Tips

Originele overnachtingen tijdens roadtrip door Europa


dinsdag 19 november 2019

De ideale vakantie is voor iedereen anders. Waar de een het liefst naar een resort vliegt om daar een week lekker te relaxen in een all-inclusive hotel, heeft de ander veel noten op zijn zang. Zoals het maken van een roadtrip door Europa met overnachtingen op bijzondere locaties. Over die bijzondere locaties in Europa lees je in dit artikel meer.

Originele overnachtingen tijdens roadtrip door Europa

Locaties en overnachtingen

Waar de een een bijzondere locatie en omgeving belangrijk vindt, heeft de ander meer interesse in een bijzondere overnachtingsplek. Liefhebbers van dit soort accommodaties kunnen soms weken zoeken naar speciale hotels en andere bijzondere accommodaties. Wij hebben er een aantal voor jullie op een rijtje gezet. Deze speciale overnachtingslocaties zijn stuk voor stuk aanraders om de nacht op een bijzondere manier door te brengen.

1. Kakslauttanen Arctic Resort in Saariselkä, Finland

We beginnen in het noorden van Europa, namelijk in het Kakslauttanen Arctic Resort in Finland. Hier bevindt zich misschien wel het meest spectaculaire resort van Europa. Het gaat om een viersterrenhotel met thermale iglo’s met een dak van glas van waaruit je zo het Noorderlicht kunt bewonderen. Maar dat is nog niet alles, ook de rooksauna en de restaurants met de Laplandse specialiteiten zijn echt heel bijzonder.

1. Kakslauttanen Arctic Resort in Saariselkä, Finland

2. Treehotel in Harads, Zweden

We blijven nog even in Scandinavië, maar reizen door naar het Treehotel in Zweden. Hier kun je namelijk slapen in een boomhut en het is niet zomaar een boomhut. We spreken hier over architectonische pareltjes die een zeer bijzonder design hebben. Door de bijzondere materiaalkeuze versmelten de boomhutten met het landschap van het Zweeds Lapland terwijl het toch echte luxe blikvangers zijn.

3. Campingplatz Auf dem Simpel in Soltau, Duitsland

In Duitsland hebben we een overnachtingsplek gevonden die door de vormgeving ook heel bijzonder is. Je slaapt hier namelijk in een wijnvat. Deze wijnvaten staan gewoon op de camping en worden daarom ook wel campingvaten genoemd. Je kunt er met het hele gezin in. Het lijkt eigenlijk gewoon een kleine, ronde en langwerpige bungalow.

4. Schlosshotel Münchhausen in Weserbergland, Duitsland

Ook het stijlvolle Schlosshotel Münchhausen ligt in Duitsland, maar dit gerestaureerde kasteel uit de 16e eeuw is een stuk luxer. Het is een vijfsterrenhotel met een wellness zone en een golfbaan voor de deur. Een luxe ervaring, met een deel geschiedenis.

5. Het Kraan Hotel Faralda in Amsterdam, Nederland

Ook in Nederland, Amsterdam, is een bijzondere accommodatie te boeken. Hier staat namelijk het Kraan Hotel Faralda met drie hotelsuites in de hijskraan op de NDSM-werf. Hier slaap je op 50 meter hoogte en kun je van het fraaie uitzicht genieten vanuit de jacuzzi op het bovendek. En als je dat nog niet spectaculair genoeg vindt, kun je ook nog van de kraan af bungeejumpen.

5. Het Kraan Hotel Faralda in Amsterdam, Nederland

Rijden door Europa

Ga je voor een roadtrip door Europa, dan zit je vele kilometers op de weg. Het is dan belangrijk dat je een goede autoverzekering hebt. Weet welke dekkingen je hebt of nodig hebt. Moet je de verzekering uitbreiden? Ga dan de autoverzekering vergelijken en vindt zo een lage premie voor de beste dekking. Zorg ervoor dat je een aanvullende verzekering hebt met pechhulp in Europa. Zo maak je het jezelf een stuk comfortabeler als je met pech staat.

Zorg er ook voor dat de auto in goede staat verkeert, dus laat de wagen voor vertrek controleren bij een garage. Hou tijdens de trip rekening met dat er andere regels kunnen gelden in de landen waar je doorheen rijdt. Verdiep je daar voor vertrek even in. 


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht