Tips

Originele én rolstoelvriendelijke accommodaties


dinsdag 19 november 2019

Wie wat minder goed ter been is herkent dit maar al te goed: genoeg leuke accommodaties om in te verblijven, maar helaas is lang niet alles geschikt voor wie een rolstoel of ander hulpmiddel gebruikt. Gelukkig komen er steeds meer bijzondere plekken bij waar je wél goed terecht kunt! We selecteerden vier originele én rolstoelvriendelijke accommodaties in Nederland voor je.

Originele én rolstoelvriendelijke accommodaties

1. Slapen in een monumentale basisschool – Overijssel

In B&B De Oale School kun je zowel met z’n tweeën als met een grote groep (max. 21 personen) komen. De Twentse naam van de accommodatie zegt het al: je verblijft hier in een oude basisschool. Deze was van 1921 tot 1978 in gebruik, maar doet nu dienst als een knusse B&B. Bang voor houten banken en krappe tafels hoef je hier niet te zijn, want hoewel er nog allerlei authentieke details zichtbaar zijn, is de voormalige school modern ingericht met alle gemakken van nu. Je slaapt in een ruime tweepersoonskamer met comfortabel bed en eigen badkamer. In de tuin vind je meerdere terrassen en genoeg plek voor de kids om te spelen. Alles in deze accommodatie is gelijkvloers.

1. Slapen in een monumentale basisschool – Overijssel

2. Comfortabel overnachten in een pipowagen – Limburg

Wie denkt dat ‘ie bij een pipowagen altijd een paar treden moet nemen om binnen te komen, heeft het mis. In het dorpje Meerlo, in Noord-Limburg, vind je dit knusse exemplaar dat geheel rolstoelvriendelijk is. Via een licht glooiende helling rijdt je Pipowagen Warm Welkom binnen. Hier slaap je in een romantische tweepersoons bedstee of in de aangrenzende slaapwagen met drie aparte bedden. De badkamer heeft een verbrede ingang met beugels bij de douche, een douchestoel en een verhoogd toilet met beugels aan beide kanten. Daarnaast heb je de beschikking over een privétuin, zodat rust en privacy gegarandeerd is. Zoek je wat meer vertier, dan is er een gemeenschappelijke tuin met diverse speeltoestellen voor de kids.

2. Comfortabel overnachten in een pipowagen – Limburg

3. Goed toeven in een voormalige strafkolonie – Drenthe

Hier slapen is allesbehalve een straf, als zou je dat wellicht wel denken als je hoort dat dit voorheen een strafkolonie was. In het Drentse Veenhuizen vind je nog veel oude gebouwen die vroeger een heel andere functie hadden Zo is Hotel Bitter & Zoet gesitueerd in drie vroegere dienstwoningen. Nu telt het vijftien hotelkamers. In het voormalige hospitaal zijn zes appartementen gerealiseerd. Allemaal met alle luxe en comfort van nu, maar wel met respect naar het verleden. Zes hotelkamers en de zes appartementen zijn rolstoel toegankelijk gemaakt, en daarnaast is er nog een wellness ruimte aanwezig.

3. Goed toeven in een voormalige strafkolonie – Drenthe

4. Slapen tussen de koeien – Overijssel

Voor een echte landelijke ervaring ga je in dit geval naar Overijssel. Hier slaap je letterlijk tussen de koeien. Ze hebben hier zowel Grundulows (halfronde duurzame vakantiewoningen in het weiland) als een rolstoel toegankelijk boerderij huis, ‘t Oale Huus. Dit vakantieverblijf is uitgerust met een hoog/laag keuken (met vaatwasser, inductiekookplaat en oven) en vier slaapkamers (waarvan twee op de begane grond en een direct toegang heeft tot de badkamer). Daarnaast is er nog een apart toilet en veel ruimte om buiten om te bewegen. Wie wil kan helpen met het melken van de koeien, het voeren van de kalfjes of kan uitgebreid de konijnen knuffelen. Ook kun je er zelf kaas maken. Hier ervaar je het echte boerenleven!

4. Slapen tussen de koeien – Overijssel

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht