Tips

3x slapen in bijzondere architectonische hoogstandjes in Nederland


dinsdag 12 november 2019

Gebouwen kunnen prachtige kunstwerken zijn. Er dan ook in kunnen overnachten geeft natuurlijk een nóg specialer tintje. Zo kent ons kikkerland diverse bijzondere stulpjes. We verzamelden er dit keer drie voor je! Waar zou jij ook wel eens willen wegdromen?

3x slapen in bijzondere architectonische hoogstandjes in Nederland

1. Het ‘Hidden House'

Dit kunstzinnige verscholen huisje in Drenthe is onderdeel van een serie arthouses, ontworpen door een echte kunstenaar. Wat er zo kunstzinnig aan is? Je verblijft hier bijna volledig ondergronds! Je zou het niet verwachten bij de eerste aanblik, maar het Hidden House is van binnen super modern en luxe. Er zit zelfs een thuisbioscoop in. Behalve de luxe binnenshuis, is er ook genoeg vertier voor mensen die liever outdoors bezig zijn. Het huis is namelijk gelegen in een bosrijke omgeving met mooie wandelplekken. Een heel uniek en veelzijdig slaapplekje dus. 

1. Het ‘Hidden House'

2. In een stapel Zaanse huisjes

De geschiedenis van de Zaanstreek komt tot leven in het pittoreske Inntel hotel in Zaandam. Met een gevel opgebouwd uit bijna 70 gestapelde Zaanse huisjes en stijlvolle hotelkamers, waan je je hier helemaal in oudhollandse sferen. Geniet in restaurant Puur Saen van een smaakvolle maaltijd en ontspan volop in het zwembad, de sauna, de hamam en de fitnessruimte van het wellnesscentrum. Daarbuiten biedt ook Zaandam op vele fronten vertier en sta je met het openbaar vervoer binnen twaalf minuten in Amsterdam. Topplek!

2. In een stapel Zaanse huisjes

3. In een kubuswoning in Rotterdam

De karakteristieke kubuswoningen in Rotterdam mogen uiteraard niet ontbreken wanneer het om unieke architectuur gaat. Je vindt ze midden in het centrum en een van de 38 kubuswoningen wordt daadwerkelijk verhuurd. Bij binnenkomst neem je de trap naar de eerste woonlaag van de drie verdiepingen tellende kubus. Het onderkomen is van alle gemakken voorzien en beschikt over een magistraal 360º uitzicht over de stad op de bovenste verdieping. Met station Blaak en de bekende Markthal vlakbij wil je hier minimaal één keer in je leven geslapen hebben.

3. In een kubuswoning in Rotterdam

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting?

Op zoek naar meer architectonische hoogtepunten? Bekijk dan ons aanbod design & architectuur overnachtingen voor meer unieke designs om in te slapen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht