Tips

Slapen in de middle of nowhere


vrijdag 15 november 2019

Mocht je het nog niet weten: tijd doorbrengen in de natuur is goed voor lichaam en geest. Daarbij brengt moeder aarde ook geregeld nieuwe inzichten, zodra je de drukke wereld om je heen -en met name het internet- even laat voor wat het is. Als je op zoek bent naar inspirerende locaties in de middle of nowhere, geven we je graag drie voorbeelden waar één zijn met de natuur het devies is:

Slapen in de middle of nowhere

In een natuurhuisje – de Ardennen

Chambres de Charme Bois Brûlé heeft nog eens wat je noemt: a room with a view! Vanuit het ongerepte onderkomen, dat geschikt is voor twee tot zeven personen, kijk je prachtig uit over de bossen van Trou de Bra in de Belgische Ardennen. Dit pittoreske plekje bevindt zich op zo’n vijftig kilometer ten zuiden van Luik. Vooral als je even helemaal niets wilt doen, behalve genieten van de stilte en de frisse boslucht, zit je hier goed. De drie kamers in het huis zijn allemaal voorzien van een eigen douche en een toilet. Overal ervaar je volop privacy. De enigen die dit trouwens kunnen ‘verstoren’ zijn de vossen, herten, everzwijnen en diverse soorten vogels die dagelijks voorbij komen. Deze plek is, met de grootste skipiste van België op enkel vijftien kilometer afstand, ook top toeven in de winter.

In een natuurhuisje – de Ardennen

In een landschapkamer – Twente

In het Overijsselse Nutter breng je romantisch de nacht door in een hotelkamer midden in de natuur. Door de grote glazen wanden heb je een vrij uitzicht over de groene omgeving en de weilanden. Ook het interieur is stijlvol. Geheid dat je goed zal slapen in dit rustieke stulpje! Een keuken is niét aanwezig, wel beschikt de energie-neutrale landschapkamer over koffie- en theefaciliteiten, een koelkast, een kachel en een dromerige veranda. Zowel in warme als koude tijden is het geniet’n in Twentûh.

In een landschapkamer – Twente

In een natuurlodge – de Veluwe

Aan de rand van Neerlands bekendste natuurgebied kan je origineel overnachten in deze zelfgebouwde, luxe natuurlodge. De hut heeft grote ramen en is geheel gebouwd met duurzaam materiaal. Omdat de accommodatie midden in een privé bos staat, is privacy een vanzelfsprekendheid. Met maximaal twee volwassenen en één kind ga je een toptijd tegemoet in Maja’s Hideaway. Wijn, eieren, boter en allerlei houdbaar beleg staan voor je klaar. Neem zelf brood en verse melk mee en je bent all set voor het ontbijt. Ook heb je een meditatiekussen en een yogamat tot je beschikking.

In een natuurlodge – de Veluwe

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht