Reviews

Review: Te gast in een Strandvilla aan het Grevelingenmeer


zondag 9 februari 2020

Eind januari waren wij te gast bij Beach resort Oasis Punt West in Ouddorp. Dit eco beach resort ligt op een prachtige plek in natuurgebied ‘De Punt’ en pal aan het Grevelingenmeer. Wij verbleven een weekend in een premium Strandvilla.

Review: Te gast in een Strandvilla aan het Grevelingenmeer
Slapen in een Strandvilla aan het Grevelingenmeer

Ecologisch resort

De hotelsuites en strandvilla’s zijn stuk voor stuk prachtig gelegen in een cirkel om het centrale restaurant/Beachclub Werelds. Het resort is kleinschalig van opzet en de accommodaties zijn zo ontworpen dat ze opgaan in de natuur. Tussen het helmgras liggen de uit duurzaam hout opgetrokken vakantievilla’s. Allemaal met plantaardige daken die het duurzame en ecologische karakter van deze plek benadrukken.

Ecologisch resort
Beach resort Oasis Parcs Punt West in Ouddorp

Onze Super VIP Strandvilla

Onze Strandvilla (type Super VIP) was gelegen op de punt van het resort waardoor we aan alle kanten op het water keken. Op het gigantische Grevelingenmeer aan de ene kant en het zwemmeer van het resort zelf aan de andere zijde. De villa is écht van alle gemakken voorzien. Overweldigd door deze natuurplek en de bijzondere ontwerpen van de villa’s stappen we ons vakantieverblijf binnen.

Onze Super VIP Strandvilla
Onze Strandvilla pal aan het Grevelingenmeer

Indeling

De villa is split level. De keuken met riante eettafel ligt net boven strandniveau. Enkele brede trappen brengen je een niveau hoger naar de woonkamer met heerlijke zitbank, palletkachel en stoelen die gedraaid staan naar het fabelachtige uitzicht over het water. Er zijn twee slaapkamers (eentje die weer enkele traptreden naar beneden ligt) en beide slaapkamers hebben een eigen badkamer met regendouche. Aan de woonkamer grenst een knusse bedstee waar ook nog ruimte is voor 2 kinderen. Een smalle trap voert zelfs naar een speelzoldertje in de nok van de villa. Aan ruimte dus geen gebrek. Ook kastruimte is er in overvloed. De Strandvilla heeft terrassen helemaal rondom. Bepaal dus zelf je uitzicht. Een ‘buiten’ eettafel en relaxstoelen maken je beach ervaring helemaal compleet.

Indeling

Zeehondjes kijken

Het brede Noordzeestrand ligt op enkele autominuten van het resort. Wij hadden geluk; er werden op de dag dat wij bij Oasis Parcs Punt West verbleven zeehondjes uitgezet. Dit gebeurt meerdere malen per jaar vanuit A Seal (de zeehondenopvang in het nabijgelegen Stellendam). Het uitzetten gebeurt bij Strandpaviljoen ’t Gorsje dat vlakbij het beach resort ligt. Natuurlijk zijn we gaan kijken, en we waren niet de enige. Deze unieke ervaring trekt veel bekijks. Houdt de Facebookpagina van A Seal in de gaten wanneer de uitzettingen plaatsvinden.

Zeehondjes kijken
Er worden twee zeehondjes uitgezet

Na lekker te hebben uitgewaaid op het Noordzeestrand is het dan weer heerlijk terugkomen op het resort en in de Strandvilla. Haardje aan, boekje erbij of simpelweg uitkijken over het imposante Grevelingenmeer. Een uitzicht dat nooit verveelt en in alle seizoenen overweldigend is!

Beach resort Oasis Parcs Punt West

Een uitzicht dat nooit verveelt en in alle seizoenen overweldigend is

Over Oasis Parcs Punt West

Oasis Parcs Punt West ligt in natuurgebied ‘De Punt’ en pal aan het Grevelingenmeer. Hier huur je luxueuze Strandvilla’s voor 4, 6 op 8 personen. Hotel studio’s zijn er voor 2 personen en ook ideaal voor een kort verblijf (1 nacht mogelijk). In een aantal studio’s en strandvilla’s zijn ook huisdieren van harte welkom.

Lees hier meer over de Strandvilla's in Ouddorp

 


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht