Tips

Tips voor Vaderdag: originele overnachtingen met zoon of dochter


maandag 15 juni 2020

Om Vaderdag dit jaar écht onvergetelijk te maken, kun je eens iets anders geven dan sportsokken, een spannend boek of gereedschap. Boek samen een originele overnachting die leuk is voor jong en oud!

Tips voor Vaderdag: originele overnachtingen met zoon of dochter

In en buiten Nederland zijn heel wat (te) gekke slaapplekken te vinden die voor onvergetelijke herinneringen zorgen. Kom samen slapen in heus vliegtuig met verkeerstoren of reserveer een nachtje in een brandweerauto. Waar je als vader met je zoon en/of dochter zoal uniek kunt overnachten, lees je in onze tips.

Slaap in een hobbithuisje in Luxemburg

Ook zo dol op Lord of The Rings en The Hobbit? Stap deze fantasierijke wereld binnen met een overnachting in een knus hobbithuisje in Luxemburg. Deze bijzondere accommodatie ligt in het hart van de Ardennen en biedt plek aan maximaal twee personen. Wat het hobbithuisje zo bijzonder maakt, is dat het gemaakt is van leem, strobalen, gekleurd glas en autobanden! Om het sprookjesgevoel nog groter te maken, is er een houtkachel om op te koken. Ga kabouters zoeken in het naastgelegen bos of kom samen even helemaal tot rust in deze groene oase.

Slaap in een hobbithuisje in Luxemburg
Hobbithuisje in Luxemburg

Ontdek Utrecht vanuit de Nijntjekamer

In het centrum van Utrecht slaap je met maximaal vier personen in de kleurrijke Nijntjekamer van StayOkay. Omdat je hier direct aan de Neude overnacht, zit je overal dichtbij. Je merkt er helemaal niets van dat je middenin een bruisend centrum bent. Nadat je de deuren van je Nijntjekamer hebt dichtgetrokken, is er behalve Nijntje niemand meer te vinden. Bij je overnachting krijg je douchegel en shampoo van Nijntje, een volledig gethematiseerd ontbijt én ontvang je een familie-entreekaart voor het Nijntje Museum. Kortom: een complete Nijntje experience!

Ontdek Utrecht vanuit de Nijntjekamer
Nijntje kamer in Utrecht

Waan je als een piloot en slaap in een vliegtuig

Kinderdromen, en misschien ook wel papadromen, worden werkelijkheid in dit fantastische vliegtuig. In Noord-Holland boek je namelijk een bijzondere overnachting in een écht vliegtuig! Deze accommodatie heeft plaats voor maar liefst zeven personen - en dan nog heb je veel ruimte. De binnenkant van het vliegtuig is namelijk lekker ruim gelaten, zodat je volop het gevoel hebt dat je echt onderweg bent in het luchtruim. Koken doe je in de speciaal ontworpen verkeerstoren om de ervaring compleet te maken. This is your captain speaking, ga je mee op reis?

Waan je als een piloot en slaap in een vliegtuig
Slapen in een vliegtuig

Dromen in een luxe boomhut in Gelderland

Aan de andere kant van het land, in Gelderland, vind je een wel heel luxe boomhut. Deze droomboom staat op een Landalpark en is van alle gemakken voorzien. Voor vaders is dit de ultieme relaxplek, omdat er naast een docking station voor muziek, een Senseo en een groot tweepersoonsbed zelfs een vaatwasser aanwezig is! Voor kids is er bij Landal ook altijd voldoende te doen. Dat begint al bij het huisje, want om de boomhut te verlaten kun je met de glijbaan naar beneden. Hoe leuk is dat? Deze boomhut is perfect voor vaders en kinderen die lekker de natuur in willen zonder daarvoor back to basic te gaan.

Dromen in een luxe boomhut in Gelderland
Droomboom in Gelderland

Overnacht in een brandweerauto op een kindercamping

Slapen jullie liever meer in thema in Gelderland? Kruip dan in de rol van brandweerman of -vrouw en logeer in een heuse brandweerauto op een kindercamping naast kinderpretpark Het Land van Jan Klaassen. Iedere avond mag ieder kind in een brandweerpak het kampvuur blussen met een echte brandblusser! Terwijl papa heerlijk tot rust komt, vermaken de kids zich in de vele speeltuinen, op de skelters en natuurlijk met andere leeftijdsgenoten. Tijdens je verblijf hebben jullie onbeperkt toegang tot het pretpark - dus of papa hier écht tot rust kan komen, is nog maar de vraag. Leuk is het in ieder geval.

Overnacht in een brandweerauto op een kindercamping
Waan je als een brandweerman (of vrouw)

Tussen de koeien slapen in België

Net over de grens met België ontdekken jullie samen het boerenleven bij dit melkveebedrijf. Hier slaap je met maximaal acht personen, waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt van de boerderij. Met een kijkje wordt een compleet schouwspel bedoeld, want hier zie je vanuit je kamer de koeien en de stallen. Je overnacht hier daadwerkelijk tussen de koeien! Maar weinig mensen kunnen zeggen dat ze, weliswaar met glas ertussen, wakker zijn geworden naast een slapende koe. Op deze plek is aan het hele gezin gedacht: zo is er een infraroodsauna en een jacuzzi aanwezig en kunnen de kinderen volop spelen in de speelweide, de zandbak of in de mini-boerderij.

Tussen de koeien slapen in België
Slaap tussen de koeien

Kom slapen bij een kamelenmelkerij in Noord-Brabant

Is slapen tussen de koeien niet spannend genoeg voor je? Pak dan je koffer maar in en kom samen overnachten bij een kamelenmelkerij in Berlicum. Ook hier slaap je bij de boer, inclusief uitzicht op groene weilanden en zachte dieren. Aai de kamelen voor je gaat slapen of help mee met het geven van de fles. In de ochtend kun je bij het ontbijt smikkelen van kamelenmelk. Een beetje krachtvoer is meer dan welkom, want op het terrein staan allerlei speeltoestellen en boomhutten om uren in te spelen. Ook leuk: je kunt de kamelenmelkerij óók voor een middagje bezoeken.

Kom slapen bij een kamelenmelkerij in Noord-Brabant
Geef de kamelen zelf de fles!

Wakker worden in een MI2 Helikopter

De ultieme vader-kind-overnachting is misschien wel de laatste plek in dit lijstje: in Overijssel kun je met z’n tweetjes namelijk een of meerdere nachten slapen in een MI2 helikopter. Hier slapen is niet het enige avontuur dat je beleeft op deze plek. Om bij de slaapplek te komen, moet je het water oversteken! De helikopter staat namelijk op een platform middenin een vijver. Hier kun je met een pontje heen, waar de rest van het avontuur op jullie wacht. Je vindt de helikopter op een vakantiepark dat gelegen is in het groen. Neem je badkleding maar mee, want er is een overdekt zwembad op het park te vinden.

Wakker worden in een MI2 Helikopter
Slaap in een helikopter

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht