Wijnvat

Slapen in een Wijnvat

Slapen in een wijnvat? Hoe bijzonder is dat?! Je hoeft niet eens een liefhebber van wijn te zijn om te overnachten in een wijnvat. Maar: dat mag natuurlijk wel. Logeren in een wijnvat is een onvergetelijke ervaring, omdat de accommodatie iets totaal anders is dan je waarschijnlijk gewend bent.
Lees meer
Slapen in een Wijnvat

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Collecties

Ligging

Toon meer

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Slapen in een wijnvat

Als je al eens hebt geslapen in een pipowagen en ook al eens een tiny house, boomhut of yurt hebt geboekt, vraag je je misschien af wat voor soort bijzondere overnachtingen er nog meer zijn. Geloof ons: genoeg! Wat dacht je er bijvoorbeeld van om te logeren in een wijnvat? Op verschillende plekken in en buiten Nederland staat er een wijnvat voor je klaar voor een heus logeerpartijtje!

Wat is overnachten in een wijnvat?

Slapen in een wijnvat? Jazeker! Je hoeft niet eens een liefhebber van wijn te zijn om te overnachten in een wijnvat. Maar: dat mag natuurlijk wel. Logeren in een wijnvat is een onvergetelijke ervaring, omdat de accommodatie iets totaal anders is dan je waarschijnlijk gewend bent. Een wijnvat is namelijk precies wat het is: een vat waar ooit wijn in heeft gezeten. Sommige wijnvaten hadden ooit plek voor meer dan 22.000 liter wijn! Tegenwoordig zijn dit soort vaten helemaal leeggehaald, schoongemaakt en omgebouwd tot een volwaardige bijzondere overnachting. Je kijkt je ogen gegarandeerd uit.

Een wijnvat ziet er eigenlijk altijd hetzelfde uit: het lijkt op een soort pod en is extra charmant door de ronde vormen en het vele gebruik van hout. De binnenkant van een wijnvat is vaak klein, maar ontzettend fijn. Meestal is een wijnvat bedoeld voor maximaal 2 personen, maar er zijn er zelfs een paar waar je met maximaal 4 of zelfs 6 personen kunt overnachten. De kans is groot dat dat qua ruimte wel heel knus wordt, maar met genoeg buitenruimte of extra ruimte rondom het wijnvat is dat voor velen geen probleem. Neem zelf een lekker wijntje mee of wie weet word je bij de accommodatie wel op een lokale wijn getrakteerd om deze unieke slaapplek te vieren.

Waar kun je slapen in een wijnvat?

Hoewel Nederland van oorsprong niet een écht wijnland is, kun je wel op verschillende plekken in ons land terecht voor een overnachting in een wijnvat. Wijnvaten worden tegenwoordig namelijk ook wel eens speciaal gemaakt als bijzondere accommodatie. Neem bijvoorbeeld de wijnvaten die je op deze gezellige camping bij een geitenboerderij in Noord-Brabant kunt vinden. Hier slaap je niet alleen in je eigen wijnvat maar geniet je ook nog eens volop van een prachtige groene omgeving waar heel veel geitjes wonen. De wijnvaten zijn gemaakt van grenenhout en bieden genoeg warmte in ieder seizoen.

In Noord-Holland vind je een wel heel bijzonder wijnvat genaamd de Rustieke Barrel. Dit wijnvat valt op in vergelijking met andere wijnvaten omdat het hout geverfd is. Dat zorgt voor een heel vrolijk geheel! Natuurlijk is Nederland niet de enige plek waar je kunt slapen in een wijnvat. Volop genieten van zo’n bijzondere accommodatie in het groen doe je ook in dit magische wijnvat in België. Dit wijnvat is met de hand gemaakt en staat op een schitterende locatie in de Belgische Ardennen. In het zonnige Abruzzen in Italië mag je dit Italiaanse wijnvat niet missen. Italië kent toevallig ook nog eens een groot aantal smakelijke wijnen, dus hier zit je als wijnliefhebber he-le-maal goed.

Ik wil een wijnvat huren. Waar moet ik op letten?

Ben je van plan om in een wijnvat te slapen? Leuk! Slapen in een wijnvat is net even anders dan slapen in een hotel of een ‘gewoon’ vakantiehuis. Daarom is het aan te raden om goed voorbereid op pad te gaan. In je zoektocht naar een fijn wijnvat kun je letten op de volgende zaken:
 • Voor hoeveel personen is het wijnvat bedoeld?
 • Mag mijn hond mee naar het wijnvat?
 • Waar staat het wijnvat: in de natuur, op een camping of bij een particulier?
 • Blijf je in Nederland of boek je een wijnvat in het buitenland?
 • Is er een keukentje of buitenkeuken aanwezig in of bij het wijnvat?
 • Wat is er zoal te doen in de omgeving van het wijnvat?
 • Zijn bed- en badlinnen aanwezig in het wijnvat?
 • Is ontbijt inbegrepen bij je overnachting in het wijnvat?
 • Is er WiFi aanwezig in of bij het wijnvat?
 • Mag je je auto parkeren in de buurt van het wijnvat?
 • Is slapen in dit wijnvat ook leuk voor kinderen?
 • Zit er een badkamertje in of bij het wijnvat?
 • Is het wijnvat toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn?
 • Hoe hoog is het wijnvat aan de binnenkant?

Geef een unieke overnachting cadeau

Wil jij een bijzondere overnachting cadeau geven? Dat kan met de Origineel Overnachten Cadeaubon. Bepaal zelf de waarde van de cadeaubon en de ontvanger kan deze vervolgens besteden bij alle deelnemende accommodaties.

Geef een unieke overnachting cadeau