Tips

Tiny Houses: Klein maar fijn in Nederland


donderdag 4 juni 2020

De tiny house is in opkomst. Deze kleine huisjes zijn vaak zelfvoorzienend, duurzaam en je overnacht op de mooiste plekken midden in de natuur.

Tiny Houses: Klein maar fijn in Nederland

Ben jij benieuwd hoe het is om te overnachten in een tiny house? Dit zijn drie fantastische opties waar je niet ver voor hoeft te reizen.

Tiny House op de Veluwe

Op de Veluwe kom je even helemaal tot rust midden in de natuur. Hier heb je de keuze uit verschillende tiny houses van hout of met veel glas. De mini-huisjes zijn voorzien van luxe faciliteiten zodat je niet in hoeft te leveren op gemak en comfort. Overdag kun je mooi wandelen en fietsen door het schitterende natuurgebied. Ook zijn er verschillende culturele uitstapjes mogelijk, zoals een bezoek aan het bekende Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo. Ga met de auto naar je vakantiehuisje zodat je meer van Gelderland kunt ontdekken, zoals historische landgoederen en kastelen in de omgeving. Misschien ben jij wel zo enthousiast over je verblijf dat je besluit in een tiny house te gaan wonen!

Ontspannen in Zeeland

Verblijf jij het liefst in de buurt van het water? Kies dan voor een luxe tiny house in Zeeland. Er liggen mooie huisjes, ontworpen door interieurontwerper Piet Boon, aan het Zoommeer. Sla de deuren naar het terras open en geniet van de frisse lucht en natuur. Zeeland is een ideale bestemming voor watersportliefhebbers. Zo kun je zeilen, een bootje huren of vissen aan de Oosterschelde of natuurlijk een dagje naar de Zeeuwse kust. Ook erg leuk: huur een fiets en maak een lange fietstocht door de omgeving. Zo kun je op je eigen tempo verschillende dorpjes bezoeken. Neem een picknickmand mee zodat je op een sfeervol plekje kunt stoppen voor een lekkere lunch.

Groen Limburg

In het midden van het groene Limburgse Heuvellandschap vind je verschillende knusse kleine huisjes. De houten huisjes zijn vaak voorzien van een eigen keuken en badkamer en een veranda of terras waar je 's ochtends midden in de natuur geniet van een kop koffie. Kom tot jezelf in de natuur, ga wandelen en fietsen of bezoek enkele bruisende steden in de omgeving zoals Maastricht, Valkenburg of Aken net over de grens. Door autoverzekering vergelijken en de kleine lettertjes te lezen weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan tijdens jouw vakantie of weekendje weg, als je pech krijgt wanneer je net de grens over bent. Sommige tiny houses liggen op een campingterrein zodat je ook gebruik kunt maken van prettige faciliteiten zoals een verwarmd zwembad, een speeltuin en een jeu de boules baan. De meeste kleine huisjes zijn geschikt voor een verblijf met twee personen, maar in enkele kun je ook verblijven met een gezin met kleine kinderen.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht