Tips

Slapen in de open lucht in Zwitserland


dinsdag 14 juli 2020

Dat slapen in de open lucht allang niet meer back to basic hoeft te zijn, bewijzen de oprichters van het Null Stern Hotel in Zwitserland. Hier slaap je namelijk in de natuur in een comfortabel tweepersoonsbed met heerlijke dekens en kussens. Toch krijgt dit hotel nul sterren, maar waarom?

Slapen in de open lucht in Zwitserland
© Null Stern Hotel

De tijd waarin we in de Corona crisis verplicht binnen bleven is gelukkig een beetje voorbij. Het wordt echter nog niet aangeraden om ver te reizen of drukke steden te bezoeken. Des te meer reden om lekker de natuur in te gaan. Hoe kan dat beter dan door daadwerkelijk te slapen ín de natuur. Natuurlijk kun je in een bijzonder natuurhuisje slapen of kun je ergens in the middle of nowhere je tent uitgooien. Nóg avontuurlijker is het om een nachtje te boeken bij het Null Stern Hotel in Zwitserland. Bij dit hotel wordt overnachten onder de sterren heel letterlijk genomen. Op diverse plekken in de Zwitserse natuur vind je namelijk een boxspringbed met twee nachtkastjes. That’s it.

Slaap in de Zwitserse bergen

Uniek overnachten in een hotelbed onder de sterren

Het concept is bedacht door Zwitserse hoteliers Frank en Patrik Riklin. Eerder openden deze twee ondernemers dergelijke hotelkamers in de open lucht in 2008, 2010 en 2016. Dit jaar zijn er maar liefst zeven bedden op diverse bergachtige plekken te boeken. Slapen onder de sterren krijgt hier dus wel een hele realistische betekenis! 

Naast het bed staan twee nachtkastjes met lampjes. In de buurt van je bed vind je sanitair: een afgesloten ruimte met een douche, toilet en wasbak. Ook bijzonder: tijdens je verblijf word je bediend door een butler die je een drankje komt brengen en die je voorziet van een smakelijk ontbijt. Meer heb je eigenlijk ook niet nodig op dit soort magische plekken in de natuur.


Uniek overnachten in een hotelbed onder de sterren
© Null Stern Hotel

Kosten van zo’n bijzondere vakantie in de open lucht

Frank en Patrik noemen hun hotel een nulsterrenhotel. Toch zijn wij van mening dat je hier het avontuur van je leven ervaart - iets wat met geen maximum aan sterren te vergelijken is. Je zult je daarnaast verbazen hoeveel sterren je hier ziet bij een heldere hemel. Misschien is een duizendensterrenhotel wat dat betreft een veel betere benaming voor zo’n unieke slaapplek in Zwitserland.

Voor dit avontuur moet je rekening houden dat je per locatie € 295 (prijzen 2020) per nacht kwijt bent. Hier krijg je naast de overnachting de service van je persoonlijke butler voor terug, evenals een uitgebreide ontbijtmand, parkeerkosten, een welkomstdrankje en eventuele taxi’s. Mocht er regen zijn voorspeld dan zijn er voldoende alternatieven beschikbaar. Zo is er een oud wijnvat en een knusse Alpenhut in de buurt, ook wanneer het weer ineens omslaat. Ook krijg je bij je boeking een noodnummer, dat je altijd kunt bellen als er iets is. Zo blijft je overnachting in de open lucht avontuurlijk én veilig. 

Boeken kan via deze website.


Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht