Tips

Op vakantie in eigen land? Pas je verzekeringen aan


vrijdag 15 mei 2020

Ga jij dit jaar in eigen land op vakantie? Door de corona crisis is reizen naar het buitenland minder mogelijk. Toch kun je dan genieten van een heerlijke zomervakantie in Nederland. Wel slim om dan even naar je reisverzekeringen te kijken.

Op vakantie in eigen land? Pas je verzekeringen aan

Je hebt namelijk sommige dekkingen helemaal niet nodig bij een vakantie in eigen land. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet welke verzekeringen jij kunt aanpassen. Zo bespaar je een leuk bedrag en geniet je nog beter van een leuke vakantie.

Autoverzekering met pechhulp

Was jij van plan om met de auto op vakantie naar Frankrijk of Italië te gaan? Dan heb je Europa dekking nodig. Maar wanneer jij de grens niet overkomt met jouw auto, kun jij gewoon kiezen pechhulp binnen Nederland. De Nederland dekking is natuurlijk een stuk voordeliger dan pechhulp dekking Europa. Ben je toch bezig met de dekking van je autoverzekering? Een autoverzekering vergelijken kan ervoor zorgen dat je naast het downsizen van de pechhulp dekking ook nog een goedkopere verzekeraar voor je auto vindt. Dit kan je in sommige gevallen al snel 300 euro per jaar opleveren.

Wereldreis?

Gaat jouw wereldreis niet door? Dan hoef je ook geen Wereld dekking te hebben voor jouw reisverzekering. Deze verzekering is altijd een stuk duurder omdat je dan over de hele wereld verzekerd bent tegen eventuele schade, ziekte of diefstal. Je kunt jouw reisverzekering gewoon terugzetten naar Europa dekking. Je bespaart zo een leuk bedrag en bent ook nog verzekerd wanneer je in Nederland op vakantie gaat.

Wist je dat het ook slim is om jouw inboedelverzekering eens goed onder de loep te nemen. De kans is namelijk groot dat veel belangrijke spullen van jou al middels jouw inboedelverzekering zijn verzekerd. In sommige gevallen is een reisverzekering dan helemaal niet nodig.

Met een
goedkope reisverzekering kun je goed gedekt zijn tegen eventuele zorgkosten in het buitenland. Maar wanneer je in Nederland op vakantie gaat, heb je hier natuurlijk niets aan. Wanneer jij een goede inboedelverzekering en zorgverzekering hebt, is het verstandig om eens goed te kijken of een reisverzekering wel meerwaarde biedt.

Aanvullende zorgverzekering

Had jij dit jaar speciaal een aanvullende zorgverzekering gekozen vanwege de dekking van eventuele zorgkosten in het buitenland? Dan is het verstandig om jouw polis er nog eens bij te pakken. Heeft jouw aanvullende zorgverzekering nu nog wel enige meerwaarde. In sommige gevallen kun je jouw zorgpolis nog aanpassen, maar helaas zit je bij veel verzekeraars standaard één jaar vast aan jouw zorgpolis. Een aanvullende zorgverzekering biedt naast extra dekking in het buitenland, ook nog vele andere voordelen in de zorg.

Einde coronatijdperk

Zodra we corona onder controle hebben en we weer naar het buitenland mogen reizen is het belangrijk om opnieuw je verzekeringen onder de loep te nemen. Want als je vergeet om je dekkingen weer te verhogen dan ben je straks onverzekerd.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht