Tips

Unieke overnachtingen in Noorwegen: hier moet je verblijven


dinsdag 15 oktober 2024

De beste combinatie van avontuur en rust vindt je misschien wel in Noorwegen. Het is namelijk een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers, dankzij hun adembenemende fjorden, schilderachtige bergenlandschappen en pittoreske dorpjes. Als je gek bent om urenlang door de natuur te lopen of kristalheldere meren betrotsen, dan is dit land perfect voor jou. Naast de talloze onvergetelijke ervaringen die Noorwegen kan bieden, bezit het land ook van vele unieke verblijven. Van het slapen in een fjord, tot aan verblijven met een 360 graden uitzicht: het kan allemaal. Meer weten? Lees snel verder over een aantal unieke overnachtingen in het prachtige Noorwegen, een land waar je kan ontsnappen aan de stedelijke drukte.

Unieke overnachtingen in Noorwegen: hier moet je verblijven

Honderden meters boven de zeespiegel: The Bolder

Hoe spendeer je de perfecte vakantie in Noorwegen? Meer dan zeshonderd meter boven de zeespiegel. The Bolder Lodges zijn zwevende kamers boven de Lysefjord en bieden een spectaculair uitzicht in een van de bekendste fjorden in Noorwegen. De schilderachtige schoonheid is iets waar mensen over de hele wereld over loven, dus het is niet zo gek dat dit een van de uniekste accommodaties is in het land. Wanneer je opstaat, wordt je begroet met magische pijnbomen en rotsblokken die door de gletsjer zijn ontstaan aan het einde van de ijstijd. Wist je trouwens ook dat dit verblijf een ‘slow travel’ concept heeft? The Bolder is een unieke ervaring die je gegarandeerd het beste uitzicht van je leven zal geven.

Spiegeltje, spiegeltje aan de rivier?

Alles zien, maar niet gezien worden: dit is helemaal mogelijk bij de WonderINN Riverside op Huser Farm in Fenstad. Deze vrij nieuwe verblijf combineert het comfortabele ritme van een traditionele boerderij, gepaard met iets magisch en uniek. Vanuit de hutten Lush, Mara en Koti heb je namelijk een prachtig uitzicht op het groene landschap en de rivier de Vorma. Daarnaast zijn er ook talloze activiteiten op de boerderij, zoals kanotochten, vissen, fietsen en wandelen.
Ook kun je heerlijk duiken in een jacuzzi. Perfect voor de bezige bijtjes en ontspanners onder ons! En het mooiste aan deze plek is dat jij alles kan zien, maar niemand ziet jou. De hutten bieden genoeg privacy, waardoor jij in alle rust kan genieten.

Kamperen met een beetje glamour

Wil je midden in de natuur zitten, maar met wat meer comfort dan een plastic tent? In Noorwegen zijn er verschillende ‘glamping’ verblijven waar je omringd bent met de prachtige natuur, maar wel nog comfortabel kan verblijven. Van arctische koepels en yurts tot aan hangende cocons en glazen iglo’s, er zijn genoeg opties waar je het gehele jaar door comfortabel in de Noorse wildernis kan verblijven. Zulke verblijven zullen ongetwijfeld een buitengewone kampeerervaring bieden! Voor diegene die niet bekend zijn met glamping: het is eigenlijk gewoon een kruising tussen een camping en een chic hotel. Je hebt dus het gemak van een hotelkamer, gecombineerd met de avontuurlijkheid van kamperen.

Kamperen met een beetje glamour

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht