Tips

's Werelds meest bijzondere boomhutten


woensdag 24 februari 2021

Overnachten in een boomhut kan ook in andere landen naast Nederland. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om te slapen in een boomhut in Zweden? Of ga je liever voor een boomhut in Frankrijk? In dit artikel lees je meer over 's werelds meest bijzondere boomhutten.

's Werelds meest bijzondere boomhutten
© Treehotel.se

Boomhutovernachting in luxe: Treehotel in Zweden

Dat slapen in een boomhut helemaal niet back to basic hoeft te zijn, bewijst het Treehotel in Zweden. Dit opvallende hotel in het hart van de natuur vind je in de plaats Harads, in het noordelijke midden van het land. Wat zo bijzonder is aan dit hotel is dat het niet één gebouw is met allemaal kamers. Het Treehotel bestaat uit meerdere boomhutten waarbij luxe voorop staat! Zo beschikt deze plek over maar liefst vier sterren en hoef je echt nergens aan te denken wanneer je hier komt slapen. Boek bijvoorbeeld The Cabin, een soort kubuswoning hoog in de bomen waarbij je uitzicht hebt over de Lule River vallei.

Of ga voor The Ufo, een boomhut in de vorm van een buitenaards toestel. Dit unieke bouwwerk hangt tussen de hoge bomen aan stalen draden. Je voelt de UFO soms zelfs bewegen! Er is hier plek voor maar liefst vijf personen en je raadt het misschien al wel: The Ufo is een van de meest geboekte slaapplekken van het Treehotel. Ook bijzonder: dit luxe natuurhotel beschikt daarnaast nog over het Bird's Nest, een boomhut die volledig gemaakt is van takken en andere camouflage. Je ziet deze boomhut niet eens direct wanneer je daar in de omgeving wandelt, omdat het uiterlijk zo hetzelfde is als de omliggende natuur. Hier wil je toch echt eens overnachten?

Boomhutovernachting in luxe: Treehotel in Zweden
The UFO © Treehotel.se

Logeer in een glazen boomhut in Frankrijk

Vlak onder Bordeaux vind je Glamping Les Landines, een unieke plek in het groen waar het heerlijk toeven is. Op deze camping vind je een aantal bijzondere plekjes om te logeren, waaronder een glazen (!) boomhut. Deze bijzondere cabin in de bomen is opgebouwd vanuit hout en glas. Door de panoramische ramen heb je een fraai uitzicht over de bomen en de groene omgeving van de hut. Wat leuk is om te weten, is dat deze boomhut geïnspireerd is op Afrikaanse bouwwerken en lodges waardoor je je echt even aan de andere kant van de wereld voelt - en dat gewoon in La Belle France!

Je betreedt de glazen boomhut met een trap waarna je op een terras komt met heerlijke loungestoelen. Is het een dagje wat minder goed weer? Dan kun je alsnog volop van de natuur genieten: door de grote ramen krijg je alles namelijk gewoon mee. Wie weet spot je zelfs een paar herten vanuit je bed! Je hebt hier namelijk zelfs een goed zicht op de omgeving terwijl je in bed ligt. Je moet dan natuurlijk wel even de gordijnen open laten. Naast de glazen boomhut met panorama-ramen beschikt deze glamping over een boomhut met spa en een luxe hut op vier meter hoogte en met eigen jacuzzi.

Logeer in een glazen boomhut in Frankrijk
© Glamping Les Landines

Boomhut van je dromen in Amerika

Weet je wat bijzonder is? Dat een groot deel van de volwassen mensen altijd al eens in een oldschool boomhut wil slapen. Misschien is dat een kinderdroom die stiekem meegegaan is naarmate je ouder wordt. Natuurlijk is het overnachten in een UFO of een Bird's Nest te gek, maar hoe fantastisch is het eigenlijk om te logeren in een échte ouderwetse boomhut die van alle gemakken voorzien is? Dat is het geval bij deze te gekke boomhut in Atlanta, Georgia in Amerika. In deze suite in de bomen kom je helemaal tot rust. Hoewel je het niet merkt wanneer je er bent, is deze boomhut toch echt gevestigd op een paar minuten afstand van het centrum van de stad.

Dat maakt deze boomhut extra uniek: hoe vaak kun je een stad ontdekken en tegelijkertijd overnachten op loopafstand in het groen? Deze unieke boomhut beschikt over alles wat je nodig hebt voor je getaway in de stad. Het interieur is stijlvol en simpel en zorgt voor dat echte thuisgevoel. Er zijn drie ruimtes aanwezig die aan elkaar gekoppeld zijn met behulp van touwen en bruggen. Geniet van je eigen hangmatdeck of kom tot rust in The Sitting Room. Extra leuk om te weten: deze boomhut is te vinden op Airbnb en door Airbnb uitgeroepen tot "#1 most wish-listed property in the world". Wauw! Absoluut eentje om op je bucketlist te schrijven dus.

Boomhut van je dromen in Amerika
© Lindsay Appel - Secluded Intown Treehouse

Designer boomhutten in de Dolomieten

In het prachtige gebied van de Dolomieten in Italië kun je binnen een nog onbekende tijd terecht in een paar hele bijzondere boomhutten. Deze puntige boomhutten doen niet onder voor een luxe hotel en zien er ontzettend stijlvol uit. Ze staan tussen de groene dennen en wijzen net als de dennen met de punt naar de hemel. De basis van de cabins is hetzelfde als die van een doodnormale boomhut: er wordt veel gebruik gemaakt van hout en er wordt op hoogte geslapen. Zo bestaat de buitenkant van de boomhut uit zwart geverfd hout uit de Dolomieten en is de binnenkant afgemaakt met onbewerkt dennenhout.

Iedere boomhut is ongeveer 40m2 groot en beschikt over twee verdiepingen. Hoewel het voornamelijk het ontwerp is dat opvalt, zullen de meeste mensen waarschijnlijk gaan vallen voor de grote glazen wanden aan de voorkant van de boomhut. Vanachter dat raam heb je een prachtig uitzicht over de groene omgeving - ook zorgen deze ramen ervoor dat er voldoende lichtinval binnen is. Goed om te weten: deze boomhutten zijn ontwerpen van de Milanese ontwerper Peter Pichler. Je kunt hem kennen van het ontwerp Looping Towers in Maarssen. Wanneer deze puntige boomhutten te boeken zijn, is nog niet bekend.

Designer boomhutten in de Dolomieten
© Peter Pichler

Bird's Nest Pool Villa in Thailand

Tot slot mag de Bird's Nest Pool Villa in Phuket in Thailand natuurlijk niet missen op je bucketlist voor boomhutovernachtingen. Hier ervaar je wat echte luxe is op hoogte in een exotische omgeving. Met een eigen boomhut vol luxe, comfortabele meubels en zelfs een eigen zwembad op hoogte ga je echt even terug naar de natuur zonder dat je daarbij hoeft in te leveren op comfort. Hoe lekker is het om wakker te worden met uitzicht op het bos en de zee om vervolgens te plonzen in je eigen zwembad van 30m2?

Dit resort in Phuket beschikt over 8 boomvilla's waarvan een gedeelte uitzicht heeft op het bos en een ander deel op de zee en weer een ander deel op de bergen. Er is dus voor iedere wens wel een plekje te boeken. Een of meerdere overnachtingen bij Phuket Villas is ideaal als romantische vakantie zoals een huwelijksreis. Natuurlijk kun je jezelf en je reisgezelschap ook zomaar verwennen, want eerlijk is eerlijk: hier willen we allemaal wel een keer wakker worden! Het complex beschikt over alles dat je nodig hebt tijdens een fijn verblijf. Boek een behandeling in de spa, ga lekker eten in het restaurant en geniet bovenal van de stilte en ontspanning.

 

Bird's Nest Pool Villa in Thailand
© Phuket Villas Keemala

Ook overnachten in een boomhut?

Wil je ook logeren in een boomhut? Op onze collectiepagina boomhutovernachtingen vind je volop informatie over overnachten in zo'n bijzondere cabin op hoogte. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht