Tips

Slapen op plekken die vroeger een bijzondere functie hadden


vrijdag 15 november 2019

Uniek overnachten kan je op veel verschillende manieren invullen. Zo deden de volgende vier locaties voorheen dienst op een andere manier, maar kun je daar nu dus ‘gewoon’ de nacht doorbrengen. Wat dacht je van een oude snoepwinkel, steenoven, graanmalerij en schaapskooi?

Slapen op plekken die vroeger een bijzondere functie hadden

In een voormalige steenoven

Volop rust, ruimte en privacy komen je tegemoet in het Brabantse Alphen. Waar een sfeervol natuurhuis een hele bijzondere overnachtingsplek vormt. Vroeger was dit stulpje een echte steenoven. Nu is het met twee slaapkamers, comfortabel sanitair en een volledig ingerichte keuken van alle gemakken voorzien. Met maximaal vier personen geniet je van het fijne uitzicht, de moestuin, de vijver, het bos en de uitgestrekte weilanden met koeien.

In een voormalige steenoven

2. In een snoepwinkel

In Hotel De Leeuw in Deventer waan je je niet alleen in luilekkerland, je slaapt letterlijk in een snoepwinkel! Negen kamers en een familieappartement zijn omgevormd tot een gezellige bed & breakfast. Hierdoor is het op en top nostalgisch (en zoet) overnachten in de authentieke hanzestad voor jong en oud.

2. In een snoepwinkel

3. In een graanmalerij

Op de Veluwe kan je in Epe luxueus (si)logeren in een voormalige graanfabriek. De warme gastenkamers van “de Malerij” kennen veel oude, karakteristieke bouwelementen. Daarnaast ontbreekt het je hier aan geen enkele vorm van luxe. Droom met twee personen weg in de Torenkamer-suite, de Oostkamer of de Westkamer en kies ’s ochtends zelf jouw ontbijttijd. Dat is nog eens onthaasten!

3. In een graanmalerij

4. In een schaapskooi

Landgoed Sandenburg was voorheen een schaapskooi en heeft een vrije ligging midden in de natuur. Zo vind je de Utrechtse Heuvelrug op een loopafstand van slechts vijf minuten. Het zespersoons vakantiehuis is zodanig gerestaureerd dat de constructie van de schaapskooi goed zichtbaar is gebleven. De badkamer, het toilet en de slaapkamer zijn gebouwd in een losse kubus. Hierdoor ga je vanuit de woonkeuken naar de lichte, ruime woonkamer en heb je prachtig zicht op de tuin.

4. In een schaapskooi

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht