Tips

Wauw: in deze 7 Natuurhuisjes heb je je eigen wellness


zaterdag 23 maart 2024

Bijzonder overnachten in de natuur is stiekem nog fijner wanneer je in een natuurhuisje met wellness slaapt. Gelukkig zijn er heel wat prachtige huisjes in het groen te boeken waar je lekker kunt ontspannen met je eigen hot tub, jacuzzi en/of sauna. In dit artikel geven we je een paar tips.

Wauw: in deze 7 Natuurhuisjes heb je je eigen wellness
Dome met hot tub in West-Vlaanderen

Slaap in een sprookjesachtige dome met eigen hot tub

In Ardooie in West-Vlaanderen vind je bijvoorbeeld deze unieke dome met een eigen hot tub. De dome staat in het hart van de natuur en is volledig privé. Dat is ideaal wanneer je op zoek bent naar een romantische getaway of wanneer je even bij wil kletsen met een vriend of een vriendin. Er is plek voor maximaal 2 personen en je hoeft hier bijna nergens aan te denken.

Het is namelijk echt luxe kamperen met je eigen kingsize bed, een pelletkachel en zelfs een airco voor de warme dagen. Maak je verblijf af met een romantisch diner dat geregeld kan worden of maak gebruik van de aanwezige barbecue om samen te grillen en te kokkerellen. Wat de dome uiteraard helemaal afmaakt, is de hot tub. Wie weet spot je met helder weer wel sterren aan de hemel!

Slaap in een sprookjesachtige dome met eigen hot tub
Dome in Ardooie

B&B in een knusse Scandinavische POD met hot tub

Ook in Nederland kun je op verschillende plekken terecht voor een fijne wellnessovernachting. Wat dacht je van deze knusse POD in Scandinavische sferen in Uitwijk, Noord-Brabant? De romantische POD is van alle gemakken voorzien en biedt de nodige rust en romantiek voor iedereen die daarnaar op zoek is. Je slaapt hier met maximaal 2 personen en je beschikt over je eigen hot tub.

De hot tub is met hout gestookt en past daardoor heel goed bij de POD. En wil je nog wat extra warmte buiten? Dan kun je een gezellig vuurtje maken in een vuurkorf. Binnen is een centrale verwarming en een airco aanwezig, dus koud (of te warm) krijg je het niet. Nog een reden om deze accommodatie te boeken: het prachtige uitzicht vanuit de POD en vanaf je eigen terras. Zo mooi!

B&B in een knusse Scandinavische POD met hot tub
B&B in een Scandinavische POD

Moderne Natuurlodge met sauna en hot tub in Drenthe

Waar je zonder twijfel ook echt je ogen uitkijkt, is bij deze moderne Natuurlodge in Wapserveen in Drenthe. Dit bijzondere bouwwerk midden in de natuur betreft een bijzonder luxe lodge inclusief eigen hot tub en sauna. Aan ontspanning dus absoluut geen gebrek! Je slaapt hier met maximaal 6 personen én je huisdier is welkom (in sommige lodges). Hoe gezellig is dat?

De Natuurlodges kijken uit op het natuurgebied Holtingerveld, waar de Schotse Hooglanders nog in het wild grazen en waar je uren kunt wandelen en fietsen. Wat dit verblijf extra bijzonder maakt, is dat het ontworpen is in samenwerking met de natuur- en milieufederatie Drenthe en de Vereniging voor Natuurmonument. Daardoor past het bouwwerk ontzettend goed in deze groene omgeving.

Moderne Natuurlodge met sauna en hot tub in Drenthe
Natuurlodges in Drenthe

Superdeluxe overnachten in een Forest Lodge in Grobbendonk

Wil je jezelf echt een keer verwennen? Ga dan voor dit superdeluxe natuurhuis genaamd Forest Lodge in Grobbendonk, Antwerpen. Een huis zoals dit kun je nergens anders vinden. Hier worden namelijk al je zintuigen geprikkeld. Tijdens je verblijf met maximaal 2 personen ervaar je hier volledige privacy, buitengewone wellnessfaciliteiten en oneindig veel ruimte.

Je slaapt hier bijvoorbeeld in een waterbed en je hebt je eigen Floating Bath. Tijdens het verblijf geniet je van een duomassage van ongeveer een uur en laat je je ontbijt opdienen door een privé-butler. Er is zelfs een privé-bioscoop aanwezig! De Forest Lodge ligt midden in een privaat bos van ongeveer 5000 vierkante meter. Hier kom je echt uitgerust van thuis!

Superdeluxe overnachten in een Forest Lodge in Grobbendonk
Forest Lodge in Belgie

Unieke houthakkerscabin met sauna en hot tub in Almere

Lekker relaxen in Flevoland doe je in deze unieke houthakkerscabin in Almere. Hier ervaar je een heuse mini eco-wellness retreat met eigen sauna en hot tub. Wil je je toch even onder de mensen begeven, dan is dat ook mogelijk: er is een gezamenlijke vuurkuil aanwezig met een hout gestookte pizza-oven waar je samen met de gasten van het andere tiny house kunt samenkomen als je dat wilt.

Wat dit verblijf zo leuk maakt, is dat ze op het terrein van een particulier staan die midden in een ecowijk woont waar bewoners alles zelf doen. Het huisje wordt bijvoorbeeld duurzaam verwarmd door de warmtepomp. De hot tub wordt opgewarmd met behulp van bio-brandstof en de sauna? Die draait op 24 zonnepanelen. Hoe uniek is dat? 

Unieke houthakkerscabin met sauna en hot tub in Almere
Houthakkerscabin met eigen duurzaam verwarmde hot tub en sauna

Bijzonder Hobbit huisje met eigen hot tub in Limburg

Kijk wat voor een leukerd dit huisje is! In dit te gekke Hobbit huisje in Belgisch LimburgScn slaap je met maximaal 4 personen in de natuur. De accommodatie is helemaal in de stijl van de gelijknamige film. Zelfs de aanwezige hot tub is sprookjesachtig te noemen! Het Hobbit huisje heeft een gezellige keuken, een houtkachel, een cosy badkamer en een prachtige omgeving.

Je slaapt hier namelijk in het Nationaal Park Hoge Kempen en het natuurgebied Bergerven. Vanaf je Hobbit huisje wandel je dus zo het groen is. Maar: we snappen het helemaal als je hier helemaal niet weg wil. De hot tub lonkt om lekker in te badderen terwijl je uitkijkt over het groen. Wedden dat het heel lastig wordt om weer naar huis te gaan? Wat een leuke plek voor jong en oud!

Bijzonder Hobbit huisje met eigen hot tub in Limburg
Hobbit huisje in Belgisch Limburg

Scandinavische Lodge voor het hele gezin in Holten

Tot slot nog een magische plek waar je wil overnachten wanneer je op zoek bent naar een wellnessplekje: deze Scandinavische Lodge voor het hele gezin in Overijssel. In deze knusse cabin is het hartstikke gezellig met maximaal 5 personen en eventueel een huisdier. Op het landgoed staan 8 Family Lodges, maar geniet je alsnog van volledige privacy en rust en ruimte om je heen. Dat is wel zo fijn.

We raden het aan om bij je verblijf hier een hot tub in the woods bij te boeken, waardoor je verblijf extra ontspannend is. In de Scandinavische Lodge zelf vind je overigens ook een ligbad waar je lekker in kunt badderen. Uiteraard is er in de cabin een vaatwasser te vinden, evenals een paar comfortabele bedden, volop ruimte en een keuken met allerlei mogelijkheden. Kortom: precies wat je hoopt wanneer je een natuurhuisje boekt!  

Scandinavische Lodge voor het hele gezin in Holten
Lodge in Overijssel met hot tub in the woods

Meer inspiratie voor wellnessovernachtingen?

Er zijn nog veel meer fijne plekken in de natuur waar je met wellnessmogelijkheden kunt overnachten. Neem maar eens een kijkje bij onze collectie Natuurhuisjes of Wellness huisjes. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht