Tips

Luxe overnachten: dit moet je weten


maandag 19 augustus 2024

Een luxe overnachting boeken is net even anders dan een standaard accommodatie of hotelkamer. Luxe overnachtingen zijn rijk aan comfort, exclusiviteit en natuurlijk stijl. Dit maakt zo'n overnachting perfect als een romantische getaway, maar ook als ontspannen uitje voor vrienden, moeders en dochters, zussen en ga zo maar door. In dit artikel vertellen we je graag meer over luxe overnachten en geven we je een paar tips voor luxe accommodaties.

Luxe overnachten: dit moet je weten
Luxe overnachten in een hotel

Wat is luxe overnachten precies?

Luxe overnachten gaat net even verder dan een standaard hotelkamer of vakantiehuisje. Het draait hierbij om het bieden van een fantastische ervaring waarbij luxe en comfort centraal staan. Dit soort accommodaties onderscheiden zich onder andere door hun bijzondere en mooie inrichting, hoogwaardige voorzieningen, service met klasse en vaak een unieke omgeving. Hier krijg je net dat beetje meer waar je waarschijnlijk naar op zoek bent wanneer je een luxe overnachting boekt. 

In luxe hotels vind je bijvoorbeeld vaak een breed scala aan voorzieningen en diensten die je in een standaard hotel niet vindt. Denk aan de aanwezigheid van een spa of zwembad, de mogelijkheid om behandelingen te boeken zoals een massage en aan roomservice waarbij je ontbijt op bed kunt krijgen. Verder mag je mooie kamers en ruimtes verwachten die smaakvol zijn ingericht met luxe en comfortabele meubels. Slapen in een luxe accommodatie doe je als een os, terwijl je je even flink in de watten laat leggen. Met één woord omschreven: heerlijk!

Wat is luxe overnachten precies?
Luxe hotelovernachting

Verschillende soorten luxe overnachtingen

Wat luxe overnachten zo leuk maakt, is dat je vandaag de dag niet meer gebonden bent aan een luxe hotel of appartementencomplex. Er zijn ook heel wat luxe vakantiehuizen en zelfs originele overnachtingen met een vleugje luxe die je kunt boeken. Iedere luxe accommodatie heeft zo zijn eigen voordelen. Je hebt in ieder geval de keuze uit onder andere de volgende (populaire) opties:

Verschillende soorten luxe overnachtingen
Glamping in Spanje

Waarom is luxe overnachten nou zo'n aanrader?

In de laatste jaren is luxe overnachten enorm populair geworden. Dat komt misschien omdat het aanbod alsmaar groter wordt. Daardoor wordt het boeken van een luxe overnachting wat toegankelijker voor een breed publiek. Wat ook bijdraagt aan deze groeiende interesse is het feit dat er tegenwoordig meer behoefte is aan ontspanning. Ook dat is niet heel gek, aangezien het dagelijks leven voor veel mensen alsmaar drukker en hectischer wordt. Jezelf af en toe even verwennen is hierbij bijna essentieel om ontspannen door het leven te kunnen gaan.

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om zo nu en dan een luxe overnachting te boeken, zoals een luxe hotel of een prachtig vakantiehuis. Misschien heb je wat te vieren met de mensen om je heen of zoek je een te gek plekje vol luxe voor je huwelijksreis. Wat uiteraard ook helpt, is dat luxe plekjes vaak ontzettend 'Instagram-proof' zijn. Dit betekent onder andere dat mensen sneller geïnspireerd worden door mensen op sociale media en dat ze zelf andere mensen willen inspireren door mooie plaatjes te delen. Kortom: genoeg redenen om eens voor een luxe overnachting te gaan.

Waarom is luxe overnachten nou zo'n aanrader?
Luxe slapen in een Wellness Hooiberg in Noord-Brabant

Luxe overnachting met wellness boeken

Kijken we naar luxe overnachtingen, dan zien we dat ze vaak gepaard gaan met wellnessfaciliteiten. Deze twee zaken lijken heel goed samen te gaan en dat is niet voor niets het geval. Wellness zorgt er immers voor dat je heerlijk uit kunt rusten en vol energie weer terug naar huis kunt gaan. Bij hotels kun je letten op de aanwezigheid van een spa voor behandelingen of een zwembad en bij andere accommodaties kijk je naar andere faciliteiten zoals een hot tub, sauna of jacuzzi. Op de onderstaande luxe plekken in Nederland slaap je in alle comfort én geniet je van een fijne wellness:

Luxe overnachting met wellness boeken
Slapen in een vultrechter met eigen jacuzzi

Luxe glamping-accommodaties in Nederland

Ga je liever voor een luxe glamping-accommodatie? Doen! Hierbij staat de luxe tent al voor je klaar en hoef je alleen maar je persoonlijke spullen mee te nemen. Het bed is meestal al opgemaakt en met een beetje geluk staat er zelfs een fris drankje klaar in de koelkast. Bij de onderstaande adresjes zit je helemaal op de juiste plek voor een luxe glampingvakantie in Nederland:

Luxe glamping-accommodaties in Nederland
Glamping in een dome in Limburg

Meer inspiratie nodig voor je volgende luxe overnachting in Nederland?

Bekijk voor meer originele en luxe overnachtingen bijvoorbeeld onze collectie strandhuisjes of glampings. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.



Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht