Tips

Waarom glamping hartstikke romantisch met z'n tweetjes is


vrijdag 26 april 2024

Even er tussenuit met z'n tweetjes? Natuurlijk is een luxe hotelkamer of een huisje in de natuur een goed idee, maar wat dacht je ervan om samen te gaan glampen? Glamping is hartstikke romantisch! In dit artikel vertellen we je graag meer daarover en geven we je een paar tips voor romantische plekjes waar je met z'n tweetjes luxe kunt kamperen.

Waarom glamping hartstikke romantisch met z'n tweetjes is
Glamping in een luchtbel in een boom in de Ardennen

Glamping accommodaties zijn op en top romantiek

Zelfs wanneer je niet van kamperen houdt, moet je het toegeven dat glamping ontzettend romantisch is. Je vraagt je misschien af waar dan aan ligt, maar het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel: je gaat terug naar de natuur, terug naar de basis en dat met z'n tweetjes. Hierbij lever je niet in op luxe en comfort, maar geniet je tegelijkertijd wel samen van de simpele dingen van het leven in het groen. Terwijl jullie heerlijk in slaap vallen in een boxspring met comfortabele kussens en knisperende dekens, ervaar je samen hoe slapen in de natuur is.

Waar je dat gevoel met kamperen ook kunt hebben, ontbreekt daar vaak aan comfort. Laat dat nou precies het ingrediënt zijn dat je nodig hebt voor een romantische overnachting. Voor het ultieme comfort is er vaak nog een verwarming of zelfs een airconditioning aanwezig. Vandaag de dag is luxe kamperen echt niet meer te vergelijken met kamperen van vroeger. Vandaar ook dat het een totaal eigen naam heeft: glamping. Wat dacht je bijvoorbeeld van samen tot rust komen in deze romantische yurt in Gelderland?

Glamping accommodaties zijn op en top romantiek
Yurt in Gelderland

Samen slapen onder de sterren: hoe romantisch is dat?

Een andere reden waarom glamping heerlijk romantisch is, is omdat dit vrijwel altijd ergens in de natuur gebeurt. Over het algemeen vind je maar weinig safaritenten, yurts en andere glamping accommodaties in een drukke stad. Dat betekent dat jullie omgeven zijn met mooie bloemen, bomen, struiken of ander groen. In de ochtend word je misschien wel wakker van het gefluit van de vogels en in de avond? Dan kijken jullie natuurlijk samen naar de sterren. Magischer kan het bijna niet!

In sommige glamping accommodaties zit een glazen of transparant dak waardoor jullie vanuit bed naar de sterrenhemel kunnen turen. Deze bijzondere Luchtbel in een Boom in de Ardennen heeft dat bijvoorbeeld. Wie weet spot je wel een vallende ster en hé, is dat nou de Melkweg? Het is natuurlijk afhankelijk van waar jullie slapen of de sterrenhemel zichtbaar te zien is. Over het algemeen geldt: des te verder off grid je bent, des te beter de sterren te zien zijn. En heb je geen transparant dak? Geen zorgen: samen met een wijntje en wellicht zelfs een kampvuurtje voor de tent of yurt is ook hartstikke romantisch. Wie weet beschikt de locatie wel over een hot tub!

Samen slapen onder de sterren: hoe romantisch is dat?
Luchtbel in een boom in Luxemburg

Glamping accommodaties hebben vaak een romantische locatie

Om het nog even over die locatie in de natuur te hebben: de meeste glamping accommodaties zijn vaak doordrenkt van romantiek. Alleen om de locatie is zo'n plekje dus vaak al romantisch te noemen. In Nederland heb je ruim de keuze uit uitgestrekte bossen, maar ook weilanden, vennen en grote groene (botanische) tuinen waar je kunt glampen. Ook kun je aan zee, op het strand en aan een meer logeren. Hoe te gek is om in een luxe tent ergens aan het water te slapen?

Kijk je echter naar een fijn adresje buiten Nederland, dan zie je dat daar nog veel meer moois te vinden is. Misschien kiezen jullie wel voor een afgelegen glampingadresje in de bergen of ga je voor een romantisch ingerichte tent op een wijngaard. Je zal zien dat het grootste deel van de locaties van glamping accommodaties al ontzettend romantisch is. Daar kun je echt niet omheen. En psst... er zijn veel plekjes die adults only zijn!

Glamping accommodaties hebben vaak een romantische locatie
Glamping in Frankrijk

Overige voordelen van glamping (met z'n tweetjes of meer)

Laten we eerlijk zijn: glamping is sowieso hartstikke leuk, ook wanneer je met meer mensen bent. Of je zo'n plekje nu deelt met het gezin of met vrienden - je kunt er sowieso een onvergetelijk avontuur van maken en van de volgende voordelen profiteren:

Overige voordelen van glamping (met z'n tweetjes of meer)
Romantische yurt in Noord-Holland

Deze glamping accommodaties mag je niet missen met z'n tweetjes

Heb je helemaal zin gekregen om er romantisch tussenuit te gaan met z'n twee? Wat een goed idee! Wie weet is een van de onderstaande glamping accommodaties iets voor jullie:

Deze glamping accommodaties mag je niet missen met z'n tweetjes
Panoramadome in Ven-Zelderheide in Limburg

Op zoek naar meer romantische inspiratie?

We snappen dat je zin hebt in nóg meer inspiratie voor romantische glamping accommodaties! Bekijk dan zeker ons aanbod adults only glamping accommodaties. Wil je op de hoogte blijven van onze andere originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of FacebookDeel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht