Pipowagen

Pipowagens

Pipowagens vind je in alle soorten en maten, en behoren allang niet meer toe aan alleen woonwagenbewoners. Inmiddels is de karakteristieke pipowagen niet meer weg te denken als origineel verblijf. Leuk voor een nachtje weg met de kids of juist als een romantische getaway voor met z’n tweetjes.
Lees meer
Pipowagens

Uitgelicht:

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Ligging

Toon meer

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Filteren
Sorteer op:
64 overnachtingen gevonden
Filteren

Wil je wel kamperen, maar heb je dit jaar niet zo’n zin om weer je tent op te moeten zetten of om je caravan wéér van stal te moeten halen, om vervolgens nog dat hele eind te moeten rijden met je sleurhut achter je auto? Oftewel: heb je wel behoefte aan alle gezelligheid van een camping, maar niet aan alle kommer en kwel voordat je eindelijk goed en wel staat? Kies er dan eens voor om te overnachten in een pipowagen!

Wat is een pipowagen?

Een pipowagen? Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je je een kampeerverblijf voorstelt, maar dat maakt het juist des te leuker en unieker. Waar ze nu met name worden ingezet als originele accommodatie, zijn het van oudsher ouderwetse woonwagens die ook daadwerkelijk als huis dienden voor groepen mensen die van dorp naar dorp reisden. Tegenwoordig wordt de pipowagen daar echter amper meer voor gebruikt. De wagens kenmerken zich nog steeds vooral door het vele houtsnijwerk dat bij de bouw werd toegepast. De oorspronkelijke redenen voor deze keuze: ter decoratie, ter demonstratie van de welstand en omdat het zo flink wat gewicht bespaarde.

Overnachten in een pipowagen

De pipowagen vind je op de meest originele plekken. Gewoon op de camping tussen de stacaravans en tenten in, maar bijvoorbeeld ook midden op een weiland, tussen de fruitbomen of in een natuurgebied van Staatsbosbeheer. Tegenwoordig zijn er zelfs hele pipowagen campings! De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, al hebben alle pipowagens wel een paar dingen gemeen: ze zijn knus, comfortabel en vooral heel erg authentiek. De meeste exemplaren bieden plek voor twee tot zes personen en zijn volledig uitgerust: het waren vroeger immers ook volledige woningen. Je mag in principe altijd een of meerdere bedden verwachten, een bank en televisie, en een keuken met de apparatuur van anno nu. Alleen voor je sanitaire behoeften moet je vaak wel naar het gemeenschappelijke gebouw ietsjes verderop, al zijn er ook pipowagens die wél een toilet en (regen)douche hebben.

Waar vind je pipowagens in Nederland & België

De pipowagens staan inmiddels door heel Nederland verspreid, maar ook over de grens kun je terecht voor een bijzondere overnachting op wielen. In België bijvoorbeeld, waar ze onder andere in de Ardennen en in Belgisch Limburg zijn neergezet. Maar je kunt er ook voor kiezen om nog een stukje verder te rijden en neer te strijken in het mooie Hongarije. De Nederlandse pipowagens staan onder meer in de provincies Groningen, Friesland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, maar ook op slechts 15 minuten van het centrum Amsterdam zijn ze te vinden. Een ding is zeker: voor welke pipowagen je ook kiest, de natuur en de rust zijn nooit ver weg!