Vliegtuig

Slapen in een vliegtuig

Slapen in een vliegtuig klinkt voor veel mensen niet echt als muziek in de oren: krappe beenruimte, stoelen die maar amper naar achteren kunnen en laten we het vooral niet hebben over huilende baby's naast je. Voor een beetje luxe (en stilte) in de vorm van een business of first class ticket moet je heel veel neerleggen. Maar wat als we je vertellen dat het ook anders kan? Je maakt dan weliswaar geen echte vlucht, maar je ervaart wél hoe bijzonder het is om op een luxe manier in een vliegtuig te overnachten. Dat wil je een keer geprobeerd hebben!
Lees meer
Slapen in een vliegtuig

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Ligging

Toon meer

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Wie wel eens een nacht heeft doorgebracht in het vliegtuig, weet hoe vervelend zo’n lange vlucht kan zijn. Je slaapt amper met alle discomfort om je heen. Want laten we eerlijk wezen: het is allesbehalve vergelijkbaar met een overnachting in een lekker hotel. Of, toch wel? Wist je dat je tegenwoordig ook heel luxe kunt slapen in een vliegtuig, terwijl je niet duizenden euro’s hoef te trekken voor een business class vliegticket? Alleen al in Nederland zijn er meerdere vliegtuigen én helikopters omgetoverd tot een luxe stulpje waar je flink minder voor je verblijf hoeft te betalen. Op de grond óf op grote hoogte. En ook mooi meegenomen: je hoeft geen astronomisch bedrag voor de wifi neer te leggen, want die is bij al onze vliegtuigaccommodaties gewoon gratis.

Slapen in een vliegtuig

Dat luxe en vliegen prima samen kunnen gaan, bewijzen deze bijzondere accommodaties wel. In Wieringerwerf vind je een vliegtuig met eigen verkeerstoren. Koken en lekker tafelen doe je in de verkeerstoren, slapen in het vliegtuig. Dat laatste is allesbehalve een straf met het aanwezige tweepersoons- en eenpersoonsbed. Daarnaast zijn de vliegtuigstoelen ingeruild voor een comfortabele zitgelegenheid mét beenruimte. In het Brabantse Hoogerheide overnacht je in een origineel Fokker F27 toestel uit 1961. Bang voor ouderwetse (en oncomfortabele) taferelen hoef je niet te zijn, want van binnen is alles getransformeerd naar moderne maatstaven. Sterker nog, er is zelfs een sauna! De cockpit is nog helemaal in tact, en met de pilotenpet met jas en luchtmacht jack met leren vliegenierspet voel je je echt even een piloot. In Mill slaap je niet op de grond, maar op acht meter hoogte, en in Teuge heb je beschikking tot een vliegtuigsuite van maar liefst 40 meter lang.

Slapen in een helikopter

Voor wie wel iets met luchtvaart heeft, maar het niet zo ziet zitten om te slapen in een vliegtuig, is er gelukkig een goed alternatief: de helikopter! Zo vind je op Camping Land uit Zee, in het Noord-Hollandse Wieringerwerf, een echte Britse Royal Air Force Heli. Niet in de lucht, maar wel midden in de natuur, en vlakbij het strand en de zee. Slapen doe je (met maximaal twee personen) in de helikopter, buiten vind je een overdekt terras met buitenkeuken. Kun je gewoon een lekkere bak verse koffie zetten, in plaats van die slappe hap die je op 10 kilometer hoogte krijgt. In het Gelderse Braamt, op kindercamping Jan Klaassen Dromenland, kun je met het hele gezin slapen in een helikopter. Voorin kunnen de kids in de originele cockpit losgaan met de stuurknuppel, en ‘s avonds droom je over alle toekomstige reizen die jullie nog willen maken. Bang voor een krappe stoel hoef je niet te zijn, want dit oranje propellorstulpje is uitgerust met comfortabele bedden. Daarnaast vind je hier ook nog een eigen douche en toilet én heb je onbeperkt toegang tot het naastgelegen kinderpretpark Het Land van Jan Klaassen. Als je hier geen bonuspunten bij je zoon en/of dochter mee scoort, dan weten wij het ook niet meer.