Tips

Uniek: overnachten hangend aan een boom


dinsdag 25 mei 2021

Durf jij het aan: overnachten op hoogte hangend aan een boom? In Duitsland kan het! Ontdek dit unieke concept en beleef de overnachting van je dromen op een zwevend bed.

Uniek: overnachten hangend aan een boom
Waldseilgarten Höllschlucht © 2021

Slapen in een portaledge in de bomen in Duitsland

Avonturiers opgelet: bij Waldseilgarten Höllschlucht in het Duitse plaatsje Kappel boek je een wel heel unieke overnachting. Hier slaap je namelijk in een heuse portaledge, een soort hangende tent die normaal alleen wordt gebruikt bij overnachtingen aan een bergwand. Wow! Bij Waldseilgarten Höllschlucht logeer je niet aan een bergwand, maar aan een paar hele stevige takken. De 'tenten' zijn extra gezekerd en goed vastgemaakt, zodat je met een gerust hart in slaap kunt vallen.

Dat je alsnog een beetje actief en vooral avontuurlijk moet zijn ingesteld, is wel een must. Je moet namelijk zelf naar je slaapplek klimmen met behulp van een touwladder. Dit gebeurt uiteraard wel onder toezicht en met de nodige instructies, dus je hoeft absoluut niet bang te zijn. Samen met het team van Waldseilgarten Höllschlucht klim je binnen 10 tot 30 minuten omhoog, waarna je gezamenlijk het zwevende bed op gaat zetten. Spannend én te gek tegelijk!

Slapen in een portaledge in de bomen in Duitsland
Waldseilgarten Höllschlucht © 2021

Kijk uit over hoge bomen en gebergte vanuit je tent

Je kunt deze bijzondere overnachting in Zuid-Duitsland op afspraak boeken. Het team gaat ontzettend graag met je op pad en verwacht dus ook wel een beetje inspanning en inzet met de bouw van de tent. Gelukkig gaat dat met een dosis enthousiasme behoorlijk snel. Er is plek voor twee tot vier personen - je bepaalt zelf met hoeveel mensen je komt slapen. Hoewel de overnachting zelf uiteraard al ontzettend extravagant te noemen is, is de omgeving en het uitzicht dat helemaal.

Vanuit je tentje op hoogte heb je namelijk een magisch uitzicht over de toppen van hoge oude bomen en in de verte zelfs het Pfronten-gebergte. Met een beetje geluk ligt er zelfs sneeuw op de toppen van de bergen! Met zonsondergang of -opgang kijk je helemaal je ogen uit vanaf je slaapplek. De stilte, het uitzicht en de plek maken het geheel tot een écht unieke ervaring. Grote kans dat je dit nog nooit eerder zo hebt mogen ervaren.

Kijk uit over hoge bomen en gebergte vanuit je tent
Waldseilgarten Höllschlucht © 2021

Kosten van overnachten bij Waldseilgarten Höllschlucht

Wat goed is om te weten, is dat deze slaapplek helaas niet toegankelijk is voor mindervaliden. Om uiteindelijk in de tent te komen moet je namelijk stijgen (en dalen) puur en alleen met behulp van een touw. Dat maakt deze overnachting nóg unieker, omdat het enige inspanning kost om het te bereiken. Bij je verblijf krijg je een muskietennet mee, evenals waterdicht afdekzeil. Mocht het gaan regenen dan slaap je in ieder geval droog. Bij mooi weer kun je gewoon in de open lucht slapen, wat deze accommodatie in het groen helemaal compleet maakt.

De kosten voor deze speciale overnachting zijn € 270 per persoon. Je bent vanaf 16 jaar of onder begeleiding van een volwassene welkom. Wat leuk is, is dat er bij Waldseilgarten Höllschlucht nog veel meer te doen is dan alleen slapen in de bomen. Zo kun je ook slapen op een platform in een boom wat wellicht iets stabieler voelt dan een zwevende tent. Echte durfals kiezen voor een overnachting aan de rotswand. Verder is er een touwenparcours aanwezig, kun je komen boogschieten en is er volop mogelijkheden voor eten en drinken. Durf jij dit avontuur aan?

Kosten van overnachten bij Waldseilgarten Höllschlucht
Waldseilgarten Höllschlucht © 2021

Meer inspiratie nodig voor bijzonder overnachten?

Naast slapen in een zwevende tent zijn er heel wat boomhutovernachtingen in en buiten Nederland die je kunt boeken. Wil je op de hoogte blijven van onze andere originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht