Tips

Overnachten in een A-frame huisje


maandag 16 oktober 2023

Je hebt er vast wel eens eentje gezien: een A-frame huisje. Dit soort huizen hebben de vorm van de hoofdletter A en worden daarom ook wel een A-frame genoemd. Het leuke is dat je in en buiten Nederland in zo'n vorm huis kunt overnachten! In dit artikel vertellen we je waar je moet zijn.

Overnachten in een A-frame huisje
A-frame designhuis in Brecht

A-frame designvakantiehuis in de natuur van Brecht

In de buurt van Antwerpen ligt het plaatsje Brecht, dat de uitvalsbasis is voor dit bijzondere A-frame designvakantiehuis. Het is niet alleen de A-vorm die deze vakantiewoning speciaal maakt; het betreft een designwoning die gelegen is in een bosrijke omgeving én op een eigen perceel van 2000m2. Dat betekent: geen vakantiepark, maar al het groen rondom voor jou en je gezelschap!

De A-frame biedt een unieke combinatie van moderne architectuur en designmeubelen van merken zoals B&B Italia, Weltevree en Kartell. Wat ook leuk is om te weten: het huis heeft wereldwijde erkenning gekregen in diverse te gekke designmagazines! Er zijn twee slaapkamers aanwezig met plek voor 4 personen en aan alles is gedacht. Geniet van een vuurtje binnen of buiten en kom hier heerlijk tot rust.

A-frame designvakantiehuis in de natuur van Brecht
A-frame vakantiehuis in België

A-frame boomhut middenin het groen

Dat België een goede basis is voor dit soort A-frame huisjes bewijzen ze nogmaals met deze te gekke A-frame boomhut in het plaatsje Retie. Slapen in een boomhut is sowieso al tof, maar wordt door de vorm van dit huisje nog net even extra speciaal. Door de bouw in de vorm van een A zijn er veel hoekjes en kantjes te ontdekken in en buiten dit vakantiehuis.

Wat deze overnachting extra bijzonder maakt, is dat alles zelf is ontworpen en gebouwd. Door het vele gebruik van hout voelt het geheel direct knus aan. De boomhut is geschikt voor maximaal 6 personen en beschikt over een volledig uitgeruste keuken, een houtkachel, een kampvuurplaats, een BBQ en zelfs een hot tub die je bij kunt boeken. Voor de ultieme boomhut-ervaring is dat toch echt wel een must, wat ons betreft!

A-frame boomhut middenin het groen
Boomhut in een A-frame vorm

Schitterend A-frame vakantiehuis in Durbuy

We blijven nog even bij onze zuiderburen binnen dit thema, want in Durbuy staat dit fraaie A-frame vakantiehuis in een groene omgeving. Het huis is te vinden op een rustig en kleinschalig vakantiepark, waar je gegarandeerd tot rust kunt komen. Door de bijzonder stijlvolle inrichting met hier en daar een fijne persoonlijke touch voel je je hier ook nog eens meteen thuis. Hoe fijn is dat?

Vanuit de A-frame wandel je zo de bossen van de Ardennen is. En wil je juist even wat meer drukte om je heen? Op 2,5 kilometer wandelafstand ligt het bruisende Durbuy waar je lekker uiteten kunt gaan. Maar: ook in het huisje vind je alles wat je nodig hebt om lekker te koken. Er is plek voor 5 personen. Aan het huisje is een zwevend terras bevestigd vanaf waar je een fenomenaal uitzicht hebt over de groene boomtoppen. Hier moet je eens geweest zijn.

Schitterend A-frame vakantiehuis in Durbuy
Uniek overnachten in een A-frame in de Ardennen

Off grid A-frame huisje in Nederland

Ga je liever binnen Nederland op vakantie en ben je op zoek naar een mooie A-frame? Reis dan af naar Okkenbroek in Overijssel waar je deze unieke houten A-frame vindt die volledig off grid is. Het huisje hoort bij een mini-camping, maar staat volledig afgelegen op het terrein achter het maisveld. Dat betekent: veel privacy, natuur rondom en natuurlijk een prachtig uitzicht vanuit bed en vanaf je terras.

Wat deze A-frame zo bijzonder maakt, is dat je hier echt even back to basic gaat. Een maaltje koken doe je boven het kampvuur, er is een droogtoilet aanwezig en douchen doe je onder de zonnedouche. Ook is er een bad aanwezig dat je op kunt warmen met een vuurtje. Op de camping is een sanitairgebouw te vinden waar je gebruik van kunt maken, maar heel eerlijk? Deze A-frame is het leukst om off grid te beleven! Goed om te weten: er is plek voor 2 personen.

Off grid A-frame huisje in Nederland

Op zoek naar nog meer bijzondere slaapinspiratie?

Bekijk onze collectie A-frame vakantiehuisje. Er zijn nog veel meer unieke plekken waar je kunt overnachten? Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een iglo? Of van een overnachting in een tiny house? Allebei superleuk! Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht