Reviews

De originele overnachting van Linda … in een Zeeuwse Dijksuite


vrijdag 7 juli 2023

Bij Villapark de Paardekreek in Kortgene, Zeeland, zitten ze niet stil. Er worden steeds leuke nieuwe dingen bedacht voor de gasten. Sinds enige tijd hebben ze er de Zeeuwse Dijksuites. En wij mochten hier met tienerdochters en poedel Tommie een weekendje verblijven.

De originele overnachting van Linda … in een Zeeuwse Dijksuite

De voorpret was al leuk; samen met de kinderen kijken wat er allemaal te doen is op het park. Er is een buiten- en een binnenzwembad met coole glijbaan, genoeg te spelen en je kunt er zelfs suppen!

Vol verwachting gingen we op pad. Na ingecheckt te hebben bij de receptie gingen we richting de Zeeuwse Dijksuites. Dit zijn vakantiehuisjes gebouwd in een dijk, met zonnepanelen op het dak (zie je niet door de vegetatie). De huisjes hebben zowel aan de voorkant als aan de achterkant een terras. Aan de achterkant kijk je uit op een stukje bos. Heerlijk rustig en instant vakantiegevoel!

Linda met tienerdochters en poedel Tommie

Duurzame Dijksuite

Het huisje is voorzien van een open woonkamer met aan elke kant een slaapkamer met eigen badkamer. Je kunt hier dus met 4 personen verblijven. Door de zonnepanelen op het dak en de muren van gerecycled hout is de Dijksuite energiezuinig en circulair. Zowel de eettafel als de salontafel zijn gemaakt met hout uit een gymzaal, de lijnen staan er nog op.

Duurzame Dijksuite
De meubels zijn gemaakt van een oude gymzaalvloer.

Een heerlijk terras aan de voor- en achterkant

Op het ene terras vind je een eettafel met stoelen en een heerlijke schommelstoel. Op het andere terras een loungebank en loungebed. Binnen no time lagen de kids daar heerlijk te chillen. Puberproof dus!

Een heerlijk terras aan de voor- en achterkant

Camping en Villapark De Paardekreek

We kregen een warm welkom met een zakje pannenkoekenmix van de plaatselijke molen, Zeeuwse stroop en poedersuiker. Wat een leuk idee, we hebben er dat weekend heerlijk pannenkoeken van gegeten!

 

Nadat we geïnstalleerd waren (bedden zijn standaard al opgemaakt bij aankomst), zijn we de omgeving gaan verkennen. De Dijksuites liggen aan de achterkant van het park, tegen het bos aan. Het is een kleine 10 minuten lopen naar het plein waar de receptie, de supermarkt en de zwembaden zijn. We hebben van alles gedaan in de 2 dagen dat we bij de Paardekreek waren. Het binnenzwembad (vooral de glijbaan) is goed gekeurd door de kinderen, ‘s ochtends haalden we heerlijke verse broodjes bij de supermarkt, we hebben het bos verkend, gesupt op het meer, gespeeld in de speeltuin (de kinderen dan) en op het gemakje rondgewandeld in de haven (de volwassenen dan). Ook hebben we heerlijk gegeten bij Het Grand Café op de Paardekreek.

Camping en Villapark De Paardekreek
De prachtige ligging aan de haven van De Paardekreek

Het indrukwekkende Watersnoodmuseum

Daarnaast zijn we ook nog even op het strand geweest en hebben we een bezoek gebracht aan het Watersnoodmuseum. Een heel mooi en indrukwekkend museum gesitueerd in diverse caissons. Caissons zijn betonnen constructies die men heeft gebruikt om de gaten in de dijken te repareren.

Het indrukwekkende Watersnoodmuseum
Het indrukwekkende Watersnoodmuseum is vlakbij.

Een uniek vakantiehuisje

Uiteraard hebben we ook genoten van de Dijksuite. De keuken is volledig uitgerust, de woonkamer gezellig en de bedden slapen heerlijk. Twee badkamers is een heerlijke luxe, net als de loungeset op het terras aan de boszijde en de schommelstoel aan de andere kant. Nu was het niet zo heel warm in het weekend dat wij er waren, maar ik kan me zo voorstellen dat het hier zelfs bij heel warm weer heerlijk toeven is. Je zet de terrasdeuren aan weerzijde van de woonkamer open en het waait heerlijk door.

We hebben ons deze drie dagen geen moment verveeld en al veel te snel kwam het moment dat we weer moesten inpakken. We hebben ook na het uitchecken nog gebruik gemaakt van de faciliteiten op het park. Uiteindelijk gingen we met een goed en voldaan gevoel naar huis. We vonden het allemaal een heel geslaagd weekend en zijn fan geworden van deze Zeeuwse Dijksuite en Villapark de Paardekreek!

Wil jij ook overnachten in deze Zeeuwse Dijksuite?

Ben je na het lezen van de ervaring van Linda ook enthousiast geworden? Lees dan hieronder alle informatie over de Dijksuite en boek jouw originele overnachting.

> Naar de Zeeuwse Dijksuite


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht