Tips

5 Unieke tiny houses in Nederland waar je hond ook welkom is


maandag 18 maart 2024

Een tiny house boeken met je trouwe viervoeter? Dat is natuurlijk veel gezelliger dan een oppas voor de hond zoeken. Gelukkig zijn er heel wat mooie tiny houses in Nederland waar je je hond mee naartoe mag nemen. In dit artikel hebben we 5 bijzondere huisjes voor je uitgezocht waar jullie zonder twijfel samen een heerlijke tijd gaan beleven.

5 Unieke tiny houses in Nederland waar je hond ook welkom is
Unieke spothut

Unieke spothut naast de ingang van park de Hoge Veluwe

Verspreid over het land vind je talloze unieke tiny houses. In veel écht originele tiny houses zijn honden vaak niet welkom. Dat is gelukkig niet het geval bij deze unieke spothut in Arnhem, aan de rand van het park de Hoge Veluwe. Door de groene kleur gaat de hut volledig op in zijn omgeving, wat het geheel extra bijzonder maakt. Daarbij is het extra leuk om te weten dat er maar één exemplaar is van dit tiny house.

Dat maakt je verblijf met hond des te specialer! Het vakantiehuis bestaat uit 3 lagen: de zomer- en buitenkeuken in de openlucht met pizzaoven, de eerste verdieping waar je slaapt en de tweede verdieping waar de keuken en woonkamer is; ook wel de winterkeuken genoemd. Omdat het tiny house pal naast de ingang van park de Hoge Veluwe ligt, kun je vanaf het huisje prachtige wandelingen maken. Een echte aanrader!

Unieke spothut naast de ingang van park de Hoge Veluwe
Slaapkamer van de spothut op de Veluwe

Slapen in een Pioniershuisje in een boomgaard in Drenthe

In Drenthe staat eveneens een heel bijzonder tiny house: dit Pioniershuisje in een heuse boomgaard. Rondom het tiny house zijn maar liefst 550 verschillende oude fruitrassen te vinden! Het tiny house zelf is klein, maar ontzettend fijn. Wonderbaarlijk genoeg mis je helemaal niets! Er is een zithoek, keuken, eethoek en slaapkamer te vinden en douchen doe je in het aparte sani-huisje.

Wat leuk is om te weten, is dat het huisje voor een groot deel is opgebouwd uit bestaande materialen. Dat maakt het Pioniershuisje ook nog eens hartstikke duurzaam. Het interieur is kleurrijk en ziet er creatief uit. Hoewel je hier vanaf 1 nachtje welkom bent, raden we je aan om minstens 2 nachten te boeken - samen met je trouwe viervoeter. Op die manier kun je dit unieke tiny house namelijk pas echt goed ervaren!

Slapen in een Pioniershuisje in een boomgaard in Drenthe
Het Pionierhuisje van Tralaluna

Logeren in de stad: Wikkelboat in Rotterdam

Hoewel een groot deel van de tiny houses in de natuur te vinden zijn, zijn er ook plekken waar je een citytrip kunt combineren met een overnachting in een fijn huisje. Wat dacht je bijvoorbeeld van de zogeheten Wikkelboat Wijnhaven 1 in Rotterdam? Dit unieke Nederlandse ontwerp betreft een klein, strak vormgegeven huisje op een vlonder. Aan beide kanten vind je een terras.

In de Wikkelboat zijn 2 ruimtes aanwezig die worden gescheiden door een muur met een glazen deur. Door deze slimme inrichting is er plek voor 4 personen én mag je je hond meenemen! Op deze locatie, de sloepenhaven The Red Apple Marina, vind je in de omgeving veel gezellige restaurants, barretjes en leuke winkels. Ook zit je vanaf daar zo in het groen, zoals het Kralingsebos. Genieten maar!

Logeren in de stad: Wikkelboat in Rotterdam
Slaap met je hond in een Wikkelboat in Rotterdam

Tiny house in een paardenstal in Friesland

Ook in Friesland kun je samen met je hond overnachten in een bijzonder tiny house. In Donkerbroek vind je bijvoorbeeld een tiny house in een omgebouwde paardenstal. Het huisje is gemaakt van duurzame materialen en beschikt over een eigen tuintje met volledige privacy. Omdat de plek omgeven is door bossen en omdat je er een prachtig uitzicht hebt over het typerende coulissenlandschap kun je hier helemaal tot rust komen - en dat samen met je hond!

Er is plek voor maximaal 4 personen en je kunt er in ieder seizoen van het jaar verblijven. De zomers zijn er heerlijk, maar de winters lenen zich ook perfect voor dit tiny house. Er is namelijk een echte Noorse houtkachel aanwezig waarmee je jezelf kunt opwarmen. Het tiny house ligt in de buurt van diverse fraaie natuurgebieden, zoals het Lauswolt, Olterterp, de Bakkeveense Zandduinen en andere plekken. Dat wordt uren wandelen in de natuur en weer lekker bijkomen in jullie eigen huisje!

Tiny house in een paardenstal in Friesland
Tiny house in een voormalige paardenstal

Kom overnachten in een Zeeuwse dijk in Zeeland

Tot slot nog een uniek tiny house waar je je ogen uit kunt kijken: een accommodatie in een groene Zeeuwse dijk in Kortgene (Zeeland). Hier boek je een wel heel bijzonder tiny house, namelijk een zogeheten Dijksuite. Deze suites zijn direct in de dijk gebouwd en beschikken over 2 slaapkamers met allebei een ensuite badkamer en aan beide kanten een terras. Wauw, dat is pas genieten!

Omdat de Dijksuites rustig gelegen zijn, kun je hier volledig ontspannen. Je hoeft nergens aan te denken, want alles dat je nodig hebt is al aanwezig. Extra leuk is natuurlijk dat je hond net zo welkom is als jij. Het tiny house is volledig energiezuinig en circulair opgebouwd. Dat past heel goed in de huidige samenleving waarin duurzaamheid alsmaar belangrijker aan het worden is. Kort samengevat: een hele bijzondere plek waar je samen met je hond optimaal kunt genieten.

Kom overnachten in een Zeeuwse dijk in Zeeland
Slapen in een Dijksuite

Nog meer tiny houses waar honden welkom zijn

Goed nieuws: er zijn nog veel meer originele tiny houses te boeken waar honden welkom zijn. Kijk maar eens in ons huidige aanbod Tiny houses in Nederland en bij onze zuiderburen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht