Tips

3x Bijzonder overnachten in een kasteelhotel


dinsdag 5 mei 2020

Dichtbij huis bevinden zich enkele van de meest karakteristieke en unieke overnachtingsplaatsen met een rijke historie. De ultieme romantische plekken om te overnachten: kastelen.

3x Bijzonder overnachten in een kasteelhotel

Een kasteelhotel heeft een verrassende geschiedenis en je waant je in een totaal andere tijd. Vaak hebben de kastelen een mooie ligging in de natuur, zodat je prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken.

Slot Loevestein

Wanneer je door de poort van Slot Loevestein loopt, kom je terecht in een sfeervol en historisch straatje met soldatenhuisjes. Op aanvraag kun je overnachten in een van de soldatenhuisjes of in een luxe kamer in de commandeurswoning. 's Avonds wordt het kasteel prachtig verlicht. Op deze plek komen historie en luxe op een bijzondere manier bij elkaar. Je kunt de omgeving ontdekken door op de watertaxi te stappen en over de Waal naar pittoreske plaatsen als Gorinchem of Woudrichem te varen. Wat extra bijzonder is aan een overnachting in Slot Loevestein, is dat je een eigen sleutel krijgt voor toegang tot het slot. Ontdek de rijke historie en kom er achter hoe Hugo de Groot ontsnapt is in de boekenkist.

Slot Loevestein
Slot Loevestein

Kasteel Pietersheim

Kasteel Pietersheim ligt in België, net over de grens met Maastricht. Het historische kasteeltje staat in Lanaken, in een prachtige groene omgeving. Maar je bent ook zo in interessante steden als Maastricht, Hasselt, Aken en Luik. De kamers zijn luxe en sfeervol ingericht zodat je hier echt kunt ontspannen. Geniet 's ochtends van een gezond en vers ontbijt voordat je op ontdekkingstocht gaat. Kasteel Pietersheim is een romantische bestemming om met je partner te bezoeken, maar ook leuk voor een verblijf met de kinderen. Zo ligt er een leuke kinderboerderij in op het domein. Verder is de omgeving perfect voor lange wandel- en fietstochten. Gebouwen als deze worden niet meer gemaakt, dus het is echt bijzonder om een nachtje in een historisch kasteel door te brengen.

Kasteel Sterkenburg

In Driebergen kun je overnachten in het 13e-eeuwse slot Kasteel Sterkenburg, dat een rijke historie heeft. Het kasteel beschikt over acht unieke kamers met originele kenmerken. Door hier te overnachten voel je je echt een prinses of prins, zonder dat je zelf een kasteel in je bezit hebt. Voor de eigenaar zal energie vergelijken een pittige klus zijn, al hoe jij gelukkig niet in te zitten over duurzaamheid voor die paar nachtjes. Het kasteel wordt omgeven door weelderige tuinen. Maak een ochtendwandeling over het landgoed of ontspan met een goed boek bij de vijver. Iedere ochtend wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd op het zonnige terras op in de eetkamer van het Tuinmanshuis. Dit kasteel heeft een centrale ligging in de landelijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Geniet van de natuur tijdens een lange fiets- of wandeltocht of breng een bezoek aan andere unieke gebouwen in de omgeving, waaronder Kasteel Amerongen en Huis Doorn.


Kasteel Sterkenburg
Kasteel Sterkenburg

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht