide zijn er ook twee eenpersoonskamers en een slaapbank aanwezig. 

Iglo van hout – Zuid-Holland

Iglo in het groen – Noord-Brabant

In het Brabantse Chaam, middenin het groen, vind je de perfecte combinatie tussen rust en Brabantse gezelligheid. Verblijf je in de Iglo Safari, dan heb je maar liefst 950 vierkante meter eigen grond tot je beschikking. Bos en visvijvers liggen aan je voeten en ook uitgestrekte weilanden zijn dichtbij. Maar binnenblijven is hier ook geen straf: je slaap op een verhoog Aupingbed en daarnaast heb je een grote keuken, badkamer en televisie tot je beschikking. Ook kun je gebruik maken van de barbecue en kun je uren relaxen op je eigen buitenterras. De gezellige centra van Breda en Tilburg liggen om de hoek.

Iglo in het groen – Noord-Brabant

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht