Tips

3 plekken waar je wel heel origineel kan kamperen


dinsdag 19 november 2019

Vergeet de sores van zelf een tent opzetten. Kamperen vandaag de dag is meer dan dat én kan in tal van vormen en maten. Deze drie locaties zijn daarin wel heel bijzonder. Zie jij jezelf ook al een uiltje knappen in een luchtbel, in een rioolbuis of een sterrentent?

3 plekken waar je wel heel origineel kan kamperen

1. Kampeer in een luchtbel in België

Beleef met twee personen een romantische nacht onder de sterrenhemel. Je vindt deze unieke transparante luchtbel, Sphair genaamd, op Camping Le Val de l’Aisne in Blier-Erezée, te midden van de zowel rustieke als enerverende Belgische Ardennen. Helemaal transparant is de Sphair overigens niet; bepaalde delen (zoals de zijkanten van het slaapgedeelte) zijn grotendeels dicht, zodat je niet bang hoeft te zijn voor pottenkijkers. Met de beschikking over een comfortabel tweepersoonsbed, een zithoek, LED-sfeerverlichting en een buitenterras met tuinmeubelen kom je werkelijk niets tekort. Ideaal voor als je van een actieve vakantie in de gezonde buitenlucht houdt!

2. Kampeer in een rioolbuis

Op Buytenplaets Suydersee in Lelystad overnacht je met twee personen in een heuse rioleringsbuis met een diameter van twee meter. Binnen in de -uiteraard nieuwe (en dus ongebruikte) – buizen vind je een tweepersoonsbed dat tegelijkertijd ook als zitmeubel dient. USB-oplaadpunten en stroom voor de verlichting, en indien nodig verwarming, zijn aanwezig. Buiten bak je een biefstuk op de bijbehorende riool-BBQ. Gegarandeerd dat dit een unieke kampeerervaring wordt.

3. Kampeer in een sterrentent

Camping Zonneveld in het Drentse Tiendeveen is een must-visit voor wie van alpaca’s houdt. En niet alleen de dieren zijn een reden om die kant op te gaan, op deze alpaca-boerderij overnacht je in een sterrentent waar je vanuit je bed ook nog eens naar de sterrenhemel kan kijken. Niet alleen het doorzichtige dak is exceptioneel, ook de aanwezige schapenvachten en de hangmat veraangenamen je verblijf. Het knusse, ruime stulpje biedt ruimte aan vier personen. Buiten vind je een picknicktafel, een vuurschaal met driepoot en een barbecue-rooster. Daarbij heb je tevens servies, borden en bestek voorhanden. Kortom, ideaal voor een gezellige gezinsvakantie!


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht