Tips

Uniek overnachten in een pretpark


donderdag 13 januari 2022

Pretparken in en buiten Nederland beschikken steeds vaker over een originele overnachting. Na een dagje volop genieten en het uitproberen van diverse attracties kun je volledig uitgeput in slaap vallen in of in de buurt van het park. Dat klinkt toch fantastisch? Meestal zijn dit soort slaapplekken ook nog eens volledig in thema. In dit artikel nemen we je mee naar een paar unieke overnachtingen in een pretpark. Wat dacht je van logeren tussen de wilde dieren in de Beekse Bergen of wakker worden naast een achtbaan in Phantasialand?

Uniek overnachten in een pretpark

Origineel overnachten in de Efteling

Zo staat onze eigen Efteling natuurlijk met stip op nummer één. Een overnachting in de Efteling maakt je uitje naar dit familiepark natuurlijk helemaal compleet. De Efteling beschikt inmiddels over meerdere vakantieparken waar je met het hele gezin terecht kunt. De parken zijn leuk voor jong en oud en daarom geschikt voor families, vrienden en stelletjes - net zoals de Efteling als pretpark een park is voor iedereen.

Ontdek bijvoorbeeld het groene vakantiepark Bosrijk waar je aan het water kunt overnachten of een slaapplek aan het Dorpsplein uit kunt kiezen. Extra leuk is het feit dat niemand minder dan Klaas Vaak ook op Bosrijk woont. Zijn zandkasteel ligt midden in het meer. Nieuw bij de Efteling is Vakantiepark Het Loonsche Zand. Hier staan magische vakantiehutten die bedekt zijn met heide en duinzand. Natuurlijk heb je bij alle vakantieparken onbeperkt toegang tot de Efteling.

Overnachten in de Efteling

Bijzonder slapen in de Beekse Bergen

In Hilvarenbeek vind je het fantastische dierenpark de Beekse Bergen. Dit park staat bekend om de autosafari waar je met je eigen auto door diverse dierenverblijven rijdt. Maak kennis met de giraffes, de herten en de dromedarissen. Na je avontuur kun je gewoon op het park verblijven. De Beekse Bergen beschikt over diverse unieke slaapplekken in thema. Slaap bijvoorbeeld in de Afrikaanse Lodge waar je met maximaal 6 personen overnacht. Hier slaap je écht tussen de wilde dieren.

Wat ook een echte aanrader is, is om de boomhut van de Beekse Bergen te boeken. Vanaf de boomhut, waar je ook met maximaal 6 personen slaapt, heb je een mooi uitzicht over de savanne en kun je de wilde dieren zien en horen. Ook leuk voor het hele gezin: een compleet ingerichte Big Five Safaritent. Deze tent staat in een bosrijke omgeving en laat je de andere kant van de jungle zien. Een echte aanrader!

Boomhut in de Beekse Bergen

Themakamer in het Plopsahotel

Bij onze zuiderburen vind je het leuke Plopsaland. Dit pretpark in de Panne is een aanrader voor de hele familie. Hoe heerlijk is het wanneer je na een dagje fun niet terug hoeft te rijden? Boek dan een themakamer in het Plopsahotel, hét hotel van het pretpark. Hier vind je maar liefst 117 kamers en suites die stuk voor stuk een eigen thema hebben. Ga dus voor de kamer in thema van jouw held voor een onvergetelijk verblijf.

 

Slaap bijvoorbeeld in de K3 kamer of kies voor een verblijf in de Samson & Marie luxe suite. Wat zo fijn is aan het Plopsahotel is dat het ontbijt en het diner inbegrepen zit in de vorm van een buffet. Na een dag spelen, rennen en attractiesdoen hoef je dus niet in het park te eten; dat kan gewoon in het hotel. Leuk weetje: gasten van het Plopsahotel mogen altijd gratis parkeren tijdens hun verblijf. Ideaal!

Themakamer in het Plopsahotel
Bijzonder overnachten in het Plopsahotel

Aeronautencabine in Phantasialand

In het Duitse Brühl vind je Phantasialand, een divers pretpark voor jong en oud. Het is nog maar sinds kort dat je hier kunt overnachten in een heuse aeronautencabine. In hotel Charles Lindbergh slaap je dus als een echte aeronaut! Terwijl de ervaren piloten van Rookburgh de wereld rondvliegen, krijg jij de unieke kans om in een van hun luchtvaartcabines te verblijven. Hier zijn alleen gasten van het hotel, wat betekent dat je in alle rust kunt genieten van een uniek uitzicht.

Vanaf Charles Lindbergh kijk je namelijk uit over de nieuwe achtbaan F.L.Y.. Ook heb je als gast van het hotel één keer per dag sneller toegang tot deze te gekke attractie. De cabines zijn bedoeld voor 2 personen en kunnen groter worden gemaakt wanneer je 2 cabins aan elkaar koppelt. Op die manier slaap je met maximaal 4 personen in een verblijf. Ontdek de zes prachtige themagebieden van Phantasialand en geniet volop van je eigen aeronautencabine.

Aeronautencabine in Phantasialand

Logeer in een helikopter in Jan Klaassen Dromenland

Voor de kleintjes is Jan Klaassen Dromenland in Gelderland het ideale pretpark. Naast het pretpark vind je een hele leuke glamping met diverse overnachtingsmogelijkheden. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om te slapen in een helikopter waarbij kinderen in de belevingswereld van een piloot stappen? In de helikopter zit een game gebouwd waardoor het net lijkt alsof je het toestel echt bestuurt. Wat een unieke ervaring voor kids.

Wat uiteraard extra te gek is, is dat je tijdens je verblijf onbeperkt toegang hebt tot het Jan Klaassen Dromenland. Na een bezoekje aan het luxe ontbijtbuffet heb je alle energie om urenlang te genieten van de talloze attracties van dit pretpark. Naast slapen in een helikopter, kun je overnachten in een brandweerauto, piratenboot, schoolbus, prinsessentent, boomhut, tipi en pipowagen. In alle accommodaties is bijpassende verkleedkleding voor de kinderen aanwezig. Dat wordt onvergetelijk!

 

Slapen in een Helikopter in Jan Klaassen Dromenland.

Meer inspiratie voor bijzonder overnachten?

Bekijk dan bijvoorbeeld de leukste slaapplekken voor kinderen, onze collectie Boomhutovernachtingen of slapen in een Pipowagen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.



Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht