Tips

5 Bijzondere woonwagens in België


maandag 17 juli 2023

Er even tussenuit in België? Boek een bijzondere woonwagen of pipowagen en geniet op een heel unieke manier van een vakantie bij onze zuiderburen. In dit artikel geven we je 5 tips voor te gekke woonwagens met ieder een eigen stijl.

5 Bijzondere woonwagens in België
Woonwagen in Halle-Zoersel

Unieke pipowagen op een privé-weide in Halle-Zoersel

Een van de meest bijzondere pipowagens in de buurt van Antwerpen is zonder twijfel deze romantische pipowagen in Halle-Zoersel. Op dit plekje bij de boer overnacht je in een eigen pipowagen met een privé-weide. In de avond geniet je hier van een kampvuurtje om de volgende ochtend wakker te worden omringd door schapen. Hoe bijzonder is dat?

Deze pipowagen is te huur met maximaal 4 personen waarbij je gebruik kunt maken van drie aparte houten wagens: eentje om in te slapen, eentje met een keuken en badkamer en eentje met een knusse living vol retro en sfeervolle meubels. Door de grote ramen heb je een magisch uitzicht op het omliggende groen. En alsof dat niet genoeg is, kun je je verblijf afmaken met een wandeling met ezeltje Gurta. Hoe leuk is dat?

Unieke pipowagen op een privé-weide in Halle-Zoersel
Pipowagen in de buurt van Antwerpen

Charmante woonwagen met hot tub en sauna in Oost-Vlaanderen

Ook in Oost-Vlaanderen staat een prachtige woonwagen waar je echt eens geweest moet zijn:'deze charmante cabin aan de oevers van de Leie. De woonwagen staat in Sint Martens Leerne en is geschikt voor 2 personen. Mocht je toch met maximaal 2 kindjes willen komen of met een bevriend koppel willen genieten van een fijn weekendje weg dan is er nog een extra barrel met bedden.

Het is niet alleen de plek en de bouwstijl van deze houten pipowagen die het geheel zo uniek maakt; bij je verblijf mag je ongelimiteerd gebruik maken van de sauna en de hot tub! Zin om even wat actiefs te doen? Ga dan op avontuur met de 2 SUPS die bij de cabin staan. Ook is er een vuurplek aanwezig met Weber BBQ, vuurschaal en hout en loungestoelen. Relaxen kan hier dus ook hartstikke goed.

Charmante woonwagen met hot tub en sauna in Oost-Vlaanderen
Charmante woonwagen in Sint Martens Leerne

Gipsy caravan en zigeunerwagen in de Ardennen

Denken je aan natuur in België dan denk je natuurlijk aan de Ardennen. In het Belgische Luxemburg kun je bijzonder overnachten in een originele Irish Bowtop of een unieke Buggenhoutse Zigeunerwagen uit 1951. Wow! Beide accommodaties staan op een sfeervolle en kleinschalige camping en je raadt het misschien al: hier slaap je écht in een bohemien stijl met z'n tweetjes of met meer als je beide accommodaties boekt.

Daarbij is het mogelijk om zelf een tentje mee te nemen voor 2 extra personen. Zowel de wagens als de camping is meer dan het bezoeken waard. Er is van alles te beleven voor jong en oud, zoals vlottochten, boogschieten en zelfs kompaswandelingen. Natuurlijk kun je vanaf hier ook een kano huren, wandelen of lekker fietsen om in de avond bij te komen in je eigen Gipsy wagen. 

Gipsy caravan en zigeunerwagen in de Ardennen
Gipsy wagens in de Ardennen

Pipowagen tussen de bomen op een ruim perceel vlakbij Maastricht

In de buurt van Maastricht, namelijk in het Limburgse Gellik, staat nog zo'n prachtige pipowagen waar je heerlijk kunt wegdromen. In de bossen van Belgisch Limburg vind je namelijk deze bijzondere pipowagen op een ruim perceel. De wagen is gezellig ingericht en van alles gemakken voorzien met smart TV, Nespresso-apparaat en een uitgebreide keuken.

Met maximaal 2 volwassenen en 1 of 2 kleinere kinderen beleef je hier een heerlijke vakantie op een klein vakantiepark. De plek is een echte oase van rust, maar je kunt er ook genoeg gezelligheid vinden. Omdat het park aan de ingang van Nationaal Park Hoge Kempen én in de buurt van steden zoals Maastricht en Hasselt ligt, is er genoeg te doen in de directe omgeving.

Pipowagen tussen de bomen op een ruim perceel vlakbij Maastricht
Pipowagen in Gellik

Sfeervolle pipowagen in Belgisch Limburg

Eveneens in Gellik staat deze sfeervolle en ruime pipowagen voor 2 volwassenen en 2 kindjes. Door het vele gebruik van hout straalt deze wagen ontzettend veel karakter uit. Ook de binnenkant is hartstikke gezellig en bovendien vind je daar alles dat je nodig hebt. Je hoeft niet bang te zijn dat je het koud krijgt, want de pipowagen beschikt over 3 radiatoren. Ook buiten de zomer is het dus een heerlijke plek om te zijn!

Ook deze pipowagen staat op een vakantiepark aan het begin van Nationaal Park Hoge Kempen waardoor je vanaf je houten huisje op wielen zo in de natuur bent. Wil je liever wat meer drukte dan zit je zo in Maastricht. Maar: bij de pipowagen blijven tijdens je verblijf is óók heerlijk. Met een kop koffie uit het aanwezige Nespresso-apparaat is het goed toeven op je eigen grote terras met stoelen. 

Sfeervolle pipowagen in Belgisch Limburg
Ultiem ontspannen in een pipowagen in Gellik

Meer inspiratie voor bijzonder overnachten in een pipowagen in België?

Op zoek naar meer inspiratie? Check dan hier ons totale aanbod van bijzondere woonwagens. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht