Reviews

Review: Slapen op grote hoogte in Harlingen


dinsdag 6 oktober 2020

Eind september mochten wij in de Havenkraan in Harlingen slapen. Wat een bijzondere ervaring!! De Kraan ligt in de Haven aan de Waddenzee. Naar Friesland gaan via de afsluitdijk voelt voor mij persoonlijk al als vakantie!

Review: Slapen op grote hoogte in Harlingen

Wat een verrassing!

We zijn onlangs verrast met een cadeaubon van Surprisefactory voor een bijzondere overnachting in de Havenkraan van Harlingen. Hoe ​gaaf?! Op pad dus..

Aangekomen in Harlingen zijn we even over de haventerrein gelopen en hebben de prachtige schepen bewonderd. Een belletje met de gastvrouw en zij was binnen een kwartier ter plaatse om uitleg te geven over ons verblijf in de Havenkraan. Goed geregeld! Dan begint het avontuur... Je gaat met de eerste lift naar boven waar je op het middenstuk de tweede, ronde lift naar je bestemming neemt.

Wat een verrassing!
Avontuur

De indeling van de Kraan

Via de ronde lift kom je direct binnen in de Kraan waar je al meteen van het geweldige uitzicht kunt genieten. Midden in de kamer staat een fijn tweepersoonsbed. Boven het bed is een raam gemaakt waar je bij een heldere nacht van de sterren kunt genieten. Bij de grote raampartij is een zitje gecreëerd met twee lekkere loungestoelen en een tafeltje. Er is een Smart-tv aanwezig die tal van mogelijkheden heeft en een muziekje luister je via de JBL box die op je nachtkastje ligt. Het keukentje is klein maar ingericht met precies de dingen die je nodig hebt, zoals koffie- en theezet mogelijkheden, servies, bestek en als fijne extra een minibar. De Royale (dubbele) douche en het aparte toilet kun je in lichtsfeer veranderen. De lift, de verlichting en de raamverduistering zijn te bedienen met een makkelijk touchscreen paneel die midden in de kamer hangt.

De indeling van de Kraan

Nog hoger..

Via een trap bereik je de draaibare cabine met een relaxstoel waar je de kraan, dag en nacht, 360 graden met een knuppel zelf kunt draaien.. Zelf je uitzicht bepalen, hoe leuk is dat! Het hoogste uitkijkpunt van de kraan is het dakterras waar je komt met een klein trappetje.

Nog hoger..
Vanuit de draaibare cabine

De ochtend

Wakker worden met het ochtendzonnetje, draai de Havenkraan naar de Waddenzee en geniet van de rust en het weidse uitzicht onder het genot van een heerlijk ontbijtje. Het ontbijt wordt verzorgd door de plaatselijke bakker en is erg uitgebreid met afbakbroodjes, Fries suikerbrood, croissantjes, diverse beleg, een gekookt eitje en verse Jus d'orange. Ook dit is top geregeld, het ontbijt wordt namelijk in de tweede lift neergezet door de bakker en hoef je alleen maar naar boven te halen.

De ochtend
Ontbijtje

Harlingen

Het was mooi weer bij aankomst dus het uitzicht was super! Na een bubbeltje op het dakterras zijn we Harlingen in gegaan. Harlingen is een leuke havenstad met originele winkeltjes, gezellige café's, prachtige historische panden en een ruime keuze uit diverse restaurants. Wij zijn gaan eten bij Grand café Promenade (TIP!). Dit restaurant heeft een ruime keuze aan lekkere gerechten en ook hier heb je een mooi uitzicht over de veerhaven en de Waddenzee. Vanuit het restaurant zie je de boten uit Terschelling en Vlieland binnenvaren dus er valt altijd iets te zien! We hebben de dag mooi afgesloten met een wandeling over de pier, kijkend naar de skyline van Harlingen. Het was een geweldige ervaring om hier te overnachten!

Harlingen
Uitzicht vanuit het restaurant

Wil jij ook iemand deze bijzondere Havenkraan cadeau doen?

Wil jij iemand verrassen met een bijzondere overnachting in de Havenkraan van Harlingen? Kies dan voor ​deze cadeaubon van Surprisefactory


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht